گروهی از پزشکان، اعضا و کارکنان سازمان نظام پزشکی که پیش از این با انتشار فراخوانی خواهان برگزاری تجمعی اعتراضی در روز چهارشنبه چهارم آبان، چهلمین روز قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی شده بودند، این تجمع را صبح چهارشنبه بالاتر از ساختمان نظام پزشکی تهران در خیابان امیرآباد شمالی برگزار کردند.
به دنبال آغاز این تجمع، شعارهایی همچون «مرگ بر خامنهای» و «توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه!» سر داده شد.
دقایقی بعد دهها نفر از نیروهای امنیتی و لباس شخصی به این تجمع پزشکان حمله و به سوی آنان گاز اشکآور شلیک کردند. آنها چند تن از پزشکان حاضر در این تجمع را هم با خشونت بازداشت کردند.
در واکنش به حمله نیروهای امنیتی به این تجمع، محمد رازی، قائم مقام سازمان نظام پزشکی تهران از سمت خود استعفا کرد.
او به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفت دلیل استعفایش «عدم احترام به جامعه پزشکی» و «هتک حرمت به پزشکانی» است که قصد برگزار کردن تجمع مسالمتآمیز در این سازمان را داشتند.
رازی همچنین گفت:
«دلیل دیگر این استعفا تعدی به خانه پزشکان و امنیتی کردن فضای اطراف سازمان نظام پزشکی و دانشگاه بود.»
قائم مقام مستعفی سازمان نظام پزشکی تهران تأکید کرد:
«نه تنها اجازه برگزاری تجمع را ندادند بلکه درهای سازمان نظام پزشکی را بسته و اجازه ورود به پزشکان را هم ندادند. در زمان اعتراض بنده به برخورد توهینآمیز با یکی از پزشکان حاضر و درخواست از آنها برای رها کردن ایشان، به من هم بیاحترامی شد.»
رازی گفت که «دامنه بیاحترامیها» به رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ هم رسیده و زمانی که سید مؤید علویان صدر در حال صحبت کردن و دعوت افراد به آرامش بوده، به او هم «اسائه ادب» شده است.
تجمع اعضا و کارکنان سازمان نظام پزشکی اما در حالی برگزار شد که روز گذشته، سهشنبه سوم آبان، علویان صدر، رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ، با انتشار بیانیهای، پزشکان را از برگزاری چنین تجمعی پرهیز داده بود.
او نوشته بود:
«اینجانب به عنوان رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ از همکارانی که دعوت به گردهمایی نمودهاند درخواست مینمایم آن را لغو نمایند تا در شرایطی بهتر و مناسبتر بتوانیم گفتوگو در فضایی عاری از هر گونه خشونت و همراه با بردباری را تجربه کنیم.»
او گفته بود «حفظ سلامت همکاران برایم در اولویت و حائز اهمیت است».
گزارشهای دریافتی حاکی از آن است که نیروهای امنیتی با پزشکان زن در تجمع روز چهارشنبه برخوردهای شدیدی داشتند.
روز یکشنبه گذشته، یکم آبان ماه نزدیک به ۱۳۰ نفر از جراحان مغز و اعصاب در ایران بیانیهای در حمایت از مردم معترض کشور منتشر کردند.
آنها ضمن اعلام اینکه «همیشه در کنار مردم بوده و هستیم»، از مسئولان حکومتی خواستند تا «هر گونه خشونت در همه سطوح جامعه بهخصوص در برخورد با کودکان و نوجوانان» را متوقف کنند، خدمات درمانی به همه آسیبدیدگان ارائه شود و نیروهای امنیتی در امور درمانی و محرمانه ماندن اطلاعات مراجعهکنندگان به مراکز درمانی دخالت نکنند، «از هر گونه ورود نیروهای امنیتی و نظامی و افراد با هویت نامشخص به مراکز درمانی و آموزشی» جلوگیری شود، «شرایط مناسب برای شنیدن اعتراضات مردم و گردهمایی در محیط ایمن» ایجاد شود، «تمام زندانیان سیاسی» بدون قیدوشرط آزاد شوند و «استقلال نظر سازمان پزشکی قانونی در جهت ایجاد اعتماد عمومی» حفظ شود.
پزشکی قانونی در گزارش خود از دلیل مرگ ژینا (مهسا) امینی همان ادعاهای مسئولان حکومتی جمهوری اسلامی را تکرار کرد و مرگ او را ناشی از بیماری قبلی او دانست و اعلام کرد ژینا به هیچ عنوان مورد ضربوشتم قرار نگرفته است.
این در حالی است که امجد امینی، پدر ژینا، گفته بود پزشکی قانونی در طول بررسی خود به او اجازه نداده پیکر دخترش را ببیند.