استیضاح وزیر علوم در ایران نتوانسته تنشی را که به بهانه پیگیری پرونده «بورسیه‌های غیرقانونی» در وزارت علوم آغاز شده بود پایان بخشد.

اینک معاون اول رییس جمهور می‌گوید حتا اگر ۱۰ وزیر علوم دیگر نیز با رای نمایندگان برکنار شوند، دولت این پرونده را تا انتها پیگیری خواهد کرد.

    نجفی پیشتر ریاست سازمان میراث فرهنگی را بر عهده داشت
نجفی پیشتر ریاست سازمان میراث فرهنگی را بر عهده داشت. از سمت راست: اسحاق جهانگیری و محمد علی نجفی

به گزارش ايرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، اسحاق جهانگيری، معاون اول حسن روحانی، که در «جلسه تکریم رضا فرجی دانا وزيرسابق علوم و معارفه محمدعلی نجفی، سرپرست جديد اين وزارتخانه» سخن می‌گفت خطاب به مخالفان دولت گفت که «نجابت شخصی فرجی دانا»، وزیر برکنار شده علوم، باعث شد بسیاری از مسائل پشت پرده در جلسه استیضاح فاش نشود، اما دولت این پرونده را حتما پیگیری خواهد کرد.

اين مراسم با حضور بسياری از مقام‌های ارشد دولتی از جمله سيد حسن قاضی زاده هاشمی وزير بهداشت، علی يونسی دستيار رييس جمهوری در امور اقليت‌ها و محمد شريعتمداری معاون اجرايی رييس جمهوری، حسام الدين آشنا مشاور فرهنگی رييس جمهوری، محمدجواد لاريجانی دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه، معاونين ، مشاورين و مديران کل وزارت علوم برگزار شد.

تشکیل کمیته‌ای برای پیگیری بورسیه‌های غیرقانونی

najafi-soltanifar
سمت راست: محمدعلی نجفی، که به تازگی سرپرستی فعلی وزارت علوم را به عهده گرفته است

همزمان محمدعلی نجفی، سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوری ايران نیز در نخستين موضع‌گيری خود از تشکيل کميته‌ای برای بررسی بورسيه‌های غيرقانونی اعطا شده به برخی از افراد در دولت گذشته خبر داد.

به گزارش روز یکشنبه دوم شهریور روزنامه اعتماد، محمدعلی نجفی گفت: «اين وزارت‌خانه بر اساس قانون دارای اختياراتی است که مطابق با آن در برخورد با بورسيه‌های غير قانونی عمل خواهد کرد.»

نجفی در پاسخ به اين سوال که آيا سياست‌های وزارت علوم نسبت به دوره گذشته تغييری خواهد داشت يا نه ؟ گفت: «همان‌گونه که رييس جمهوری نيز گفتند دولت تغيير نکرده و وزارت علوم نيز در چارچوب سياست‌ها و برنامه‌های کلی دولت عمل خواهد کرد.»

حسن روحانی، رييس جمهور ايران روزچهارشنبه ۲۹مرداد، پس از رای مجلس به برکناری رضا فرجی دانا از وزارت علوم، محمد علی نجفی را به عنوان سرپرست اين وزارت‌خانه منصوب کرد.

بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی وزارت علوم، بيش از سه هزار نفر «بدون داشتن شرايط قانونی» در سال‌های گذشته بورسيه دانشگاهی دريافت کرده‌اند.