يک ماه پس از قيام مردم ليبی عليه معمر قذافی، نيروهای ائتلاف بين‌المللی با حمله نظامی خود وارد درگيری‌های اين کشور شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جنگنده‌های فرانسه، بريتانيا و آمريکا بيش از ۲۰ نقطه ليبی، از جمله طرابلس، پايتخت اين کشور را بمباران کردند.

سرهنگ معمر قذافی، رهبر حکومت ليبی تهديد به حملات تلافی‌جويانه کرد.

قذافی حملات هوايی اثتلاف بين‌المللی را «تجاوز ناعادلانه جنگ‌های صليبی» ناميد و تهديد نمود که به «هدف‌های نظامی و غيرنظامی» در محدوده دريای مديترانه حمله خواهد کرد.

وی همچنين اعلام کرد که انبارهای اسلحه را خواهد گشود تا مردم ليبی براب مقابله با «دشمنان» مسلح شوند.

عمليات نظامی «اوديسه سپيده‌دم» عليه نيروهای قذافی که توسط ائتلاف بين‌المللی تحت هدايت فرانسه، بريتانيا و آمريکا صورت می‌گيرد در نظر دارد «حمله به شهروندان معترض ليبی توسط حکومت اين کشور را متوقف سازد.»

بنا به گفته يک منبع نظامی در پاريس، تاکنون چهار مجموعه حمله هوايی توسط جنگنده‌های «رافائل» و «ميراژ ۲۰۰۰» انجام يافته که طی آن «چندين تانک» نابود شده‌اند.

به گفته مقامات ارشد نظامی آمريکا، نيروهای بريتانيايی و آمريکايی از کشتی‌ها و زيردريايی‌های خود به بيش از ۲۰ هدف در امتداد سواحل ليبی حمله کرده‌اند که در اين ميان سيستم دفاع هوايی و نقاط استراتژيک ارتباطاتی نيروهای نظامی ليبی مورد هدف قرار گرفته‌اند.

بر اساس اين گزارش‌ دست‌کم ۱۱۰ موشک کروز در اين منطقه شليک شده‌اند. اين حملات توسط کماندوهای آفريقای ارتش آمريکا که پايگاه اصلی آن در نزديکی شهر اشتوتگارت آلمان قرار دارد، هماهنگ شده بود.

همچنين جنگنده‌های هوايی به اهدافی در طرابلس نيز حمله کردند. به گفته فرستاده ويژه خبرگزاری فرانسه يک جنگنده بر فراز پادگانی در جنوب طرابلس که قذافی در آن اقامت دارد پرواز کرد.
 

نيروهای نظامی ليبی از پدافند هوايی در طرابلس استفاده کردند. به گفته تلويزيون ليبی پدافند هوايی ارتش اين کشور يکی از جنگنده‌های فرانسوی را سرنگون ساخت اما فرانسه اين موضوع را تکذيب کرد.
 

تلويزيون ليبی همچنين از کشته شدن ۴۸ نفر و زخمی شدن ۱۵۰ نفر در حملات نيروهای ائتلاف بين‌المللی خبر داد. رئيس پارلمان ليبی نيز اين حملات را «خشونت بربری» ناميد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که بامداد امروز حملات هوايی به طرابلس و بنغازی ادامه نيافت.

وزارت امور خارجه چين حمله هوايی به خاک ليبی را مورد انتقاد قرار داد و نسبت به آن اظهار تأسف کرد. همچنين هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا نيز با انتقاد از کشورهای غربی هدف از حمله به لیبی را چيرگی بر منابع نفتی آن عنوان کرد.

حکومت ليبی در پی اين حملات هوايی اعلام کرد که ديگر به اتحاديه اروپا در مبارزه با مهاجرت غيرقانونی کمکی نخواهد کرد و مسئوليتی در اين‌باره بر عهده نخواهد گرفت.

حمله نظامی به خاک ليبی در پی نشست روز گذشته پاريس انجام گرفت. در نشست پاريس، کشورهای اروپايی، کشورهای عربی و کشورهای شمال آفريقا که با ممنوع کردن پرواز هواپيماها بر آسمان ليبی موافق هستند گرد آمدند تا در مورد مجبور ساختن رهبر ليبی به پذيرش قطع‌نامه شورای امنيت سازمان ملل صحبت کنند.

قطع‌نامه شورای امنيت سازمان ملل که پنج‌شنبه شب تصويب شد برای دفاع از غيرنظاميان ليبی اجازه حمله نظامی را داده است.

هدف اين قطع‌نامه محافظت از «غيرنظاميان و مناطق با جمعيت غيرنظامی» اعلام شده و در آن آمده است «تمامی تدابير لازم» در اين راه بايد صورت گيرد.

اين قطع‌نامه با ۱۰ رأی موافق در برابر پنج رأی ممتنع به تصويب رسيد. آلمان، چين، روسيه، برزيل و هند به اين قطع‌نامه رأی ممتنع دادند.