امید یوسفی، رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی اعلام کرد که در چند هفته اخیر به دلیل نامعلومی نزدیک به هزار و ۵۰۰ پرنده از گونه‌های مختلف در اطراف دریاچه ارومیه تلف شده‌اند.

بحران خشکسالی دریاچه ارومیه، حیات وحش منطقه را نیز به خطر انداخته است.
بحران خشکسالی دریاچه ارومیه، حیات وحش منطقه را نیز به خطر انداخته است.

به‌گزارش خبرگزاری مهر، امید یوسفی روز سه‌شنبه ۵ آبان ضمن اعلام این خبر گفت اغلب این پرندگان از گونه آنقوت، خودتکا و خروس‌کوهی هستند و مرگ مشکوک آن‌ها همچنان ادامه دارد.

او احتمال شیوع بیماری آنفولانزای مرغی را در بررسی‌های اولیه رد کرد و احتمال داد که این پرندگان به دلیل سرازیر شدن و غلظت بالای پساب تصفیه‌خانه ارومیه و شهرک‌های صنعتی اطراف آبگیر محل فرود این پرندگان، مسموم شده‌اند، با این حال پاسخ قطعی را موکول به نتایج آزمایشگاهی کرد.

رودخانه «قودوخ بوغان» محل فرود این پرندگان است که آلاینده‌های آن غلظت بالایی دارند.

این مقام سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی افزود: «تعداد زیادی از پرندگان که دارای جثه کوچکی هستند نیمه‌جان بوده و احتمال افزایش مرگ آن‌ها زیاد است.»

به‌گفته امید یوسفی مقدمات ایجاد کلینیک صحرایی در اطراف دریاچه ارومیه در دست اجرا است.

بحران خشکسالی دریاچه ارومیه، حیات وحش منطقه را نیز به خطر انداخته است.

توفان نمک در استان‌های همجوار و بیابانی شدن آن مناطق، افزایش پدیده‌ شن و ماسه‌های روان، شیوع انواع بیماری‌ها، تولید کانون‌های ریزگرد، خروج حیات وحش از منطقه و همچنین غیرقابل استفاده شدن پوشش گیاهی برای گونه‌های جانوری از تاثیرات خشک شدن دریاچه بر اقلیم مناطق اطراف است.