خبرگزاری رویترز چهارشنبه ۱۳ نوامبر/۲۳ آبان گزارش داد که در نتیجه حمله‌های هوایی ارتش اسرائیل دست کم ۱۴ فلسطینی دیگر در سراسر غزه کشته‌ شده اند. این کشتار در حالی رخ داده است که اسرائیل حمله‌های خود را در شمال غزه، به‌ویژه در منطقه بیت حانون، شدت بخشیده و اکثر ساکنان باقی‌مانده را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرده‌ است.

طبق گفته ساکنان غزه، اسرائیل پناهگاه‌هایی را که خانواده‌های آواره و جمعیت باقی‌مانده در آنجا ساکن بودند را محاصره کرده و از آن‌ها خواسته‌ که به سمت جنوب حرکت کنند. این حرکت از شمال به جنوب از خلال یک ایست بازرسی می‌گذرد که دو شهر شمالی غزه و یک اردوگاه پناهندگان در شمال این منطقه را از مابقی غزه جدا می‌کند. بنا به گفته پزشکان فلسطینی، مردان برای بازجویی بازداشت می‌شوند، در حالی که زنان و کودکان اجازه یافتند به مسیر خود در غزه ادامه دهند.

بنا به گزارش رویترز، عملیات جدید اسرائیل در شمال غزه، که از آغاز آن نزدیک به یک ماه سپری شده و تخلیه ده‌ها هزار فلسطینی از این منطقه را به همراه داشته است، این ادعا را مطرح می‌کند که اسرائیل قصد دارد این منطقه را به‌عنوان منطقه حائل، خالی از سکنه کند. این امر درنهایت ممکن است به استقرار شهروندان اسرائیلی در این مناطق منجر شود و استعمار مهاجرنشین اسرائیل را در غزه بسط و گسترش دهد. سعید، ۴۸ ساله، ساکن بیت لاهیا، در شمال غزه به رویترز از طریق یک اپلیکیشن پیام‌رسان می‌گوید:

تصاویر فاجعه ۱۹۴۸ در حال تکرار است. اسرائیل کشتار، آوارگی و تخریب‌ خود را دوباره دارد تکرار می‌کند. شمال غزه دارد به یک منطقه حائل بزرگ بدل می‌شود و اسرائیل در حال انجام پاکسازی قومی است، آن هم در مقابل دیدگان و شنیده‌های جهان عاجز.

سعید به رخداد «نکبت» یا فاجعه ۱۹۴۸ اشاره دارد که طی آن ۷۰۰هزار فلسطینی از خانه‌ها و روستا‌های خود آواره شدند، فرایندی خشونت‌آمیز که درنهایت منجر به شکل‌گیری دولت اسرائیل شد.

مردم در شمال غزه تحت محاصره با گرسنگی و کمبود آب مواجه هستند. کادر درمانی نیز با کمبود شدید نیرو، امکانات و دارو برای درمان بیماران مواجه است. نیروهای امدادی از آمار شوکه‌کننده کودکان و بزرگسالانی که دچار سوتغذیه هستند ابراز نگرانی کرده و نسبت به بروز قحطی در منطقه هشدار داده‌اند. روز سه‌شنبه، ۱۲ نوامبر ایالات متحده در سازمان ملل تأکید کرد که «نباید هیچ جابجایی اجباری یا سیاست قحطی در غزه توسط اسرائیل وجود داشته باشد»، و هشدار داد که چنین سیاست‌هایی تحت قوانین آمریکا و قوانین بین‌المللی پیامدهای جدی خواهند داشت.

سازمان ملل می‌گوید که اسرائیل در ماه جاری تنها یک مأموریت کمک‌رسانی را به شمال غزه اجازه داده و بلافاصله پس از توزیع امدادرسانی‌ها پناهگاه‌هایی که این کمک‌ها در آنجا توزیع شده بودند مورد حمله قرار گرفته است.

هاآرتص، روزنامه اسرائیلی، پیشتر در مقاله‌ای نتانیاهو و ارتش را به «عملیات پاکسازی نژادی» در شمال غزه متهم کرده بود. اسرائیل از ۵ اکتبر سال جاری دور جدیدی از عملیات را در شمال غزه (جبلیه، بیت لاهیا و بیت حانون) آغاز کرده که در تمام این مدت ارتش اسرائیل اجازه ورود کمک‌های امدادی به منطقه تحت محاصره شمال غزه را نداده است. اونروا (آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آورگان فلسطین) یکی از مهم‌ترین نهاد‌های بین‌المللی است که فعالیت‌اش توسط پارلمان اسرائیل (کنسه) در فلسطین به تازگی ممنوع اعلام شده است.

اونروا یک آژانس امدادرسان است که در هفت دهه گذشته به پناهندگان فلسطینی در غزه و کرانه باختری، نواحی اشغال شده بیت‌المقدس شرقی و کشورهای همسایه (اردن، سوریه و لبنان) خدمات اولیه بشردوستانه، آموزشی و بهداشتی ارائه کرده است.

ارتش اسرائیل ادعای مبتنی بر استقرار یهودیان در شمال غزه را به‌کل رد کرده است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفته است که او نمی‌خواهد عقب‌نشینی سال ۲۰۰۵ مهاجرنشینان اسرائیلی را از غزه معکوس کند. اما بنا بر گزارش رویترز، «برخی از افراد سرسخت در دولت او به طور علنی درباره بازگشت به این منطقه صحبت کرده‌اند».

ارتش اسرائیل اعلام کرده است در جریان عملیات نظامی جدید خود، که از ۵ اکتبر آغاز شده است، صدها نفر از اعضای حماس را در جبالیا، بیت لاهیا و بیت حانون کشته است. همچنین، حماس و شاخه نظامی جهاد اسلامی ادعا کرده‌اند که در جریان کمین‌ها و شلیک موشک ضدتانک، چندین سرباز اسرائیلی را کشته‌اند.

در رابطه با حملات هواییِ امروز اسرائیل، پزشکان اعلام کردند که پنج نفر در خارج از بیمارستان کامال عدوان در نزدیکی بیت لاهیا هدف قرار گرفته و کشته شده‌اند. همچنین پنج نفر دیگر در دو حمله هوایی جداگانه در اردوگاه ناصریات در مرکز غزه که ارتش دو روز پیش عملیات محدودی را در آن آغاز کرده بود، کشته شدند.

در رفح، در نزدیکی منطقه مرزی با مصر، نیز یک مرد فلسطینی کشته و چند نفر دیگر در نتیجه حمله هوایی اسرائیل زخمی شدند. سه فلسطینی دیگر نیز در دو حمله هوایی جداگانه اسرائیل در حومه شهر غزه (شجاعیه) کشته شدند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفته است که اسرائیل به «اهداف» خود دست یافته است و اکنون زمان آن است که جنگ در غزه پایان یابد. آمریکا همچنین اعلام کرده است که اگر اسرائیل در مهلت ۳۰ روزه برای افزایش کمک‌های بین‌المللی به غزه اقدام نکند، اسرائیل با کاهش بودجه تسلیحاتی مواجه می‌شود.

همزمان با سرکار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب و راست‌گرای افراطیِ ایالات متحده آمریکا، نگرانی‌ها بر سر نسل‌کشی در فلسطین شدت یافته است. بنا به گزارش دیروز الجزیره، ترامپ فرماندار سابق آرکانزاس را به عنوان نماینده کشورش در اسرائیل انتخاب کرده است. مایک هاکابی، رقیب پیشین ترامپ در انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان، سابقه طولانی در حمایت از اسرائیل و همچنین حمایت از شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی دارد که طبق قوانین بین‌المللی غیرقانونی هستند. او در سال ۲۰۱۷ در مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت:

کلماتی هستند که از آنها استفاده نمی‌کنم. جایی به نام کرانه باختری وجود ندارد … چیزی به نام شهرک‌نشینی وجود ندارد. این‌ها همگی محله‌ها، شهر‌ها و اجتماع {یهودیان} هستند. چیزی به نام اشغال وجود ندارد.

بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی و راست افراطی اسرائیل، از اظهارات مایک هاکابی، سفیر منتخب ایالات متحده برای اسرائیل، که از الحاق کرانه باختری اشغالی به اسرائیل حمایت می‌کند، تمجید کرده است. اسموتریچ در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت:

به سفیر منتخب، مایک هاکابی، به خاطر سخنانش تبریک می‌گویم. متقاعد شده‌ام که می‌توانیم با رئیس‌جمهور منتخب ترامپ و تمام اعضای دولت آینده به طور نزدیک همکاری کنیم… آن هم برمبنای بازشناسی این واقعیت که بر اساس شناخت این واقعیت تاریخی که تمام اراضی اسرائیل به مردم اسرائیل تعلق دارند.

به گفته وزارت بهداشت غزه، پس از حمله ۷ اکتبر حماس، در نسل‌کشی اسرائیل تا کنون حداقل ۴۳,۷۱۲ فلسطینی کشته و ۱۰۳,۲۵۸ نفر دیگر زخمی شده‌اند. غزه به برهوتی از ساختمان‌های ویران و انبوهی از آوار بدل شده است، جایی که بیش از ۲ میلیون نفر از ساکنان غزه در چادرهای موقتی پناه گرفته‌اند و کمبود مواد غذایی و داروها مواجه هستند.