از آغاز خیزش مردمی در ایران، تظاهرات اعتراضی روزهای جمعه در شهرهای سیستان و بلوچستان به‌ویژه زاهدان به یک سنت تبدیل شده است. این بار نیز مردم معترض بلوچ پس از نماز جمعه ۱۳ آبان با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر بسیجی» به خیابان‌ها آمدند.

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، در خاش نیروهای امنیتی به سوی مردم تیراندازی کرده و عده‌ای را کشته و زخمی کردند. وب‌سایت سحام‌نیوز نوشته است که امروز در خاش، دست‌کم «۶۵ نفر کشته و زخمی (شامل ۹ کودک)» شده‌اند.

این حملات زمانی شروع شد که مردم معترض خاش در نزدیکی فرمانداری شعار «مرگ بر خامنه‌ای» سر ‌دادند. نیروهای سرکوبگر اعتراض مسالمت‌آمیز آن‌ها را با تیراندازی از سمت فرمانداری به خشونت کشیدند و ده ها نفر را کشته و زخمی کردند. در میان زخمی‌شدگان نوجوانان نیز دیده می‌شوند. وضعیت بیمارستان خاش نیز ملتهب گزارش شده است.

مردم پس از تیراندازی نیروهای امنیتی به خشم آمدند و یک کیوسک پلیس را به آتش کشیدند.

در زاهدان نیز گزارش‌ها حاکی از آن است که مأموران امنیتی به سوی مردم آتش گشودند. مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، امروز در خطبه‌های نماز جمعه این شهر خواستار برگزاری رفراندوم در ایران با نظارت نهادهای بین‌المللی شد. او گفت:

«ملتی را که ۵۰ روز است در خیابان‌ها اعتراض می‌کند، نمی‌توانید با کشتن و زندان و زدن، عقب برانید.»

در شهر سوران استان سیستان و بلوچستان نیز تظاهرات اعتراضی برگزار شد و مردم با شعارهای ضدحکومتی، از جمله «خامنه‌ای سرنگون است»، به خیابان‌ها آمدند.

در ایرانشهر نیز جمعه ۱۳ آبان مردم معترض در خیابان‌ها شعار «کردستان، زاهدان، جانم فدای ایران» سر دادند.

از آغاز خیزش مردم ایران علیه حکومت اسلامی تاکنون استان سیستان و بلوچستان با ۱۰۱ نفر کشته، بیشتر تعداد کشته‌شدگان را داشته است.

https://www.radiozamaneh.com/739569

شلیک نیروهای امنیتی به مردم زاهدان در ۸ مهر که از آن به‌عنوان «جمعه خونین زاهدان» یاد می‌شود کشته‌های بسیاری داشت. شورای تأمین سیستان و بلوچستان می‌گوید در «جمعه خونین» ۳۵ نفر کشته شدند، اما فعالان بلوچ می‌گویند حدود ۱۰۰ نفر از قربانیان را شناسایی کرده‌اند.

شورای تأمین سیستان و بلوچستان برای آرام کردن اوضاع رئیس پلیس و رئیس کلانتری ۱۶ زاهدان را به دلیل «قصور» در حوادث «جمعه خونین» و کشتار معترضان در این شهر از کار برکنار کرد اما اعتراضات همچنان ادامه یافت.

خشونت نیروهای امنیتی در هفته‌های گذشته پس از نماز جمعه اهل سنت تکرار شده و خشم مردم بلوچ در این استان را بیشتر کرده است.

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان پیش از این به‌شدت علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را مورد انتقاد قرار داده و نیروهای امنیتی را مسئول کشتار مردم سیستان و بلوچستان دانسته بود.