طبق گفته منابع دولتی نرخ تورم ایران در آستانه تکرقمی شدن قرار دارد و رئیس کل بانک مرکزی گفت که تابستان امسال برای اولین بار پس از ۲۵ سال نرخ تورم تک رقمی خواهد شد. این ادعا اما چقدر واقعی است و چه تاثیری بر زندگی مردم دارد؟
مرکز آمار ایران نرخ تورم فرودین امسال را ۱۰٫۸ درصد و اردیبهشت را ۱۰٫۲ درصد اعلام کرد که بیانگر روند کاهشی این شاخص به نسبت یک سال گذشته است.
همزمان با انتشار این آمار، بانک مرکزی نیز شاخص کل قیمت کالا و خدمات را در اردیبهشت امسال منتشر کرد که نشان دهنده افزایش قیمت همه گروههای کالا و خدمات به نسبت مدت مشابه یک سال قبل است. برپایه این گزارش، میانگین افزایش قیمت کالا و خدمات به نسبت سال گذشته ۶٫۵ درصد بوده و حاملهای انرژی مانند برق، آب و سوخت با ۱۹٫۵ درصد بیشترین افزایش قیمت را داشته و پس از آن نیز آموزش و دخانیات با ۱۴٫۸ و ۱۱٫۳ درصد قرار دارند.
گزارش بانک مرکزی ایران به روایت مردم از بازار و روند افزایشی قیمتها نزدیکتر است. خبرگزاری مهر هفته گذشته از افزایش قیمت کالا و مواد غذایی در بازار تهران خبر داد. برپایه گزارش میدانی این خبرگزاری قیمت یک کیلو گرم گوشت قرمز ۲۴ تا ۴۰ هزار تومان و مرغ هفت هزار تا ۹ هزار تومان است.
این گزارش قیمت یک کیلو گرم پنیر را ۸ هزار تا ۴۱ هزار تومان و یک کیلوگرم ماست را ۲هزار و ۷۵۰ تا ۴۰۰۰ تومان اعلام کرد. همچنین قیمت برنج از هفت هزار و ۲۰۰ تومان آغاز و به ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان میرسد.
گرانی در راه است
مسئولان دولتی تناقض میان روند کاهشی نرخ تورم و افزایش قیمت کالا و خدمات را یک سال پیش با «کاهش نرخ تورم به معنی کاهش گرانی نیست» پاسخ داده بودند و از زمستان سال گذشته که شایعه افزایش قیمت حاملهای انرژی و به صورت ویژه بنزین شدت گرفت، دولت اعلام کرد که برنامهای برای افزایش قیمت کالاها ندارد.
با این حال روزنامه جهان صنعت سهشنبه ۴ خرداد با تیتر یک «دولت گرانی را کلید زد»، از اقدام پنهان دولت برای افزایش قیمت خودرو خبر داد. بر پایه این گزارش دولت با توزیع قطرهچکانی خودرو در بازار از یک سو و افزایش سقف تسهیلات خرید خودرو به دنبال تحریک تقاضا و آزادسازی قیمت این کالا است.
علاوه بر این معاون وزیر نیرو ایران هم در گفتوگو با خبرگزاری مهر «هرگونه افزایش قیمت برق» در سال جدید را سوء تفاهم و علت افزایش مبلغ قبضها را مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال گذشته دانست که تا به حال اجرایی نشده بود.
هوشنگ فلاحتیان یک بار دیگر قیمت تمام شده و هزینه دریافتی از مصرف کنندگان برق را نامتعادل دانست و از اصلاح تعرفهها برای همسانسازی هزینه تولید و قیمت فروش خبر داد که به معنای افزایش تعرفه برق است.
معیار بنزین است
چند سالی است که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند که بنزین کالای معیار برای سنجش نرخ تورم در ایران است. حال بر اساس قانون بودجه ۹۵ قیمت بنزین حداقل در هر لیتر ۲۶۵ تومان افزایش خواهد یافت و به تبع آن قیمت سایر کالا و خدمات نیز افزایش خواهد یافت.
افزایش قیمت کالاها در شرایطی صورت میگیرد که دولت زمستان سال گذشته در هماهنگی با نمایندگان کارفرمایان مانع افزایش حدقل دستمزد برپایه نرخ تورم واقعی سبد کالاهای ضروری شد. بهگونهای که غلامرضا عباسی دبیر کل کانون هماهنگی انجمنهای صنفی کارگران ایران هفته گذشته از افزایش شکاف درآمد و هزینه خانوارهای کارگری خبر داد و گفت که «هزینه خانوارهای کارگری ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده و دستمزد ۸۱۲ هزار تومانی پاسخگوی هزینه زندگی آنها نیست.»
اگر منظورتون از رسانه های ایران تلوزیون یا روزنامه های اصول گراست که اونها نقش اپوزسیون دولت را دارند
ایرانی / 24 May 2016
تمام این جنگولک بازی آقای کلید بدست این است که نرخ واقعی تورم را پنهان نگه دارند.جلوی اعتراض حقوق بگیران جز وبازنشستگان را بگیرند.
کجای تورم تک رقمی است..به مشاوران املاک مراجعه کرده اید که یک قفس آجری راچقدر اجاره زده اند?به قصابی وبقالی وهزار کوفت وزهر مار مراجعه کرده اید وقیمتهای سرسام آوررا دیده اید?اصلا!!چون گماشته های شما در حالیکه حاج خانم کرم مرطوب کنند وپوست خیار زده نشسته کنار استخر زنبیلوار مایحتاجتان را تامین کرده ودرب خانه تحویل میدهد…نرخ چند تا قلم غیرضروری راملاک قرار داده وآمار غلط توسط جیره خوارانتان به خورد مردم میدهید…از سال گذشته همین کلک را روکردید ومتاسفانه حقه تان گرفت که اعلام کردید تورم زیر چهارده نزول کرده وبه تبع آن افزایش چهارده درصدی را به حقوق کارکنان اضافه کردید که اگر حقوق یک کارگر راهشتصدهزاردرنظر بگیریم چهارده درصدش را حساب کنید وخجالت بکشید..ثروت بیکران ملت را خرج توپ وتانک ونگهداری مشتی تازی آدمکش کرده ودرعوض ملتی که بشما اعتماد کردند وپای نمایشگاه انتخابات آمده صدقه داده وکلی منت هم روی آنها میگذارید….شب پرداخت یارانه راشب عزای دولت اعلام میکنید ولی روز بعدش با گشاده دستی وافتخار هزینه ماندن آدمکش سوریه را میدهید….گناه من وما چیست که باید اینگونه زندگی کنیم وسفره مان هر ماه کوچکتر وکوچکتر شود?اعتیاد…فساد …اختلاس…فقر وفحشای ناشی از آن چه علتی باید داشته باشد?شعار استعماری روباه پیر را بخوبی پیاده کرده ونتیجه گرفته اید که ایرانی را گرسنه وعرب راسیر نگه دارید امری که در حکومت آن پدر وپسر خدا بیامرز رخ داد ومردم از سیری ورفاه وامنیت. وآسایش به خیابانها ریخته وخواهان فقر وفلاکت وبدبختی شده وجرات حرف زدن هم ندارند چون بلافاصله خفه میشوند….متاسفم آقای رییس جمهوری که مزورانه کلیدی بدست گرفته وبا آن رفاه وآسایش ومعیشت مردم را قفل کرده وقفل فساد واختلاس وفقر واعتیاد وفحشارا باز کردید..متاسفم که نمیدانید بازنشستگانی خصوصا آنهایی که فقط خودشان حقوق بگیرند با فرزندان بزرگ وتحصیکرده وبیکار چگونه عرق شرم از پیشانیشان زدوده نمیشود شما که همه آمار واطلاعات حقوق بگیران رادارید اگر شهامت دارید یکبار که شده براورد کنید که چگونه با این وضعییت میتوان زندگی کرد…….
Hassan Majd / 24 May 2016
بزرگ ترین دروغ در مملکت اَمام زمان آمار است…خودم(ع)
ایرج / 25 May 2016
متاسفم آقای رییس جمهوری که مزورانه کلیدی بدست گرفته وبا آن رفاه وآسایش ومعیشت مردم را قفل کرده وقفل فساد واختلاس وفقر واعتیاد وفحشارا باز کردید..متاسفم که نمیدانید بازنشستگانی خصوصا آنهایی که فقط خودشان حقوق بگیرند با فرزندان بزرگ وتحصیکرده وبیکار چگونه عرق شرم از پیشانیشان زدوده نمیشود شما که همه آمار واطلاعات حقوق بگیران رادارید اگر شهامت دارید یکبار که شده براورد کنید که چگونه با این وضعییت میتوان زندگی کرد
ناشناس / 25 May 2016
آقایان از میان ده تا نانوایی سراغ آنی میروند که قیمتش دولتی است! نه تای دیگر آزادپزند و قیمتشان در محاسبه نرخ تورم به حساب نمی اید. قیمت پنیر بالا رفته ولی مقدارش هم کم شده ! شیر هم آبش زیاد شده! ماست کم چرب را چندتا قاشق میزنید سطحش می آید پایین ! گاز و تلفن و آبد و برق و کرایه تاکسی و اتوبوس و آموزش و هزینه درمان و …. همه روبه افزایشند. بعد حقوق کارمند و کارگر و بازنشستگان را قطره ای افزایش میدهند ! پارسال مرخ افزایش را کتهش دادند ! گفتند چون تورم کنترل شده ! ولی آن سالها که تورم کنترل نمی شد آیا حقوق را با نرخ تورم هماهنگ میکردید ؟ هنوز پنجم ششم خرداد است ولی نیمی از حقوق من رفته ! در این حدود یک سال چندین بار زندگی خانوادگی داشت از هم می پاشید! نزد و زن و فرزندان شرمنده ام. تازه کسانی که وضعشان از وضع من بدتر است فراوانند !
البته هزینه های چند هزار میلیارد تومانی حوزه های علمیه آخوندی و هزینه های ده ها میلیارد دلاری ساخت و ساز صحن و گنبدها و گلدسته هایطلایی و بیمارستان و … در عراق و ساختمان های مجلل حوزه های علمیه و هزینه نگهداری حکومت و ارتش سوریه و حکومت غزه و حوزه های آخوندی و … در دیگر کشورها و هزینه های آخوندهایی چون مصباح یزدی و محمد یزید و دیگران و …… چیزی باقی نمی گذارد که به ملت گرسنه برسد.
شهروند درجه سه / 25 May 2016
“این ادعا اما چقدر واقعی است و چه تاثیری بر زندگی مردم دارد؟”
تنها واقعیت تک رقمی غیرقابل انکار: از هر یک ایرانی یک نفر دیر یا زود میمرد.
و تاثیرش بر زندگی مردم: فرارازواقعیات وزندگی براساس ادعاهای پوشالی.
احمد / 25 May 2016