يک مقام سازمان محيط زيست ايران میگويد ۷۱ قلاده پلنگ در اين کشور از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ تلف شدهاند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ايرنا)، امير حسين داداشی، رئيس اداره هماهنگی و ساماندهی امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست ايران گفته است که از اين تعداد ۱۸ درصد به علت تصادفات جادهای، ۷۰ درصد شکار و طعمههای سمی و بقيه به دلايل ديگر تلف شدهاند.
وی همچنين خبر داده که در سال جاری نيز شش قلاده پلنگ ديگر تلف شدهاند.
پلنگ جزو گونههای در خطر انقراض است که در سازمان اتحاديه جهانی حفاظت از طبيعت (IUCN) نيز جزو گونههای در خطر انقراض به ثبت رسيده است.
پلنگ ايرانی، يکی از بزرگترين زيرگونههای پلنگ است که بومی غرب آسياست و در فهرست جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.
ايران مهمترين زيستگاه پلنگ در خاورميانه است و جمعيت مناسب پلنگ در اين کشور، امکان بقای گروههای کوچک اين حيوان در قفقاز، شرق ترکيه و احتمالاً ترکمنستان را از راه مهاجرتهای بين مرزی افزايش میدهد، با اين حال تراکم جمعيتی پلنگ در ايران بسيار پايين است.
اصلیترين تهديد پيش روی بقای اين حيوان، جدا شدن زيستگاهها و قطع ارتباط ژنتيکی گروههای مختلف اين حيوان است که معمولاً به تشکيل گروههای بسيار کوچک منجر شده است، بهطوری که در قلمرو زيستی اين حيوان، هيچ گروه جمعيتی وجود ندارد که در برگيرنده بيش از ۱۰۰ پلنگ بالغ باشد.
کاهش طعمه پلنگ بر اثر شکار انسانها، گسترش پروژههای زيربنايی در زيستگاه پلنگ، مزاحمتهای انسانی و از ميان رفتن زيستگاه به دليل چيدن گياهان و قارچهای خوراکی، استخراج معدن، جادهسازی، جنگلزدايی، آتشسوزی و چرای دام از جمله عواملی است که منجر به تکهتکه شدن زيستگاههای اين حيوان شده است.
انواع بز کوهی، گوسفند وحشی، مرال و شوکا طعمههای اصلی پلنگ هستند که به شدت کاهش يافتهاند و اين موضوع بر جمعيت اين حيوان تأثير منفی گذاشته است.
این پلنگ هم اگه منقرض بشه سازمان محیط زیست خوشحال هم میشه باور نمی کنید یه کم پرس و جو کنید
آرش / 04 March 2015