قائم مقام وزارت کار ايران اعلام کرده که در حال مذاکره با ساير وزارتخانه‌ها است تا تمام کارگران خارجی شاغل در اين کشور تحت پوشش «بيمه سلامت» قرار گيرند.

afghan workers
تخمين زده می‌شود که ۱۲تا ۱۳‌ميليون‌ تن از شهروندان ایران فاقد خدمات بيمه پايه سلامت‌اند

ابوالحسن فيروزآبادی، قائم مقام علی ربيعی، وزير کار از کارگران خارجی «فاقد مجوز قانونی کار» خواسته تا پايان فروردين‌ماه امسال برای دريافت مجوز‌های لازم به دفاتر کفالت،‌ اقامت و اشتغال وزارت کشور مراجعه کنند.

آمار دقیقی از تعداد کارگران خارجی‌ مشغول به کار در ایران در دست نيست. با اين حال ارديبهشت‌ماه امسال علاءالدين بروجردی، رئيس‌ کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس گفته بود که بيش از دو ميليون کارگر خارجی در ايران مشغول به کار هستند.

خبرگزاری کار ایران (ايلنا) اما تنها تعداد کارگران افغان در ايران را دو ميليون دانسته است. کارگرانی که اکثراً در شغل‌های سخت و پر خطر کار می‌کنند و در صورت سانحه فاقد بيمه‌اند.

مقامات ايران می‌گويند يک و نيم ميليون تن از پناهجويان افغانستانی در ايران اقامت ندارند و ديگر مهاجران افغان نيز با مشکل تمديد اقامت مواجه‌اند.

بيشتر بخوانيد: احتمال اخراج ۷۶۰ هزار مهاجر افغان از ايران

اين درحالی است که ابوالحسن فيروزآبادی پيش‌شرط بيمه همگانی را دريافت اقامت دانسته است. به گفته این مقام ارشد وزارت کار در سال ۱۳۹۳ نزديک به ۳۰۰ هزار کارگر خارجی مشمول طرح «بيمه سلامت همگانی» شده‌اند.

طرحی که نمی‌خواست يک طرح باشد

بنابر بيمه سلامت همگانی که از وعده‌های انتخاباتی دولت حسن روحانی است، قرار بود حق بيمه افراد بر اساس اين طرح به طور کامل از طرف دولت و از محل هدفمندسازی يارانه‌ها پرداخت شود که حدود ۲۵۸هزار تومان برای يک سال است.

تخمين زده می‌شود که ۱۲تا ۱۳‌ميليون‌ نفر فاقد خدمات بيمه پايه سلامت‌اند. دولت در گام نخست می‌خواست پنج تا شش ميليون نفر را تحت پوشش قرار دهد.

اجرای طرح بيمه سلامت همگانی در حالی مطرح می‌شود که حسن هاشمی، وزير بهداشت، گفته است اتمام طرح‌ها در حوزه سلامت و در بخش دولتی به بيش از ۳۰ سال زمان نياز دارد.

دولت يازدهم در حالی قصد دارد تا طرح بيمه همگانی را برای تمام شهروندان ایرانی به اجرا بگذارد، که حوزه سلامت در سال آينده با کسری بودجه ۲۰ هزار ميليارد تومانی رو به روست.