با تشدید سیاست‌های حجاب اجباری اسلامی در ایران و برخورد قهری با زنان معترض به این سیاست‌ها، رئیس هیئت مدیره «انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب» از خشونت گشت ارشاد علیه زنان «بدحجاب» دفاع کرد و گفت «در ایران چیزی به نام حجاب اجباری نداریم، بلکه حجاب امری قانونی‌ست».

در ماه‌های گذشته ابلاغ طرح جامع حجاب و عفاف و برپایی قرارگاه‌های ۲۱ تیر به افزایش فشار علیه زنان در اداره‌ها، بازار، بانک‌ها و دیگر مکان‌های عمومی منجر شده است. همزمان جمع زیادی از مسئولان حکومت ایران در رده‌های مختلف حجاب اجباری را از پایه‌های جمهوری اسلامی خواندند و ضمن حمایت از خشونت گشت ارشاد، خواهان برخورد با زنانی شدند که در ادبیات معمول حکومت ایران «بی‌حجاب» و «بدحجاب» خوانده می‌شوند. به‌نظر می‌رسد اکنون این اظهارنظرها به تاجران حجاب اسلامی در ایران رسیده است.  

اسدالله سلیمانی، رئیس هیئت مدیره انجمن ملی تولیدکنندگان محصولات حجاب ایران در مصاحبه‌ای که روز دوشنبه ۳۱ مرداد در خبرگزاری حکومتی مهر منتشر شد با این ادعا که تولیدکنندگان محصولات حجاب بیش از دغدغه اقتصادی، دغدغه «فرهنگی» دارند، صریحاً از گشت ارشاد دفاع کرد و مأموران آن‌ را فرزندان مردم خواند که اعمال قانون می‌کنند. سلیمانی گفت:

«گشت ارشاد همین فرزندان ما هستند که اعمال قانون می‌کنند؛ قانون شرعی جمهوری اسلامی ایران. همچنین ما چیزی به نام حجاب اجباری نداریم، بلکه حجاب قانونی است؛ قانون جمهوری اسلامی ایران است که بانوان و آقایان باید با حجاب باشند.»

او افزود:

«گشت ارشاد باید به عنوان یک نهاد سلبی، قانون را اجرا کند؛ چرا ما از گشت ارشاد به گونه‌ای صحبت می‌کنیم که انگار مجموعه‌ای آمده است تا به مردم زور بگوید و یا اجبار کند. بلکه او قصد اجرای قانون را دارد. برای مثال اگر شاهد بی‌قانونی در سر چهارراه، جاده و بزرگراه باشیم، جز این است که مأمور راهنمایی و رانندگی جلوی تخلف را بگیرد یا باید بگوییم که چشمانش را ببندد و معترض تخلفات رانندگی نباشد. در بحث حجاب هم چنین موردی را شاهد هستیم. نمی‌توانیم فضای جامعه را رها کنیم و امنیت کشور، حیا و عفاف کشور و کیان خانواده را نادیده بگیریم و چون گشت ارشاد به خانمی تذکر می‌دهد، او شروع به سر و صدا کردن کند. اجتماع و محل عمومی جای مانور دادن با لباس خواب و لباس نامناسب و یا محل شخصی یا حیاط خلوت کسی نیست.»

اسدالله سلیمانی مدعی شد در حالی‌که «دنیا از برهنگی و بی‌بندوباری خسته شده‌اند و سعی دارند به آن فطرت انسانی برگردند و فرزندآوری را در پیش گرفته‌اند»، مردم [ایران] در خواب غفلت‌اند و به نیروی انتظامی و گشت ارشاد که در قبال حقوقی که با آن به سختی زندگی را می‌گذراند، وظیفه‌شان را انجام می‌دهند، می‌تازند، تعرض می‌کنند، حمله‌ور می‌شوند و حتی با ماشین آن‌ها را زیر می‌گیرند.

https://www.radiozamaneh.com/727917

سلیمانی در حالی این ادعا را مطرح کرده است که مأموران گشت ارشاد بارها با خشونت با زنان و خانواده‌های آن‌ها برخورد کرده‌اند. در یکی از آخرین موارد این خشونت‌ها که شنبه ۲۹ مرداد اتفاق افتاد، زنی را در سبزه‌میدان رشت از خودروی در حال حرکت به‌ بیرون پرت کردند.

رئیس هیئت مدیره انجمن ملی تولیدکنندگان محصولات حجاب در سخنانی جالب توجه استدلال‌های معمول مسئولان ایران برای برخورد و سرکوب را تکرار کرد و گفت «ناهنجاری» بی‌حجابی به «خانه‌ها» رسیده است:

«زمانی که کسی قانون را زیر پا بگذارد، گشت ارشاد یا نیروی انتظامی یا هر نیروی دیگری موظف است که جلویش را بگیرد، اما متأسفانه آن‌قدر قصور و سهل‌انگاری کرده‌ایم که این موارد تا خانه‌های‌مان آمده است. به فرمایش حضرت علی، اگر شما در مرزها نجنگید مجبور می‌شوید که در خانه‌ها با آن بجنگید. زمانی که آرام آرام این اتفاق افتاد و نتوانستیم جلویش را بگیریم و تعارف کردیم و حتی حقوق گرفتیم و نسبت به حقوق‌مان متعهد نبودیم و مسئولیت گرفتیم تا این کارها را انجام دهیم، اما متأسفانه انجام وظیفه نکردیم؛ امروز این ناهنجاری‌ها به خانه‌ها و کوچه‌های‌مان رسیده است.»

«اختلاس پنهان است اما بی‌حجابی عیان است»

او در ادامه سخنانش به معترضان به تمرکز مسئولان بر حجاب اجباری در دورانی که مشکلات اقتصادی و معیشتی و بیکاری افزایش یافته است، انتقاد کرد و به صورت ضمنی «جرم» بدحجابی را به‌دلیل «عیان» بودن، همتراز و بالاتر از جرم اختلاس خواند. او گفت:

«بسیاری عنوان می‌کنند که الان همه مشکلات کشور حل شده است که روی حجاب تمرکز کرده‌ایم؛ باید پاسخ داد که حجاب یک مسئله عیان است. اگر در کشور اختلاس می‌شود و عنوان می‌کنند که به جای حجاب سراغ اختلاس‌گران بروید باید گفت که یک اختلاس‌گران در خیابان فریاد نمی‌زند که من اختلاس‌گر هستم. اما مسئله حجاب به گونه‌ای است که در خیابان و ملاء عام خودش را عرضه می‌کند.»

چنین اظهارنظرهایی در شرایطی در رسانه‌های رسمی و نیمه‌رسمی ایران منعکس می‌شوند که دستگیری زنان به بهانه رعایت نکردن حجاب اجباری شدت گرفته است. طبق گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر ایران، در هفته‌های گذشته دست‌کم پنج زن از جمله سپیده رشنو، دستگیر و چهار زن به اعتراف اجباری مجبور شده‌اند. هویت همه آن‌ها مشخص نشده است.

هرانا همچنین دستگیری سه زن به‌دلیل رقصیدن در ملاء عام، تعطیلی ۳۳ آرایشگاه زنانه و احضار ۱۷۰۰ نفر به مراکز انتظامی به‌دلایل مرتبط با حجاب را گزارش کرده است.

خبرگزاری قوه قضاییه هفته گذشته از ابلاغ کیفرخواست سپیده رشنو به او خبر داد. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی این زن معترض به حجاب اجباری را به «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با افراد خارج‌نشین»، «فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی» و «تشویق مردم به فساد و فحشا» متهم کرده است. سپیده رشنو، ۲۸ ساله پس از اعتراض به مأمور خودخوانده امر به معروف در اتوبوس بی‌آرتی و تهیه فیلمی از برخورد خشونت‌آمیز او، ۲۵ خرداد بازداشت شد. گزارش‌های بعدی از انتقال او به بازداشتگاه‌ اطلاعات سپاه خبر دادند. سپیده رشنو چند روز پس از بازداشت در حالی که آثار شکنجه در او هویدا بود، در تلویزیون ایران وادار به اعتراف اجباری شد.