یک نماینده مجلس ایران از به کارگیری افغانستانیهای غیرمجاز در پروژههای عمرانی و شهرکهای صنعتی کشور انتقاد کرد.
نادر قاضیپور، نماینده ارومیه در مجلس گفته که ورود «افاغنه» به کشور به حدی افزایش یافته که سهم اشتغال و فرصتهای شغلی بسیاری از جوانان بیکار کشور به نام آنها سند میخورد.
نایب رئیس فراکسیون کارگری مجلس ایران به کار گرفتن مهاجران غیر مجاز افغانستانی در مشاغل رسمی و غیررسمی را جفا در حق نیروی کار ایرانی دانسته است که وزارت کشور، مدیران عامل شهرکهای صنعتی، شهرداری، پیمانکاران و نیروی انتظامی نسبت به آن بیتوجهاند.
نماینده مردم ارومیه به خبرگزاری خانه ملت (خبرگزاری مجلس ایران) گفته دلیل به کار گرفتن این نیروها این است که مدیران شهرکهای صنعتی و پیمانکاران نسبت به پرداخت عیدی، پاداش و مرخصی و همچنین حق بیمه به کارگران ایرانی تمایل ندارند و مهاجران افغانستانی را به خاطر کار بیشتر و مزد کمتر استخدام میکنند و حق بیمه و دیگر مزایا را به آنها نمیپردازند.
قاضیپور این پرسش را مطرح کرده که «آیا در کشور جوان بیکار و تحصیلکرده وجود ندارد که پیمانکاران و کارخانهداران کشور در مشاغل ساختمانی و شهرکهای صنعتی از کارگران افغانی غیرمجاز استفاده میکنند؟»
این نماینده مجلس دهم همچنین خواستار این شده که «نیروی انتظامی، وزارت صنعت و وزارت تعاون کارخانهداران و پیمانکاران متخلف را که نیروی کار خارجی غیرمجاز به کار میگیرند و حق نیروی کار داخلی را تضییع میکنند، شناسایی و به صورت جدی و قاطع با آنها برخورد کنند.»
قاضیپور گفته: «از آنجایی که ممکن است اتباع بیگانه علاوه بر اشغال فرصتهای شغلی به فروش مواد مخدر و مسائل امنیتی نیز روی بیاورند، بنابراین میطلبد وزرات کشور هر چه سریعتر نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اقدام کند.»
اردیبهشت ماه گذشته هم مسعود بابایی، مدیرکل سازمان کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان قزوین گفته بود که در سال ۱۳۹۴ بیش از دو هزار کارگر خارجی (افغانستانی) از کار اخراج شدهاند تا نیروهای ایرانی جایگزین آنان شوند.
مسعود بابایی بهکارگیری اتباع خارجی را «یکی از مشکلات جامعه کارگری در ایران» دانسته بود.
افغانها عمدهترین اتباع خارجی در ایران بهشمار میروند.
تحلیلگران میگویند با توجه به مشاغل محدودی که وزارت کار برای مهاجران افغان در نظر گرفته، اشتغال این کارگران در بسیاری از کارخانههای بزرگ صنعتی، پتروشیمی، ذوب آهن، فولاد، بخش حمل و نقل و … ممنوع است و به همین دلیل مهاجران افغان، علت بیکاری کارگران ایرانی نیستند.
گروههای کورهپزخانهها، کارهای ساختمانی و کارگاههای کشاورزی از جمله مشاغل تعیین شده برای کارگران افغان در ایران است.
جریمه بهکارگیری «اتباع خارجی غیرمجاز» در بازار کار در سال ۱۳۹۵ (به ازای هر روز مبلغ ۱۳۵هزار و ۳۶۱ تومان) افزایش یافته است.
هفته گذشته هم یک نماینده مجلس گفت که اگر ورود آب هریررود به ایران مشروط به تحویل سوخت به افغانستان باشد، افغانستانیها باید کشور را ترک کنند.
سعید باستانی این موضوع را در واکنش به صحبتهای عبدالله عبدالله، رییس اجرایی دولت افغانستان مطرح کرد که ورود آب هریررود به ایران را مشروط به تحویل گرفتن سوخت از ایران کرده بود.
این نماینده مجلس افغانستانیها در ایران را بهرهمند از امکانات شغلی، برق و ارزاق عمومی و استفاده کننده از حمل و نقل جادهای و ریلی خوانده و گفته بود که اگر حرف عبدالله عبدالله پیگیری شود، ابتدا باید افغانستانیها از ایران خارج شوند و بعد در مورد حقابه هریررود تصمیمگیری شود.
آقای قاضی زاده آیا فرزند جنابعالی حاضر است مثلا چاه بکند.
احمد / 25 June 2016
آقای قاضی زاده حتما اطلاع دارید جمعیت عظیمی از بیکاران کشور مان تحصیل کردگان با مدرک بالاتر از دیپلم هستند. آیا این کارگران افغانی که بجانشان افتاده ای دارای مدارک دانشگاهی هستند که میخواهید مشکل بیکاری کشور را با خروج آنها حل کنید؟!!
احمد / 25 June 2016
این اسمش تحریک نیست . ما خودمون شغل نداریم آب نداریم وضع خرابه بعد باید سه میلیون و حتی بیشتر از مردم کشور دیگه رو هم تحمل کنیم . تازه اینها به نفع خودشونه که برگردند به کشورشون چون در ایران ازشون بیگاری می کشند .
saeed / 25 June 2016
در رامهرمز زبانزدی داریم که می گوید : زور خر نیتره پا کُره شه ایشکنه ! ( توان رویارویی با نیرومند را ندارد به ناتوان ستم می کُند ) دولت به جای پرداختن به پیگیری حقوقی پرونده هایی مانند گرفتن غرامت جنگی از عراق،برخورد حقوقی با رژیم واپسگرای ترکیه برای ساخت بیش از 22 سد و بیابان کردن عراق و سوریه و به دنبال آن گسیل ریزگردها به ایران و مانند آن نباید توان خود را برای زیر فشار گذاشتن همنوعان و هموطنان افغانمان بکار گیرد . ما در شهر خود رامهرمز خوزستان پذیرای این زحمتکشان بوده و هستیم . اگر رژیم افغانستان همچون بسیاری از رژیم های دیگر در پایمان کردن حق مردم و کشورمان می کوشد راه آن برخورد قانونی در دادگاه های بین المللی است .
دکتر عبدالعزیز ساقی رامهــرمزی / 25 June 2016
کار دیگه آیی که نمی تونن فقط زورشون به افغانی های بدبخت میرسن یه مدرک بهشون میدید چقدر ازشون پول میگرید طرف بیاد بچه شو بفرسته مدرسه باید صبر کنه که ایرانی ها اول ثبت نام کنن بعد افغانی ها اونم باهزارجور منت باهرروز منت یکیو بکشی
حالا اینکه به کارگرای افغانی توهین میشه سواستفاده میشه اینارو که اصلا کسی نمیکنه
اونوقت مثلاً اینجا یه کشور اسلامیه بخدا افغانی ها به اسم کشور که مسلمان هست میان وگرنه کشته مرده منت های ایرانیها نیستن
بخدا اروپا باینکه کافرن باینکه مسلمان نیستند ولی درکشون فهمشون از ایرانیها بیشتره
علیرضا / 26 June 2016
با سلام چقدر بدبختی چقدر ظلم وقتم بخدا ۳۰ سال زحمت کشیدیم توایران ببخشید مثل سگ جون کندیم ابرو جمع کردیم زندگی کردیم دزدی نکردیم خیانت نکردیم اخرش به ما ما میافتند خر افغانی حق ما میخورد بابا جوانان خوشتیپ وبا کلاس شما که عرضه بلوک زنی آجر پزی کانال کنی چاه کنی کشاورزی اعمالی آسفالت خیابان را بکنند
محمد / 26 June 2016
واقعا ادم خجالت می کشه از رویکردهای حکومت ایران در قبال این مهاجران …
این همه جور بر انسان هایی که ناجارن به موندن در کشوری که هیچ گونه حقوق انسانی براشون در نظر گرفته نمیشه ، واقعا نشونه چی می تونه باشه؟؟؟؟؟
این نادر قاضی پور، کاش کمی فکر میکرد و بعد حرف می زد .. اگر بار قبل یه ادمی پیدا میشد تا حساب حرفهای چرت و توهین آمیزش رو ازش پس می گرفت ، بار دیگه اراجیف به هم نمی بافت .
نماینده محترم مجلسی که خدا میلیون حقوق می گیری و تو خونه خوب زندگی میکنی و همسر و بچه هات با ماشین دولتی گشت و گذار می کنن ، بابا این ها فقط می خوان زندگی کنن ، همین .!!
نه حقوق چند میلیونی می خوان نه بهترین مدرسه ها برا بچه هاشون و نه همه اون چیزایی که از صدقه سر مردم ، مجانی صاحب شدی …
به خودتون بیاید .
رها / 26 June 2016