حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، پس از سفر به استان سیستان و بلوچستان، چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت، به استان ایلام سفر کرد. او به مردم منطقه وعده داد که ۴۴ پروژه تصویب شده برای توسعه ایلام، به زودی اجرا میشود.
تکمیل سه سد در استان ایلام که در رونق کشاورزی و رفع معضلات آب آن تأثیرگذار خواهد بود و همچنین ایجاد بازارچه در مناطق مرزی، توسعه صنعتی استان ایلام و حتی حفاظت از جنگلهای این منطقه از جمله پروژههای مصوب و غیرمصوب است.
به گزارش خبرگزاری مهر، حسن روحانی عصر چهارشنبه٬ ۱۷ اردیبهشت٬ در نشستی خبری در پایان سفرش به استان ایلام، با اشاره به ۴۴ طرحی که در راستای توسعه استان ایلام به تصویب رسیده است، از کارآفرینان و سرمایهگذاران ایلام در داخل و خارج از کشور برای سرمایهگذاری در طرحهای این منطقه دعوت به همکاری کرد.
وی با اشاره به اینکه «در استان ایلام رونق کشاورزی رفع مشکل بیکاری را در پی خواهد داشت»، درباره تصمیم دولت مبنی بر توسعه کشاورزی در استان ایلام گفت: «براساس این طرح ۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام به سیستم آبیاری مدرن مجهز خواهد شد و همچنین مرحله اول سامانه گرمسیری ظرف سه سال انجام شده و مدت چهار سال تکمیل میشود.»
وعدههای توسعه
رئیس جمهوری ایران وعده داد که کشاورزی استان ایلام طی چهار سال آینده «موجب ایجاد اشتغال و فعال شدن صنایع مرتبط شود».
روحانی همچنین در پیوند با توسعه صنعتی استان ایلام به افتتاح فاز اول مجتمع پتروشیمی ایلام اشاره کرد و گفت: «در خصوص ایجاد صنایع پاییندستی پتروشیمی که موجب اشتغالزایی خواهد بود و همچنین احداث طرح بزرگ پتروشیمی دهلران که ظرف چهار سال آینده قدم به قدم به اجرا خواهد رسید، تصمیماتی از سوی دولت اتخاذ شده است.» او درباره حدود این تصمیمها و چگونگی اجرای آنها توضیحی نداد.
وی همچنین برای فعال شدن «زمینههای تجاری» در استان ایلام، اعلام کرد که «ایجاد بازارچههای مرزی در منطقه آزاد تجاری در دستور کار دولت قرار دارد».
رئیس جمهوری ایران همچنین وعدههایی درباره «ایجاد فضاهای تفریحی در جهت ایجاد اشتغال»، «توسعه گردشگری و ایجاد نشاط در میان مردم» داد و ابراز امیدواری کرد تا این برنامهها نیز در زمان ریاست جمهوری وی به مرحله اجرا برسد.
تلاش برای توجه به اقلیتها
پس از انتقاد «۵۰ نماینده ادوار اقوام حامی روحانی» از عملکرد علی یونسی، دستیار ویژه حسن روحانی، در امور اقوام و اقلیتهای دینی، به نظر میرسد حامیان دولت یازدهم در تلاش هستند تا افکار عمومی را متوجه برنامهها برای اقلیتهای قومی کنند. چندی پیش ۵۰ نماینده ادوار اقوام حامی روحانی از عملکرد علی یونسی انتقاد کردند.
آنان در اعتراض خود تاکید کردند علی یونسی تواناییهای لازم را در پیشبرد امور اقوام و اقلیتهای دینی ندارد.
علاوه بر دیدگاههای فعالان سیاسی حامی اصلاحطلبان درباره اهمیت حقوق اقلیتهای قومی در خبرگزاریهای مختلف، حسن روحانی، پیش از سفر به ایلام، با چندین وعده و طرح اجرا نشده برای یک سفر دو روزه به زاهدان، زابل و چابهار رفته بود.
وی در چند سخنرانی در این منطقه بدون اشاره به واقعیتهای موجود و مشکلات اقلیتهای قومی و مذهبی در ایران، مانند «محدودیتهای تاسیس مسجد برای اهل سنت» و ممنوعیت در «کسب و کار» و «تحصیل دانشگاهی» بهاییان در ایران گفته بود: «ما در این کشور شهروند درجه دو نداریم و در این کشور شایستهسالاری حاکم است.»
رئیس دولت یازدهم در سخنان خود به مردم سیستان و بلوچستان وعدههای متعدد برای ساماندهی این استان داد و گفت تحولاتی در زمینه «گازرسانی به ایرانشهر، زاهدان، خاش، زابل و چابهار»، «آبرسانی»، «توسعه معادن و بنادر و راهآهن» و «ترانزیت در استان سیستان و بلوچستان» رخ خواهد داد.
فقط وعده و وعید کذب .
این هم راه همون کوتوله سیاسی را در پیش گرفته و فقط شعار میدهد .
بهنام / 08 May 2014