shariati

“هیچ کس از رئیس دانشگاه علامه سوال نمی‌کند که چه نسبتی میان اسلامی‌کردن دانشگاه و توهین به شعور دانشجویان با این‌گونه جداسازی‌ها وجود دارد؟! آیا تفتیش رایانه‌های شخصی دانشجویان در خوابگاه‌ها چیزی جز تجاوز به حریم شخصی دانشجویان نام دارد؟! امنیتی‌کردن فضای دانشگاه با نصب دوربین‌های مداربسته‌ی فراوان، اخراج اساتید دگراندیش و فرهیخته‌ی دانشگاه و قطع معیشت آنان به بهانه‌های واهی، پرونده‌سازی، بی‌حرمتی، محدود کردن فضای بحث و گفت‌و‌گوی علمی، جولان بی‌ادبانه‌ و بی‌محابای نیروهای حراست در محوطه‌ی دانشگاه، گشت‌های حجاب در محیط دانشگاه و نیز کشاندن مکرر دانشجویان به کمیته‌های انضباطی، همه و همه چه نسبتی با اسلامی کردن دانشگاه دارد؟!”
این بخشی از نامه‌ای است که صدها دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه علامه طباطبایی خطاب به مقامات دولت یازدهم و در راس آن حسن روحانی نوشته اند و خواستار برکناری صدرالدین شریعتی رئیس این دانشگاه شده اند.
صدرالدین شریعتی نخستین رییس دانشگاهی بود که در مهرماه سال ۸۴ با حکم محمدمهدی زاهدی، وزیر وقت علوم به ریاست دانشگاه علامه طباطبایی منصوب شد تا پس از هشت سال ریاست بر این دانشگاه، آنچنان که دانشجویان و فارغ التحصیلان این دانشگاه در نامه خود عنوان کرده اند تنها چیزهایی که از عنوان «دانشگاه علامه طباطبائی» به ذهن‌ها متبادر شود “تفکیک جنسیتی، حراست و کمیته‌ی انضباطی، پادگانی بودن دانشگاه، افتِ آموزشی و تحصیلی، تنگ نظری، تعلیق، اخراج و بازنشستگی اجباری اساتید” باشد.
اینک اما دانشجویان امیدوارند تا دولت حسن روحانی که پیش و پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری با وعده توقف تفکیک‌های جنسیتی، فضایی بازتر و ایجاد احساس امنیت و آزادی بیشتر توانسته بود توجه بخش هایی از جریان‌های دانشجویی و دانشگاهی را به خود جلب کند، با اقدامات لازم در جهت “احیای فضای آکادمیک در دانشگاه علامه” حرکت کند و هرچه سریعتر آقای صدرالدین شریعتی از ریاست دانشگاه علامه طباطبائی عزل کند.

فرشاد محمدی، در این‌باره گفتگویی داشته است با نیما، از فعالان دانشجویی دانشگاه علامه تهران  و درباره نامه دانشجویان و عملکرد شریعتی در دانشگاه علامه با او به گفت‌وگو پرداخته است.

[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130829_AllamehUni_FarshadMohammadi.mp3[/podcast]