محمدصالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره جزئیات و چگونگی جریمه زنان «بدحجاب» در مکان‌های مختلف توضیحاتی داد. هاشمی گلپایگانی گفت:

«مقابله با بدحجابی در ۱۱ عرصه صورت می‌گیرد که اداره‌ها و خودورها دوتا از آن‌ها هستند.»

او که در یک گفت‌وگوی تلویزیونی شرکت کرده بود، افزود «در اداره‌های دولتی بابت بدحجابی بانوان از مدیر حقوق کم می‌شود» و در مترو و اتوبوس که راننده‌ها نمی‌توانند کنترلی داشته باشند اگر زنی «حرکات ناموزون و نامتعارف» کرد دوربین‌های ناظر از او عکس می‌گیرند و با تطبیق تصویر با عکس کارت ملی آن فرد، جریمه به نشانی خانه او ارسال می‌شود.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد که تکنولوژی چنان پیشرفت کرده که می‌توان از آن در این زمینه استفاده کرد.

با این حال هاشمی گلپایگانی تأکید کرد که «جریمه بدحجابی باید تبیین شود و ابتدا تذکر داده شود».

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر پیش از این در ۲۸ مردادماه گفته بود:

«در قانون برای یک بدحجاب جرم تعریف کردند؛ یعنی این شخص باید توسط پلیس دستگیر و برایش پرونده تشکیل شود و در نهایت محاکمه و مجازات شود ولی در حال حاضر عملاً این مسئله امکان تحقق ندارد.»

او همچنین گفته بود:

«وقتی بی‌حجابی وارد مغازه‌ای شد و صاحب مغازه به وی تذکری نداد و خدماتی ارائه کرد پلاک آن مغازه جریمه می‌شود. اگر فردی که کشف حجاب کرده اصرار بر دریافت خدمات کرد گشت ارشاد به حمایت از صاحب مغازه، آن فرد را جریمه می‌کند. در بحث مسئولان هم به همین شکل است، مدیر یک اداره، همان‌طور که موظف به چک کردن زمان ورود و خروج کارمندان است باید نسبت به حجاب و عفاف آنان نیز مسئولیت داشته باشد؛ مردم ما وقتی خانم بی حجاب یا بدحجابی را برای مثال در بانک که ویترین کشور نیز هست می‌بینند، نیازی نیست به آن خانم تذکری دهند باید به سراغ مدیر بانک بروند و اگر مدیر از آن فرد حمایت کرد، آن مدیر به دلیل تخلف اداری جریمه و از حقوقش کم می‌شود.»

به‌گفته هاشمی گلپایگانی، طبق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، «تعداد بدحجاب‌ها به بالای ۵۰ درصد رسیده است».

در ماه‌های گذشته ابلاغ طرح جامع حجاب و عفاف و برپایی قرارگاه‌های ۲۱ تیر به افزایش فشار علیه زنان در اداره‌ها، بازار، بانک‌ها و دیگر مکان‌های عمومی منجر شده است. همزمان جمع زیادی از مسئولان حکومت ایران در رده‌های مختلف حجاب اجباری را از پایه‌های جمهوری اسلامی خواندند و ضمن حمایت از خشونت گشت ارشاد، خواهان برخورد با زنانی شدند که در ادبیات معمول حکومت ایران «بی‌حجاب» و «بدحجاب» خوانده می‌شوند.

دستگیری زنان به بهانه رعایت نکردن حجاب اجباری در ماه‌های اخیر شدت گرفته است. طبق گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر ایران، در هفته‌های گذشته دست‌کم پنج زن از جمله سپیده رشنو، دستگیر و چهار زن به اعتراف اجباری مجبور شده‌اند. هویت همه آن‌ها مشخص نشده است.

سپیده رشنو سه‌شنبه ۸ شهریور با سپردن وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی، پس از حدود ۴۰ روز بازداشت به‌طور موقت آزاد شد. او چند روز پس از بازداشت در حالی که آثار شکنجه در چهره‌اش هویدا بود، در تلویزیون ایران وادار به اعتراف اجباری شد.