حوادث ناشی از کار در دهه ۸۰ خورشيدی در ايران با سير صعودی همراه بوده و تعداد کشتهشدگان در سال ۱۳۹۰ به بيش از سه برابر سال ۱۳۸۱ رسيده است.
به گزارش تارنمای اقتصاد آنلاين، اداره کل روابط عمومی و امور بينالملل سازمان پزشکی قانونی ايران اعلام کرده است که در دهه ۸۰ خورشيدی ۹ هزار و ۶۲۵ نفر بر اثر حوادث کار در اين کشور جان باختند که بيشترين آن با يک هزار و ۵۰۷ کشته در سال ۱۳۹۰ و کمترين آن با ۴۶۱ کشته در سال ۱۳۸۱ بوده است.
سازمان پزشکی قانونی همچنين گفته است ۲۰ هزار کارگر در سال ۹۰ دچار حادثه ناشی از کار شدهاند.
طبق آمار رسمی سازمان بينالمللی کار، مرگومير ناشی از کار در جهان روند کاهشی داشته است
بنا به اين گزارش مرگ ناشی از حوادث کار در سال ۱۳۹۰ در تمام استانها نسبت به سال ۱۳۸۹ با افزايش مواجه بوده و در هيچ استانی اين آمار نزول نداشته است.
آمار مرگ و مير ناشی از کار بسيار بيشتر از اين رقم است زيرا عمده آمارهای ارائه شده، کارگرانی را در بر میگيرد که بيمهاند و تحت پوشش سازمان تأمين اجتماعی قرار دارند.
همچنين آمار منتشر شده از سوی وزارت کار در سال ۱۳۸۵ نشان میدهد که در اثر حوادث شغلی، نزديک به يک ميليون روز کاری بهمنظور درمان کارگران به هدر رفته و بالغ بر ۶۲ هزار روز از کار مفيد کارگران به علت بستری شدن تضييع شده است.
اين آمار در حالی اعلام شده است که طبق آمار رسمی سازمان بينالمللی کار، مرگومير ناشی از کار در جهان روند کاهشی داشته و از ۳۴۵ هزار نفر در سال ۱۹۹۸ به ۳۲۱ هزار نفر در سال ۲۰۰۸ رسيده و طی اين مدت نرخ شيوع حوادث منجر به مرگ از ۱۶.۴ به ۱۰.۷ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار کارگر کاهش يافته است که يک سوم کاهش را نشان میدهد.