ایران از کمیته «روابط با کشور میزبان» سازمان ملل متحد خواسته که موضوع صادرنکردن روادید برای حمید ابوطالبی را بررسی کند. نیکلاس امیلیو، رئیس این کمیته ۱۹ نفری روابط با کشور میزبان هم گفته است: «درخواست ایران اطلاع دادن موضوع و تشکیل جلسه بود و خواسته مشخصی مطرح نشده است.»

Abutalebi
حمید ابوطالبی (راست) در کنار محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران

ایالات متحده آمریکا اعلام کرده برای حمید ابوطالبی که به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل متحد معرفی شده، به دلیل حضورش در ماجرای گروگان گیری ۴۴۴ روزه کارکنان سفارت آمریکا در تهران سال ۱۹۷۹ روادید صادر نمی کند. حمید ابوطالبی که سخنانش در رسانه‌ها منعکس شده، گفته است که در جریان گروکان‌گیری‌ کار مترجمی را به عهده داشته است. مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز یکشنبه، ۲۴ فروردین، اعلام کرده بود: «ایران از آمریکا به دلیل عدم صدور روادید برای آقای ابوطالبی شکایت می کند.»

نماینده پیشین ایران در سازمان ملل محمد خزاعی بود که ماموریت وی اسفند ماه سال ۱۳۹۲ به پایان رسید. حمید ابوطالبی که پیش‌تر سفیر جمهوری اسلامی در ایتالیا و بلژیک بوده، از افراد نزدیک به حسن روحانی و اکبر هاشمی رفسنجانی است.

آیا معرفی وی به عنوان سفیرایران در سازمان ملل – با توجه به پیشینه بحث‌برانگیزش در آمریکا- اشتباه دولت روحانی در شرایط کنونی بود؟ جمهوری اسلامی در باره رد روادید ابوطالبی از آمریکا به سازمان ملل شکایت می کند؟

این تنش دیپلماتیک تهران- واشینگتن بر گفت‌وگوهای اتمی با جمهوری اسلامی و نیز آینده روابط ایران و آمریکا تاثیر خواهد گذاشت؟

«رادیو زمانه» این پرسش‌ها را با  منصور فرهنگ در نیویورک و رضا تقی زاده در گلاسگو، دو کارشناس امور سیاست بین‌المللی، در میان گذاشته است.