آيتالله ابراهيم امينی، عضو مجلس خبرگان رهبری از «ظلم به کارگران افغانستانی» در ايران انتقاد کرد و گفت: «در بسياری از کشورهای خارجی، کسی که تبعه آن کشور میشود، مثل فرزندان آن کشور، با آنها برخورد میشود.»
به گزارش خبرگزاری کار ايران، ايلنا، امينی افزود: « ناديده گرفتن کارگران افغان و ديگر اتباع و رها کردن آنها در مشکلات مختلف مخصوصا مشکلات درمان و بيماری، کار درستی نيست.»
وی گفت: «اگر اين بندگان خدا، همانطور که خدمت میکنند، خدمت نبينند، ممکن است نتايج بدی مثل فساد و فحشا و اعمال مجرمانه را شاهد باشيم.»
اين عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: «برای مثال خود من در جريان موضوعی در رابطه با يک کارگر افغان بودم، به يک کارگر افغان در حالی که سوار بر موتور به محل کارش میرفت، گير میدهند و از او گواهينامه و ديگر مدارک را میخواهند و به دليل اين که گواهينامه نداشت، موتورش را توقيف کردند؛ وقتی هم که اين بنده خدا برای گرفتن گواهينامه اقدام میکند به او می گويند به تو گواهينامه نمیدهيم؛ سؤال اين است که چرا به اين کارگر خوب و زحمتکش که چند برابر بيشتر از يک کارگر ايرانی کار میکند و مزد کمتری هم میگيرد، گواهينامه نمیدهند؟ اين بنده خدا چه کند؟ با کار خلاف خرج خود و خانوادهاش را در بياورد؟ با مشکلاتی که هر روز برايش پيش بيايد که نمیتواند به سر کار برود؛ اينها ظلم نيست؟»
بهگفته مقامهای دولتی ايران حدود سه ميليون مهاجر از افغانستان در ايران ساکن هستند که دو سوم از آنها مهاجر غيرقانونی قلمداد میشوند.
ايران در مقابل انتقاد مدافعان حقوق پناهجويان درباره نحوه رفتار با افغانستانیها میگويد برای بيش از سه دهه ميزبان خوبی برای اتباع افغانستانی بوده است.
با اين حال، مدافعان حقوق بشر با انتشار گزارشهای متعددی از محدوديتها و محروميتهای بيش از پيش مهاجران افغانستانی در ايران میگويند.
مگر به ایرانی ها ظلم نمیکنند؟!
nader / 30 May 2014
حرف حقیقت را گفته است ن ب عنوان اینکه من یک آفغانستانی هستم،بلکه حقیقت است.
احمدی / 30 May 2014