طبق گزارش آژانس کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) حداقل ۲۸۹ کودک در شش ماهه اول سال جاری در دریا و در مسیر رسیدن به اروپا جان خود را از دست داده‌اند.

یونیسف روز جمعه گفت که این رقم تقریبا دو برابر تعداد ثبت شده در نیمه اول سال ۲۰۲۲ است و افزود که این کودکان سفرهای خطرناکی را در دریای مدیترانه به دلیل درگیری‌ها و تغییرات اقلیمی انجام دادند.

ورنا کناوس، مدیر سازمان یونیسف در زمینه مهاجرت و آوارگی گفت که ارقام واقعی احتمالاً بیشتر خواهد بود زیرا بسیاری از کشتی‌های غرق شده در مدیترانه مرکزی هیچ بازمانده یا اطلاعات ثبت‌شده‌ای نداشته‌اند.

تخمین زده می‌شود که ۱۱۶۰۰ کودک در شش ماه اول سال ۲۰۲۳ از این گذرگاه عبور کرده‌اند که تقریباً دو برابر بیشتر از مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ است.

کناوس در یک نشست خبری در مقر سازمان ملل در ژنو گفت که در سه ماه اول سال جاری، ۳۳۰۰ کودک – ۷۱ درصد از کل کودکانی که از طریق مسیر مرکزی به اروپا می‌رسند – به‌عنوان کودکان بدون همراه یا جدا شده ثبت شده‌اند.

او همچنین گفت: «این رقم سه برابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. دخترانی که به تنهایی سفر می‌کنند، به‌ویژه قبل، در حین و بعد از سفر، خشونت را تجربه می‌کنند.»

یونیسف می‌گوید سفر با قایق از لیبی یا تونس به اروپا معمولاً حدود ۷ هزار دلار هزینه دارد.

این آژانس آنچه را که «مرگ‌های قابل پیشگیری» خواند، محکوم کرده و بر نیاز به گسترش راه‌های امن، قانونی و در دسترس برای کودکان برای جست‌وجوی حمایت در اروپا تاکید کرد.

این گزارش می‌گوید که بسیاری از دولت‌ها وقتی نزدیک به ۳۰۰ کودک – معادل «یک هواپیمای پر از بچه» – در آب‌های بین اروپا و آفریقا در عرض تنها شش ماه جان خود را از دست دادند، بی‌اعتنایی کردند یا در سکوت ایستادند.

بر اساس این گزارش در طول مسیر، آنها ممکن است در معرض بازداشت، محرومیت، شکنجه، قاچاق، خشونت، استثمار و تجاوز جنسی قرار گیرند.

کناوس مدیر سازمان یونیسف در زمینه مهاجرت و آوارگی گفته است: «این کودکان باید بدانند که تنها نیستند. رهبران جهان باید فوراً برای نشان دادن ارزش غیرقابل انکار زندگی کودکان، با حرکتی فراتر از تسلیت و پیگیری قاطعانه برای یافتن راه‌حل‌های مؤثر، اقدام کنند.»