زنان چه مطالباتی از ریاست جمهوری آینده دارند و جنبش زنان از چه موضعی به انتخابات نگاه میکند؟ با وجود آنکه سرکوب همه جانبه نهادهای مدنی و به تبع آن جنبش زنان در ایران، فضای مطالبهخواهی از سوی جامعه مدنی را محدود کرده است، اما در میانه هیاهوی تبلیغات انتخاباتی هنوز میتوان صدای طیفهای مختلف فعالان حقوق زنان و زنان سیاسی را شنید.
قویترین صدا از آن فعالان جنبش زنان در داخل ایران است. جنبش زنان ایران که بخشی از آن در انتخابات چهار سال گذشته با تشکیل «همگرایی زنان برای طرح مطالبات» به خیابان آمد و هشت سال پیش تجمع ۲۲خرداد را در برابر دانشگاه تهران برپا کرد، این بار نیز با وجود همه محدودیتهایی که در آستانه انتخابات اعمال شده، بار دیگر نشان داد که مطالبتش را مسکوت نخواهد گذاشت.
بخشی دیگر از دغدغههای جنبش زنان ایران را در بیانیهای که روز پنجشنبه، ۲۳خرداد ماه با عنوان «هشدار فعالان جنبش زنان در آستانه انتخابات» منتشر شده نیز میتوان دید. در این بیانیه که اغلب امضاکنندگان آن خارج از ایران هستند نسبت به دیدگاههای تبعیضآمیز برخی نامزدهای ریاست جمهوری اعتراض شده است.
همچنین ائتلاف اسلامی زنان نیز که اکثریت فعالان آن زنان اصولگرا هستند، پیش از این در روز ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ طی یک نشست خبری به بررسی «مطالبات زنان از رئیس جمهور» پرداخته بودند.
در این مجله، برای بررسی بیشتر مطالبات زنان از ریاست جمهوری آینده ایران و موضع جنبش زنان در قبال این انتخابات با رضوان مقدم، فعال حقوق زنان گفتوگویی شده است.
[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130613_MaryamHosseinKhah_Women_RezvanMoghadam_LidaHosseiniNejad.mp3[/podcast]