رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران اعلام کرده که با پلمب واحدهای اسنپ و تپسی به دلیل مغایرت فعالیت با جواز صنفی موافقت شده است. او گفته: «مراتب اجرایی این کار در قالب نامه‌ای به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران واگذار شد.»

آژانس‌های موبایلی اسنپ و تپسی در سطح تهران یک سال است که مورد استفاده گسترده شهروندان قرار گرفته‌اند که این استقبال، خوشایند آژانس‌ها و سیستم حمل‌ و نقل شهری نیست و اعتراض آنها را برانگیخته است.

اتحادیه اتومبیل کرایه تهران، آذر ماه گذشته از شکایت این اتحادیه علیه این آژانس‌ها خبر داده بود و گفته بود که این واحدها نه تنها امنیت مالی و جانی مسافران را تأمین نمی‌کنند، بلکه رانندگان‌شان هم صلاحیت‌های اخلاقی لازم را ندارند.

با توجه به میزان استقبال مردم  و اعتراض تاکسی‌داران، مسئولان حمل‌ و نقل شهری در یک برنامه تلویزیونی خبر از راه‌اندازی اپلیکیشن موبایلی حمل‌ و نقل در آینده و زیر نظر تاکسیرانی داده بودند.

اکنون خبر پلمب این دو اپلیکیشن به معنای موفقیت نسبی مخالفان و رقبای این بازار است؛ گرچه خبرهای ضد و نقیضی درباره این ماجرا منتشر می‌شود.

کانال تلگرام سایت خبر آنلاین، ابتدا از قول اتاق بارزگانی این خبر را تکذیب کرد و از قول این اتاق نوشت: «در پی درج خبری در رسانه‌ها که از اعلام مخالفت اتاق بازرگانی ایران نسبت به فعالیت دو آژانس موبایلی “اسنپ و تپسی” و پلمب آن‌ها خبر داده، به اطلاع می‌رساند این خبر صحت نداشته و تکذیب می‌شود. اتاق {بارزگانی} ایران نه تنها هیچ‌گونه مخالفتی نسبت به این نوع فعالیت‌ها ندارد بلکه از کسب‌وکارها و کارآفرینی نوین و استارت‌آپ‌ها حمایت می‌کند.»

دقایقی بعد اما خبر دیگری با تیتر «چرا اسنپ و تپسی غیرفعال شدند؟» در همین کانال منتشر شد.

در این خبر از قول سید مهدی میرمهدی کمیجانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه آمده است:

  • ما به هیچ عنوان با فعالیت این دو استارت‌آپ مخالفت نداریم اما آنها باید مجوزهای لازم را دریافت کنند.
  • اتحادیه تاکسیرانی و آژانس‌های کرایه اتومبیل و همین‌طور شهرداری به فعالیت این دو شرکت اعتراض کردند.
  • من در جریان نیستم که به این زودی اپلیکیشن‌های اسنپ و تپسی غیرفعال شده باشد.
  • ما با در نظر گرفتن این اعتراض ها مجبور شدیم اخطار ماده ۲۸ که تداخل صنفی است را صادر کنیم. بر این اساس ما اخطار را برای اتاق اصناف فرستادیم و اتاق اصناف هم طبق روال قانونی آن را به اماکن ارسال کرد.
  • این پروسه یک مهلت مقرر قانونی ۱۵ تا ۲۰ روزه دارد که اگر این شرکت ها در این مهلت قانونی موفق به دریافت مجوزهای لازم از اتاق اصناف شوند مجددا فعالیت آنها آغاز خواهد شد.

در روزهای اخیر اختلالاتی در عملکرد این اپلیکیشن‌ها به وجود آمده بود. به گفته رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران، «بر اساس خواسته اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران»، روز گذشته موافقت اتحادیه فناوران رایانه با بستن این دو واحد صنفی (اسنپ و تپسی) در قالب نامه‌ای به این اتاق اعلام شده است.

میرمهدی کمیجانی:

«اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به دلیل اینکه آژانس‌های موبایلی مذکور جواز متفاوتی به نسبت فعالیت خود دارند، طی نامه‌ای درخواست پلمب این واحدهای صنفی را به ما داد که ما هم متقابلاً در پاسخ به این نامه اعلام موافقت کردیم اما انجام روال بستن و پلمب را به خود اتاق واگذار کردیم.»

رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با بیان اینکه این صنف مخالف فعالیت‌های مبتنی بر تکنولوژی نیست، گفته است: «دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد که نمی‌خواهد این دو کسب‌ و کار به فعالیت خود ادامه دهند.»

پلمب این دو واحد صنفی بر عهده اتاق بازرگانی است و با توجه به نقش نظارتی که در رسته تولید، توزیع یا خدمات فنی بر تمامی اصناف دارد، می‌تواند مانع از فعالیت آنها شود.

میرمهدی همچنین گفته که گرچه فعالیت صنفی این دو آژانس موبایلی با برخی اصناف دیگر تداخل دارد، اما اتحادیه فناوران دوست ندارد به صورت مستقیم وارد ماجرای پلمب شود و عده‌ای را از نان خوردن بیندازد.

رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران تأکید کرده که موافق ۱۰۰ درصد فعالیت‌های اینترنتی در کشور است اما به شرطی که قانون را رعایت کنند. او گفته این دو اپلیکیشن موبایلی باید از اتاق بازرگانی جواز کسب‌ و کارهای مجازی بگیرند.

در روزهای گذشته محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، حمایت خود را از فعالیت تپسی و اسنپ اعلام کرده بود.