در پی انتشار خبر اعدام جمشيد دانايیفر، يکی از مرزبانان ایرانی ربوده شده توسط گروه «جيشالعدل» و همچنین انتقاد پاکستان مبنی بر اينکه جمهوری اسلامی ایران موضوع مرزبانان را پيگيری نمیکند، مقامهای ایرانی اين ادعای پاکستان را رد کرده و این کشور را مسئول پاسخگویی به مرگ مرزبان ایرانی دانستند.
تسنيم اسلم، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، در گفتوگو با «بیبیسی» درباره تلاش برای آزادی مرزبانان ایرانی، گفت: «ما خاک خود را وجببهوجب برای [يافتن] گروگانها جستوجو کردهايم، ولی ردی از آنها نیافتیم.»
اسلم افزود: «کميته ويژه مشترکی با شرکت مقامات ايران و پاکستان تشکيل شد، اما مقامات ايرانی هيچگاه [در اينباره با ما] تماسی برقرار نکردند.»
پنج مرزبان ایرانی روز جمعه، ۱۸ بهمن ۱۳۹۲، در منطقه مرزی جکیگور استان سیستان و بلوچستان ناپدید شدند. پس از این رویداد گروه جیشالعدل با انتشار تصاویری در شبکههای اجتماعی مسئولیت ربودن این افراد را به عهده گرفت.
پیش از این در روز ۱۰ اسفندماه ۱۳۹۲، خبر آزادی سربازان مرزبان در عملیات نیروهای پاکستانی منتشر، اما کمی بعد تکذیب شد.
در همين حال، مرضيه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، با اشاره به کشته شدن مرزبان ایرانی، دولت پاکستان را مسئول پاسخگويی به اين رویداد دانست.
مرضيه افخم با بیان اينکه «تاکنون اقدام جدی از سوی طرفهای پاکستانی انجام نشده است»، گفت: «عدم اقدام جدی نسبت به هرگونه اقدام و تحرکی که مغاير با روابط دوستانه و برادرانه دو کشور همسايه مسلمان صورت گيرد، خلاف حسن همجواری است.»
حسينعلی اميری، قائم مقام وزير کشور نیز ادعای سخنگوی وزارت خارجه پاکستان را مبنی بر اينکه مقامهای ايرانی درباره وضعيت مرزبانان ربوده شده تماسی با مقامهای پاکستانی نداشتهاند، رد کرد.
حسينعلی اميری گفت: «در ملاقاتی که ما با رئيس مجلس ايالتی پاکستان و هیأت همراه داشتيم، اين موضوع را مطرح کرده بوديم.»
بهگفته وی، جمهوری اسلامی در نشست بينالمجالس کشورهای اسلامی که در تهران برگزار شد و نمایندگانی از مجلس ملی و سنای پاکستان نيز در آن حضور داشتند، درباره آخرين وضعيت مرزبانان ايرانی با آنها گفتوگو کرد. همچنين کميته مرزی مشترکی در اين رابطه تشکيل شد و در آنجا نيز پيگيریهای لازم انجام شده است.
گروه جیشالعدل شامگاه یکشنبه، سوم فروردینماه، اعلام کرد که جمشید داناییفر را اعدام کرده، اما حسینعلی امیری، قائم مقام وزیر کشور ایران، در واکنش اولیه به این اطلاعیه جیشالعدل گفت: «این خبر تأیید نمیشود.»
تا اينکه علیاصغر میرشکاری، معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان، روز دوشنبه، چهارم فروردینماه، اعلام کرد که این خبر بر اساس تحقیقات، تأیید شده است.
حسینعلی امیری و علی اوسط هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان، نیز این خبر را تأیید کردند.
حسینعلی امیری همچنین خواهان موضعگیری پاکستان شد. وی گفت: «چنین موضوعی بر روند مذاکرات دیپلماتیکی که بین جمهوری اسلامی ایران و دولت پاکستان در این خصوص در حال انجام است، تأثیر میگذارد و ادامه مذاکرات سخت خواهد شد.»
از دید مسئولان ایرانی مرزبانانی که گروه جیشالعدل آنها را ربوده، در خاک پاکستان نگهداری میشوند.
مرزبانی ایران پيش از اين در ۲۶ اسفندماه نيز چند «فرمانده خطاکار» را در پیوند با ربودن پنج مرزبان برکنار کرده بود.
جنگ شیعه و سنی بازی است بین عربستان و نظام ولایت مطلقه فقیه برای “جنگ قدرت” در منطقه! با به گروگان گرفتن مرزبانان و قتل یکی از آنها و جنایاتی که در سوریه انجام میگیرد باید پزیرفت که در وحشیگری یاران عربستان سعودی حد و مرز نمیشناسند! راه حل این جنگ قدرت، آزاد کردن میهن از نظام استبداد ولایت فقیه است چون نظام عربستان از ایران آزاد و مستقل میترسد و با آزاد و مستقل ساختن ایران است که منطقه از بحران سازی آزاد میشود. شاد باشید. حمید
حمید / 25 March 2014
چه بسا حکومت از عمد برای نجات جان این سرباز هیچ عملی را انجام نداده باشد تا برای اعدام های فله ای خود در مناطق سنی نشین کشور مشروعیت و بهانه بخرد.
sina / 26 March 2014
باید دید کدام حکومت سابقه طولانی در دروغگویی داشته ؟
farid / 26 March 2014