شورای امنیت ملی عراق به ریاست مصطفی کاظمی، نخست وزیر برای بررسی حمله توپخانه‌ای به دهوک تشکیل جلسه داد. وزارت خارجه عراق، کاردار این کشور در ترکیه را به بغداد فراخواند و خواستار عذرخواهی رسمی و خروج فوری نیروهای ترکیە از خاک عراق شد.

شبکه خبری کردستان و شبکه روداو از زاخو در اقلیم کردستان عراق گزارش دادند که غروب چهارشنبه ۲۰ ژوئیه/۲۹ تیر توپخانه‌های ترکیه، گردشگاه «پرخ» در منطقه مرزی «درکار» از توابع شهر زاخو در استان دهوک را هدف قرار دادند. بر اساس این گزارش نزدیک به هشت گردشگر در این حمله توپخانه‌ای ترکیه کشته و دست‌کم ۲۳ نفر مجروح شده‌اند.

https://twitter.com/raad_arabi/status/1549750994573172736

مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق قاطعانه این بمباران را محکوم کرد و آن را «نقض آشکار حاکمیت عراق که جان و امنیت شهروندان عراقی را به خطر انداخته» دانست و یادآوری کرد که بغداد «حق کامل» پاسخگویی به چنین حملاتی را برای خود محفوظ می‌دارد.

تعدادی دیگر از مقامات ارشد عراقی نیز به سرعت این فاجعه را محکوم کردند.

برهم صالح، رئیس جمهوری عراق گفت بمباران دهوک توسط ترکیه نشان‌دهنده نقض حاکمیت ملی عراق و تهدیدی برای امنیت ملی این کشور است.  

صالح ضمن محکوم کردن این حمله، تکرار چنین حملاتی را «غیر قابل قبول» خواند.

وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اینکه ایالات‌ متحده تحولات مربوط به حمله اخیر به اقلیم کردستان عراق را رصد می‌کند تاکید کرد هر اقدام نظامی در عراق باید به استقلال و یکپارچگی سرزمینی این کشور احترام بگذارد.

واکنش‌ها در اقلیم کردستان

دولت اقلیم کردستان نیز بمباران ترکیه در زاخو را محکوم کرد و از دولت مرکزی و جامعه بین‌المللی خواست اقدامات لازم برای جلوگیری از تکرار چنین حملاتی را انجام دهند.    

مسرور بارزانی، نخست‌وزیر اقلیم کردستان یادآوری کرد که منطقه دهوک بارها به سبب درگیری‌‌های ترکیه با پ ک ک به خشونت کشیده شده است.

مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان گفت باید اقداماتی اتخاذ شود تا حوادثی مانند بمباران مرگبار زاخو تکرار نشود و از حکومت اقلیم کردستان و دولت فدرال عراق خواست برای دستیابی به راه حلی «جدی و اساسی» با هم همکاری کنند.

ترکیه مسئولیت حمله را نپذیرفت

وزارت خارجه ترکیه اما شامگاه چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد این کشور حمله به منطقه دهوک در اقلیم کردستان عراق را یک «حمله تروریستی» می‌داند و از مقام‌های عراقی می‌خواهد از بیان اظهارات تحت تاثیر «تبلیغات سازمان تروریستی» خودداری کنند.

در این بیانیه آمده است که ترکیه در حین انجام عملیات‌های «ضد تروریستی» خود بالاترین «سطح هوشیاری» را برای جلوگیری از آسیب رساندن به غیرنظامیان یا وارد آمدن خسارت‌ به مناطق تاریخی یا فرهنگی اتخاذ می‌کند.

ترکیه همچنین برای اتخاذ اقدامات ضروری برای «روشن شدن حقیقت» اعلام آمادگی کرد.

از سویی دیگر ارتش عراق نیز تحقیقات خود را برای آشکار شدن جزئیات این حمله آغاز کرده است.

هر چند آنکارا حمله به دهوک عراق را تروریستی دانسته و مسئولیت آن را نپذیرفته است، در واکنش به این تحولات اما تعدادی از شهروندان عراقی خشمگین به دفاتر صدور روادید ترکیه در شهرهای جنوبی این کشور از جمله نجف و بصره حمله‌ور شده و خواستار تعطیلی فعالیت‌های آن شدند.

پلیس ضد شورش در مقابل ساختمان سفارت ترکیه در بغداد مستقر شده است.

 به گزارش ایلنا،  صبح پنجشنبه رسانه‌های عراق از حمله پهپادی به محل استقرار نظامیان ترکیه در استان دهوک واقع در شمال عراق خبر دادند.

گروه عراقی موسوم به «اصحاب کهف» با پذیرفتن مسئولیت این حمله اعلام کرد که محل استقرار نیروهای ارتش ترکیه در استان دهوک و منطقه العمادیه را هدف قرار داده‌اند.

پ‌ک‌ک یک گروه مسلح است که برای حقوق کردها در ترکیه مبارزه می‌کند و  آنکارا آن را به عنوان یک سازمان تروریستی می‌شناسد.

گروه بین‌المللی بحران می‌گوید که درگیری‌های ترکیه و پ‌ک‌ک از ژوئیه ۲۰۱۵ تاکنون حداقل ۵۹۷ غیرنظامی و ۲۶۶ «فرد با وابستگی نامعلوم» کشته شده‌اند.