کنگره پرو پس از هفته‌ها اعتراض به برکناری پدرو کاستیلو، رئیس جمهوری پیشین، به اصلاح قانون اساسی رأی مثبت داد و انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و کنگره را با ۹۳ رأی موافق، ۳۰ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از سال ۲۰۲۶ به آوریل ۲۰۲۴ منتقل کرد. اصلاحات همچنان باید با اکثریت دو سوم آرا در بررسی دوم تصویب شود.

دینا بُلوارته، رئیس جمهوری موقت پرو از این اقدام کنگره حمایت کرد. او پیش از این در یکشنبه ۲۰ آذر / ۱۱ دسامبر گفته بود لایحه‌ای را به کنگره این کشور ارائه می‌دهد تا براساس آن انتخابات آتی اواسط آوریل سال ۲۰۲۴ برگزار شود.

در آغاز ماه جاری میلادی، پدرو کاستیلو، رئیس جمهوری وقت می‌خواست برای جلوگیری از رأی عدم اعتماد کنگره، آن را منحل کند اما کنگره او را از سمت خود برکنار کرد و کاستیلو به اتهام تلاش برای کودتا بازداشت شد. در پی این رویداد طرفداران این سیاستمدار چپ‌گرا و معلم سابق روستا به خیابان‌ها ریختند و در طول اعتراضات حدود ۲۲ نفر در درگیری‌ها با پلیس کشته شدند.

کاستیلو به ۱۸ ماه حبس پیشگیرانه محکوم شده است و طرفدارنش خواهان آزادی او، استعفای بلوارته و برگزاری فوری انتخابات سراسری هستند.

رئیس جمهوری جدید پرو از تغییر جزئی در کابینه خبر داد

دینا بلوارته، رئیس‌جمهوری پرو چهارشنبه ۳۰ آذر / ۲۱ دسامبر از تغییرات جزئی در کابینه خود، از جمله نخست‌وزیر جدید خبر داد اما چهره‌های کلیدی را حفظ کند.

آلبرتو اوتارولا، حقوق‌دان، در کنار حفظ سِمَت وزیر دفاع، به‌عنوان وزیر کشور جدید و نخست‌وزیر جدید فعالیت خواهد کرد. با این حال، الکس کنتراس به‌عنوان وزیر اقتصاد و اسکار ورا به‌عنوان وزیر انرژی و معادن باقی خواهند ماند.

این تغییرات در مراسم تحلیف در کاخ دولتی اعلام شد.

اکنون نیمی از کابینه ۱۸ نفره دینا بلوارته، که نخستین رئیس جمهوری زن پرو است را زنان تشکیل می‌دهند.

این تغییرات جزئی چند روز پس از استعفای دو وزیر به‌دلیل اعتراضات سراسری انجام شد.

سفیر مکزیک اخراج شد

مارسلو ابرارد، وزیر امور خارجه مکزیک سه‌شنبه ۲۹ آذر / ۲۰ دسامبر اعلام کرد که این کشور آمریکای شمالی به خانواده پدرو کاستیلو پناهندگی اعطا کرده است. مکزیک همچنان در حال مذاکره برای خروج ایمن خانواده رئیس جمهوری سابق پرو است. چند ساعت بعد، پرو سفیر مکزیک در لیما را «عنصر نامطلوب» اعلام کرد و از او خواست تا روز سه‌شنبه کشور را ترک کند.

وزارت امور خارجه پرو در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که اخراج پابلو مونروی، سفیر مکزیک به دلیل «اظهارات مکرر عالی‌ترین مقامات این کشور درباره وضعیت سیاسی پرو» بوده است. اشاره وزارت امور خارجه پرو به حمایتی بود که آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهوری چپ‌گرای مکزیک از زمان برکناری کاستیلو از او کرده بود. هفته گذشته، لوپز اوبرادور به‌شدت از برکناری کاستیلو به‌عنوان اقدامی غیردموکراتیک انتقاد کرد و تأکید کرد که او هنوز کاستیلو را به‌عنوان رهبر قانونی پرو می‌شناسد.

مارسلو ابرارد، وزیر امور خارجه مکزیک عصر سه‌شنبه در توییتر از اخراج پابلو مونروی از پرو انتقاد کرد و آن را «غیرموجه و مذموم» خواند. آنا سیسیلیا گرواسی، وزیر امور خارجه پرو روز سه‌شنبه اعلام کرد که خروج امن همسر کاستیلو و دو فرزند آن‌ها رسماً تأیید شده است.

ونزوئلا، آرژانتین، کلمبیا و بولیوی نیز از پدرو کستیلو حمایت کرده‌اند.