صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) سه‌شنبه ۱۵ آبان / ۵ نوامبر اعلام کرد که شرکای این نهاد در غزه از افزایش تولدهای زودرس و مرگ مادران در بحبوحه جنگ اسرائیل علیه فلسطینی‌ها خبر داده‌اند.

این نهاد سازمان ملل در گزارش خود گفت:

مراقبت‌ از سلامت جنسی و باروری، از جمله خدمات پس از زایمان و تنظیم خانواده، برای ۱۵۵ هزار زن باردار و شیرده که به دلیل نبود مراقبت‌های دوران بارداری و پس از زایمان با خطرات جدی سلامت مواجه هستند، به‌شدت محدود شده است.

به‌گفته صندوق جمعیت سازمان ملل بارداری‌های پیچیده و پرخطر با پیامدهای منفی افزایش یافته است، در حالی که دسترسی به خدمات زایمان ایمن به‌ویژه در شمال غزه به‌طور چشمگیری کاهش یافته است.

همچنین بسیاری از زنان بدون دسترسی به حمایت‌های پزشکی مجبور به زایمان می‌شوند.

این نهاد سازمان ملل افزود: «مدیریت بهداشت خونریزی ماهیانه نیز تقریباً غیرممکن شده است، زیرا بیش از ۶۹۰ هزار زن به لوازم اولیه بهداشتی در دوران پریود دسترسی ندارند».

در غزه هزینه اجناس ضروری مانند صابون به میزان ۱۱۰۰ درصد افزایش یافته است و تمیزنگه‌داشتن بدن را غیرممکن کرده و آسیب‌پذیری زنان را در برابر خشونت و استثمار افزایش داده است.

پیش از این، در تیرماه / ژوئن سال جاری نهاد زنان سازمان ملل گزارش داده بود که کمک‌های غذایی در نوار غزه به شکل عادلانه توزیع نمی‌شود و در این میان زنان باردار و شیرده به دلیل عدم دریافت مراقبت‌های پزشکی و سوء تغذیه با خطرات بیشتری مواجه هستند.

این نهاد سازمان ملل گفته بود، ۷۶ درصد از زنان باردار در نوار غزه از کم‌خونی شدید رنج می‌برند و ۹۹ درصد آن‌ها با چالش‌های زیادی در دسترسی به محصولات غذایی و مکمل‌های ضروری مواجه‌اند که همین مسئله سلامت مادران و کودکان را به خطر می‌اندازد.

همچنین ۹۹ درصد مادران شیرده نمی‌توانند شیر کافی به نوزادان خود بدهند که همین مسئله رشد و سلامت نوزادان را به خطر می‌اندازد.

کارشناسان سازمان ملل نیز گفته بودند که زنان و دختران و کودکان غزه بیش از سایر غیرنظامیان در معرض خطر قرار دارند و بیش از ۱۸۳ زن روزانه در غزه در شرایط وحشتناک در حالی که حتی داروی مسکن هم پیدا نمی‌شود زایمان می‌کنند.

تبعات ممنوعیت فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل در نوار تحت محاصره غزه

از سوی دیگر با اعلام رسمی ممنوعیت فعالیت آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) از سوی اسرائیل، ژولیت توما، مدیر ارتباطات جهانی اونروا گفت ممنوعیت فعالیت این نهاد توسط اسرائیل پیامدهای «فاجعه‌بار» به‌ویژه برای آموزش خواهد داشت.

ژولیت توما از کشورهای عضو سازمان ملل در سراسر جهان خواست که با دولت اسرائیل وارد گفت‌وگو شوند تا این ممنوعیت لغو شود. او گفت:

دو میلیون نفر در غزه برای بقای خود، از جمله برای دسترسی به کمک‌های غذایی و مراقبت‌های بهداشتی اولیه، به اونروا وابسته هستند. پرسش این است که چه نهادی جایگزین اونروا خواهد شد؟

مدیر ارتباطات جهانی اونروا همچنین افزود:

زمانی که سرانجام این جنگ وحشیانه به پایان رسید، چه نهادی به حدود ۴۰۰ هزار دختر و پسری که به مدرسه‌های اونروا می‌روند، آموزش خواهد داد؟ سازمان بهداشت جهانی؟ برنامه چیست؟ ما هیچ پاسخی به این پرسش‌ها نداریم.

به‌گزارش الجزیره عربی و خبرگزاری فلسطینی وفا، نیروهای اسرائیلی در طول شبانه روز گذشته دست‌کم ۳۳ نفر را در غزه کشتند؛ از جمله ۲۰ نفر در شهر تحت محاصره بیت لاهیه واقع در شمال غزه و چهار نفر در منطقه طوفه.

در کرانه باختری اشغالی، نیروهای اسرائیلی در جریان یورش به شهر تامون، یک فلسطینی را کشتند و چندین حمله پهپادی به این منطقه انجام دادند.

از سوی دیگر حملات نیروهای اسرائیلی به لبنان نیز همچنان ادامه دارد و حداقل یک نفر در شهرک حارس در جنوب این کشور کشته شده است.

آژانس پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که به دلیل ادامه حملات اسرائیل به لبنان، به‌طور متوسط ​​روزانه ۴۰۰ تا ۶۰۰ پناهجو از لبنان به عراق می‌گریزند. مالزی نیز اعلام کرد که در حال کار بر روی قطعنامه‌ای است که پیشنهاد می‌کند اسرائیل در صورت نقض قوانین بین‌المللی در مناطق فلسطینی، از سازمان ملل اخراج شود.