سازمان عفو بين‌الملل، دولت‌های اندونزی و هنگ‌کنگ را متهم ساخت که عليه استثمار زنان مهاجر اندونزيايی در کارهای خانگی هنگ‌کنگی‌ها، اقدامی نمی‌کنند.

کنفرانس عفو بین‌الملل و وکلا از هنگ‌کنگ در مورد وضعیت زنان اندونزيايی در هنگ‌کنگ.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس تحقيقات سازمان عفو بين‌الملل، هزاران زن اندونزيايی در خانه‌های هنگ‌کنگی‌ها به‌عنوان “بردگان مدرن” کار می‌کنند و مورد آزار و سوء استفاده قرار می‌گيرند.

عفو بين‌الملل در گزارش خود با عنوان “بهره‌برداری برای سود ـ ناتوانی دولت‌ها” که روز گذشته پنج‌شنبه ۳۰ آبان‌ماه (۲۱ نوامبر) منتشر شد، دولت‌های اندونزی و هنگ‌کنگ را متهم کرد که به شکايت‌های زنان در اين‌باره واکنشی نشان نمی‌دهند.

نورما کانگ موئيکو، کارشناس عفو بين‌الملل گفت اگر چه قوانينی برای حفاظت از حقوق کارگران خارجی در خانه‌ها وجود دارد اما به‌ندرت به اجرا گذاشته می‌شوند.

اين سازمان مدافع حقوق بشر ۹۷ کارگر خانگی زن از مهاجران اندونزيايی را مورد تحقيق قرار داده و از هزاران مهاجر زن ديگر نيز نمونه‌هايی جمع‌آوری کرده است.

بنا به اين گزارش، آژانس‌های استخدام در اندونزی وعده دستمزد بالا و شرایط کاری خوب به زنان می‌دهند، اما پس از آن مدارک زنان می‌گيرند و درخواست هزینه‌های گزاف می‌کنند.

نورما کانگ موئيکو می‌گويد: “از لحظه‌ای که زنان قرارداد کار در هنگ‌کنگ را امضا می‌کنند به دام می‌افتند. اين استثمار ويژگی‌های بردگی مدرن را دارد.”

در هنگ‌کنگ ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان کشورهای جنوب آسيای شرقی به‌عنوان کارگر خانگی کار می‌کنند.

دو سوم زنان مورد مطالعه، از خشونت‌های فيزيکی و روانی سخن گفته‌اند.

يک دختر ۲۶ ساله جاکارتايی می‌گويد: “يک زن خانه‌دار به‌طور منظم مرا مورد آزار قرار می‌داد.”

وی افزود: “يک بار اين زن خانه‌دار به سگ‌اش گفت مرا گاز بگيرد. از ۱۰ جای گاز سگ بر بدن من خون می‌آمد.”

دختر جوان می‌افزايد: “يک بار نيز او مرا مجبور کرد استفراغ سگ‌اش را بخورم.”

يک زن ديگر گفت کارفرمای او که يک مرد بود اغلب وی را کتک می‌زد و بدنش را کبود می‌کرد.

در گزارش عفو بين‌الملل افزون بر خشونت، به کمبود تغذيه، ۱۷ ساعت کار در روز و پرداخت دستمزد پايين نيز اشاره شده است.

گزارش می‌افزايد، زنان آزار ديده، از ترس اين‌که ديگر نتوانند درآمدی داشته باشند و يا مجبور به پرداخت هزينه‌های بيشتر به آژانس کاريابی شوند، جرأت نداشتند از وضعيت خود سخن بگويند.

در هنگ‌کنگ نزديک به ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان کشورهای جنوب آسيای شرقی به‌عنوان کارگر خانگی کار می‌کنند. بيشتر آنان از اندونزی و فيليپين به هنگ‌کنگ آمده‌اند.