محمدعلی کامفیروزی به روزنامه هم‌میهن گفت:

«من هیچ راه ارتباطی‌ای با خانم‌ها الهه محمدی و نیلوفر حامدی ندارم. به‌رغم این‌که کتبا درخواست ملاقات و تماس تلفنی کرده‌ام، اما هیچ توجهی نکرده‌اند؛ البته تمام این رفتارها غیرقانونی و ناقض حقوق اولیه موکلانم است.»

نیروهای امنیتی هفتم مهر ماه الهه محمدی را بازداشت کردند، دو روز پس از آن نیز نیلوفر حامدی را.

محمدی برای مراسم خاکسپاری ژینا امینی به سقز سفر کرده بود و حامدی نیز بستری شدن او پس از ضرب و شتم به دست پلیس ارشاد در بیمارستان کسری را گزارش کرده بود.

به گفته کامفیروزی بازجویی از این دو خبرنگار ۲۴ مهر تمام شده است و آن‌ها «همراه چندنفر دیگر در یکی از سلول‌های بند امنیتی زندان اوین هستند که همین امر به‌معنای اتمام مرحله تحقیقات است».

او گفت که تنها راه ارتباطی با موکلانش «تماس با خانواده است که این تماس هم ظاهرا در حضور یک مامور امنیتی انجام می‌شود و اجازه صحبت آزادانه داده نمی‌شود».

این وکیل دادگستری بازداشت موکلانش را از ابتدا «غیرقانونی» دانست و افزود:

«در کجای دنیا، دو نفر خبرنگار را بی‌هیچ دلیلی می‌گیرند و حتی حق انتخاب و دسترسی آزادانه به وکیل هم نمی‌دهند. در کجای دنیا و در کدام نظام قضایی قانونمندی، حق ملاقات و صحبت آزادانه با خانواده سلب می‌شود؟ در کجای دنیا برای این‌که متهم را تحت فشار قرار دهند، چندین و چند روز در سلول انفرادی نگه می‌دارند و از حقوق بدیهی انسانی محرومش می‌کنند تا بلکه بتوانند از متهم اعتراف دروغ بگیرند و سناریویی را که خودشان می‌خواهند دربیاورند؟».

Ad placeholder

وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران در بیانیه‌ای مشترک که به تازگی منتشر کرده‌اند، این دو روزنامه‌نگار را به آموزش در خارج از کشور متهم کرده‌اند. ادعایی که از سوی مدیران مسئول روزنامه های شرق و هم‌میهن و همینطور انجمن صنفی روزنامه نگاران تهران رد شده است.

کامفیروزی بیانیه سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات را «سناریو» خواند و گفت:

«فقط کافی است بیانیه‌شان را بخوانید؛ معلوم است که سناریویی در ذهن خودشان درست کرده‌ و بعد بازداشت‌ها را شروع کرده‌اند تا به نحوی بتوانند این سناریو را اثبات کنند».

او که وکالت چند تن دیگر از دانشجویان و فعالان مدنی بازداشت شده در جریان خیزش جاری را عهده دار است، فاش کرد وکلا نمی‌توانند به پرونده موکلانش دسترسی داشته باشند:

«برای این‌که بازپرس پرونده را بتوانیم ببینیم، باید از چهار سد عبور کنیم که عملا ممکن نیست. یعنی باوجود بارها مراجعه من و دیگر وکلا، تاکنون امکانی برای مراجعه‌مان به دادسرا و پیگیری پرونده موکلین‌مان ایجاد نشده است. به ما حتی اجازه ورود به دادسرا هم نمی‌دهند.»

به گفته او پرونده تمامی افرادی که طی روزهای اخیر بازداشت شده‌اند را به دادسرای ناحیه ۳۳ (اوین) ارجاع داده‌اند و در آنجا «نحوه برخورد تاسف‌برانگیز و ناشایست با وکلا و خانواده‌های بازداشت‌شده‌ها را می‌دید.»

بر اساس اعلام فدراسیون بین‌المللی روزنامه نگاران، از آغاز اعتراضات گسترده به قتل حکومتی ژینا امینی حداقل ۲۵ روزنامه‌نگار در نقاط مختلف ایران بازداشت شدند. هشت تن از روزنامه نگاران بازداشت شده به قید وثیقه آزاد شده‌اند اما ۱۶ تن دیگر هم همچنان در بند نیروهای امنیتی هستند.

فردین کمانگر (کردستان)، سیاوش سلیمانی (ارومیه)، آریا جعفری (اصفهان)،فرشید قربان پور (تهران)، مهرنوش طائفیان (خوزستان)، سمیرا علی نژاد(سیرجان)، ویدا ربانی (تهران)، علیرضا جباری (تهران)، مسعود کردپور (بوکان)، روح الله نخعی (تهران)، علیرضا خوشبخت (تهران)، مجتبی رحیمی (قزوین)، فاطمه رجبی (تهران)، یلدا معیری (تهران) و الهه محمدی و نیلوفرحامدی روزنامه‌نگارانی هستند که بنا بر اعلام فدراسیون بین‌المللی روزنامه نگاران همچنان در بند هستند. ماموران امنیتی هفته گذشته ماندانا صادقی را هم در خوزستان بازداشت کردند.

Ad placeholder