Hippocampus_Mouse

هفته‌ی گذشته، عصب‌پژوهان آمریکایى ِ دانشگاه MIT، گام تازه‌اى در مسیر ایجاد حافظه مصنوعى برداشتند، که بعضاً دستمایه‌‌ی ساخت فیلم‌هاى علمى-تخیلى هم قرار خواهد گرفت. محققین این دانشگاه، براى این کار با روشى موسوم به اپتوژنتیک، اطلاعات نوعى پروتئین حساس به نور، در DNA موش‌ها تعبیه می‌کنند تا ناحیه هیپوکامپوس مغزشان نسبت به نور حساسیت نشان بدهد، به‌طوریکه با قطع و وصل نور، فعال و غیرفعال بشود.

محققین دانشگاهی در سوییس، پس از سال‌ها بررسى الگوى خواب ۳۳ نفر، به این نتیجه رسیدند که در شب‌هاى حول و حوش ماه کامل، این افراد حدود پنج دقیقه دیرتر به خواب مى‌روند و خواب‌شان هم حدود ۲۰ دقیقه کوتاه‌تر است.

Tar_69Years

بالغ بر ۶۹ سال پیش، آزمایش نسبتاً عجیبى در ترینیتى‌کالج دوبلین شروع شد که همین چند روز پیش به نتیجه رسید، یعنى تصویربردارى از لحظه‌ی چکیدن یک قطره قیر. هدف از این آزمایش، نمایش طبیعت سیال قیر بود.

دو سال پیش، اخترشناسان موفق شدند یک توده گاز را  قبل از سقوط‌اش به درون سیاه‌چاله مکان‌یابى کنند و حالا هم با گذشت این مدت، این توده تقریباً در شرف سقوط به سیاه‌چاله قرار گرفته است. تصاویر اخیر مجموعه‌تلسکوپ‌هاى غول‌آساى VLT در صحراى آتاکاماى شیلى نشان مى‌دهند که این توده رفته‌رفته کش مى‌آید و انتظار مى‌رود در ماه فوریه یا مارس سال آتی به نزدیک‌ترین فاصله‌اش به سیاه‌چاله برسد.[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130731_SiavashMovahed_Science_Weekly_LidaHosseiniNejad.mp3[/podcast]