بازی ایران و نیجریه نخستین رویارویی بدون گل جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل بود. نیجریه قهرمان آفریقا و نامزد جدی مقام دوم گروه اف – پس از آرژانتین – با یک بازی فقیرانه و بدون صحنههای تماشایی، ناامیدکننده بود. این تیم حرکت تاکتیکی موفقی نداشت، طرحی هم نداشت.
در مقابل تیم ملی ایران به جز ده دقیقه نخست بازی که بازیکنانش نگران وشتابزده بودند، اگر چه از نظر تاکتیک درخشان نبودند، اما در بقیه بازی تیمی یکپارچه و جنگنده نشان دادند که از نظر قدرت بدنی نیز بسیار خوب آماده شده بود.
بازیکنان ایرانی با کار تیمی اجازه ندادند عقابهای آفریقا بر فراز ورزشگاه «کوریتیبا» به پرواز درآیند.
از نظر تماشاگران جام جهانی این دیدار کسلکننده و بدون صحنههای پرهیجان فوتبال بود که این روزها در برزیل می بینیم. کارلوس کیروش، سرمربی پرتغالی ایران، هدف سادهاش را رفتن از برزیل و ترک جام جهانی با «غرور و افتخار» بیان کرده بود. با نتیجه بدون گل دوشنبه شب (۱۶ ژوئن / ۲۶ خرداد) در حال حاضر بازیکنان ایران بخشی از این ماموریت را انجام داده اند.
این مساوی نزدیک به ۱۰ هزار تن از تماشاگران ایرانی حاضر در ورزشگاه را شادمان کرد و مردم ایران را که پس از پایان دیدار ایران نیجریه به خیابان ها رفتند و شادمانی کردند.
بازی دوم ایران روز شنبه آینده با آرژانتین است که با لیونل مسی به میدان میآید. اما ایرانیها و کارلوس کی روش بیشتر چشم به بازی نیجریه و بوسنی هرزگوین دارد که همان شب آغاز میشود و برای هر سه تیم این گروه برای مکان دوم پشت سر آرژانتین اهمیت دارد.
در حال حاضر آرژانتین با یک پیروزی و سه امتیاز در صدر جدول گروه اف قرار دارد. ایران و نیجریه نیز به ترتیب با یک امتیاز در جای دوم و سوم بوسنی هرزگوین نیز بدون امتیاز در جای چهارم ایستاده است.
«رادیو زمانه» با هیوا یوسفی، روزنامهنگار و کارشناس فوتبال در تهران در باره دیدار نیجریه و ایران و نیز واکنش ایرانیها در پایان مسابقه گفتوگو کرد.
[podcast]http://www.mediafire.com/download/4mb8q1u79bv7p9e/iran-nigeria.mp3[/podcast]
تیم ملی ایران ، تکنیکی، دفاعی و عاقلانه بازی کرد ولی شجاعت کافی برای حمله را نداشت، در مجموع بازی بدون شور و حال و محافظه کارانه ایی ارائه داد، توپ بیشتر در زمین ایران با پاسهای کوتاه و بیهوده بدون هدف گل زدن در زمین چرخ میخورد، گویا به تساوی بدون گل راضی بودند و از اول هم با همین هدف به زمین بازی رفته بودند .
یک کاربر ساده / 17 June 2014
وبسایت “انتخاب” با انتشار گزارشی اعزام هنرمندان به جام جهانی برای حمایت از تیم ملی ایران را اقدامی “بیسابقه” توصیف و تاکید کرده که «هیچ کشور حاضر در جام جهانی، چنین کاروانی را با خود آن هم به بهانههای واهی، راهی برزیل نکرده است».
این گزارش خواستار پاسخگویی “سازمان سینمایی” درباره “معیارهای انتخاب این بازیگران” برای حضور در برزیل شده و پرسیده است: «چگونه افرادی چون محمدرضا شریفینیا، همواره صدر لیست سفرهای حج و عمره و دیگر سفرهای دولتی هستند؟»
اشارهی این وبسایت به “سفر حج” بدون نوبت و سهمیهای شماری از سینماگران ایران در سالهای اخیر است که از جملهی آنها میتوان به سفر چهرههایی چون محمدرضا شریفینیا، حسام نواب صفوی، سام درخشانی، مهناز افشار، محمدرضا گلزار، الناز شاکردوست و الهام حمیدی به مکه در سال ۱۳۹۰ اشاره کرد.
“انتخاب” در ادامهی گزارش خود، ضمن تاکید بر ضرورت شفاف شدن “منبع بودجه” سفر این هنرمندان به برزیل، نوشته است: «متولیان این سفر در چنین شرایط اقتصادی کشور و مردم، چگونه به خود اجازه میدهند از بودجه بیتالمال، هزینه بیدلیلی برای سفر و خوشگذرانی چند نفر در برزیل پرداخت کنند؟»
این گزارش با استناد به شنیدهها خاطرنشان کرده که ایران، “رکوردار سفر مجانی افراد به جام جهانی برزیل” است.
پیش از این نیز گزارشهایی در خصوص اعزام شماری از اعضای مجلس شورای اسلامی به برزیل برای نظارت بر “عملکرد فرهنگی” تیم ملی فوتبال ایران منتشر شده بود
nader / 19 June 2014
اصلا کار ما ایجاد مانع برای دیگران است، پرواز کردن که بلد نیستیم ، حد اقل دیگران را زمین گیر و مانند خود می کنیم، همین راضی مان می کند.
ایرانی / 19 June 2014
جالب است خبرگزاریهای انگلیسی که پیش از شروع مسابقات می گفتند تیم ایران باید زودتر بلیط برگشت را تهیه کند و چمدانهای خود را برای برگشت جمع کند، حالا باید به فکر برگشت تیم خودشان باشند و چمدانها را باز نکرده ببندند، در حالیکه تیم ایران هنوز در گروه خود امید به صعود دارد.انشاءالله خبرهای خوش فوتبالی دیگر برای مردم در راه باشد.
داوری / 20 June 2014