محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری ایران از وجود ۶۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاههای ایران خبر داد و گفت تعداد متقاضیان ورود به دانشگاهها در ایران کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، فرهادی شنبه هشتم آبان در نشست مشترک رؤسای دانشگاههای استان خراسان شمالی تبلیغات مراکز آموزشی و تعیین ظرفیت رشتهها در مناطق مختلف بر اساس نیاز دانشگاهها را در جذب دانشجو مؤثر دانست و گفت تعیین میزان ظرفیت رشتهها از طریق شورای گسترش وزارت علوم تأیید خواهد شد.
فرهادی گفت: «ایجاد همه رشتهها در همه جا لازم نیست ،بنابراین باید در چارچوبها و متناسب با نیازمنطقه و طرح آمایش سرزمینی مراکز آموزش عالی ساماندهی شوند».
وزیر علوم گفت که سالهای اخیر به دلیل ساماندهی مراکز موجود، مجوز جدیدی به منظور راه اندازی مراکز غیرانتفاعی داده نشده است و «در مراکز علمی کاربردی نیز بنا نداریم همه مقاطع تحصیلی را داشته باشیم زیرا در این مراکز باید دانشجوی کاربردی و مهارتی به نوعی تکنسین تربیت شود».
در آزمون سراسری کنکور ورودی دانشگاههای دولتی ایران در سال ۹۵، ۸۶۰ هزار و ۱۰۹ نفر شرکت کردند که نزدیک به ۶۰ درصد آنها داوطلبان زن بودند. این تعداد نسبت به سال ۹۴، نزدیک به ۱۸ هزار نفر و نسبت به شمار داوطلبان کنکور سال ۸۹، نزدیک به ۴۲۷ هزار نفر کمتر بود.
سازمان سنجش کل ظرفیت پذیرش دانشجو را در سال ۹۵، ۷۵۰ هزار و ۶۲۹ نفر اعلام کرد. دانشگاه پیام نور بیشترین میزان پذیرش دانشجو را داراست.
پس از آغاز خصوصی سازی آموزش در مقطع کاردانی و بالاتر از دهه ۷۰، به شمار دانشگاههای غیردولتی در ایران افزوده شده و بر اساس اعلام وزرات علوم بیشترین شمار دانشجویان در ایران جذب مؤسسات و دانشگاههای غیردولتی میشوند.