غلامعلی باغبان کوچک، رئيس اداره ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری شهرستان دزفول در استان خوزستان که تخريب يکی از تپههای تاريخی محوطه باستانی چغاميش را بیاهميت دانسته بود، از کار برکنار شد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ايرنا)، هفته گذشته يکی از تپههای محوطه باستانی چغاميش در اطراف شهر دزفول توسط يکی از کشاورزان تخريب و تسطيح شد.
غلامعلی باغبان کوچک، رئيس سابق اداره ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری دزفو در پی تخريب و تسطيح اين تپه گفته بود: «تپه تخريب شده به ارتفاع نيم متر با فاصله بيش از ۵۰۰ متر از تپه اصلی چغاميش قرار داشته و فاقد ارزش تاريخی است.»
او از سال ۱۳۸۷ مسئوليت رياست اداره ميراث فرهنگی دزفول را بر عهده داشت.
به دنبال تعرض به يکی از تپههای مجاور تپه باستانی چغاميش، مسعود سلطانیفر، رئيس سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری کشور هيأتی ويژه را به خوزستان اعزام کرد.
چغاميش از کهنترين زيستگاههای پيش از تاريخی ايران در خوزستان است. پژوهشهای ميدانی باستانشناسی در اين محوطه با همکاری مشترک مرکز باستانشناسی ايران و مؤسسه شرقی دانشگاه شيکاگو از ۱۳۴۰ تا ۱۳۵۶ خورشيدی نشان داده که چغاميش از اواخر هزاره هفتم تا اواخر هزاره اول پيش از ميلاد بهطور پيوسته آباد بوده است.
چغاميش در سال ۱۳۴۴ خورشيدی با شماره ۴۸۷ در فهرست آثار ملی ايران ثبت شده است.
نخستين نشانههای خط و کتابت در ايران در اين منطقه پيدا شده است.