دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران صبح امروز شنبه، جان دو زندانی دیگر را در ملاء عام گرفت.
خبرگزاری امنیتی تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران گزارش کرده است که دو متهم پرونده حمله به شاهچراخ شیراز سحرگاه شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲ اعدام شدهاند.
تسنیم نوشته است این دو نفر در خیابان ۹ دی شیراز شاهچراغ به دار آویخته شدهاند.
پیش از این سید کاظم موسوی، رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور حکم اعدام این دو متهم خبر داده و گفته بود: «با توجه به اینکه متهم اصلی این حادثه در شب وقوع حادثه کشته شد، از پنج متهم دیگر پرونده، حکم اعدام دو متهم تأیید و بهزودی در خیابان ۹ دی اجرا خواهد شد.»
خبر محکومیت محمد رامز رشیدی و نعیم هاشم قتالی به حکم اعدام در ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۱ توسط رئیس کل دادگستری استان فارس اعلام شده بود. سه نفر دیگر از متهمان به حبسهای پنج تا ۲۵ سال محکوم شدند.
در جریان این حمله که چهارم آبانماه سال گذشته صورت گرفت ۱۳ تن کشته و دستکم ۲۵ نفر دیگر مجروح شدند. گروه اسلامگرای داعش مسئولیت این حمله را پذیرفت.
روز چهارشنبه سوم خرداد ۱۴۰۲، خبرگزاری میزان، وابسته به قوهی قضاییه، اعلام کرد هیأت شعبهی دیوان عالی کشور، ضمن رد فرجامخواهی وکیلان مدافع محمدرامز رشیدی و سید نعیم هاشمی قتالی در پرونده معروف به «حمله به حرم شاهچراغ شیراز»، دادنامهی صادرشده را «ابرام» کرده است.
اتهامات هر پنج متهم از جمله «محاربه، افساد فیالارض و بغی» عنوان شده بود.
محمد رامز رشیدی و سید نعیم هاشمی قتالی هر دو افغانستانی هستند و از بهمنماه سال گذشته در دادگاههای انقلاب شیراز و تهران محاکمه شدند.
پیش از این دادگستری فارس گفته بود که «دو متهم اصلی پرونده در مسلح سازی، تدارکات، پشتیبانی و هدایت عامل اصلی حمله تروریستی به شکل مستقیم دخالت داشتند.»
براساس اطلاعات اندکی که رئیس کل دادگستری فارس به رسانهها داده، مبنای صدور حکم اعدام برای این دو متهم بر اساس «اعترافات» خودشان بوده است.
جمهوری اسلامی در طول بیش از چهار دهه گذشته کارنامه سیاهی در زمینه اخذ اعترافات اجباری در پروندههای امنیتی داشته است.
سه متهم دیگر این پرونده، محمد رحمانی به ۲۵ سال حبس، مصطفی جان امانی به ۱۵ سال و یک روز و حمیدالله کابلی نیز به پنج سال حبس محکوم شدهاند.
دادگاه انقلاب شیراز میگوید این پرونده متهمان دیگری هم دارد که هنوز احکامشان صادر نشده است.
در ماههای اخیر شمار اعدامها در ایران چنان افزایش یافته است که نهادها و سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر نسبت به آن هشدار دادهاند.
سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ، در تازهترین گزارش خود درباره اعدام اعلام کرده طی ششماه نخست ۲۰۲۳، دستکم ۳۵۴ نفر در ایران اعدام شدند.