به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، بامداد دوشنبه ۳۰ خردادماه، فیروز موسی‌لو، زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان ارومیه، بدون اطلاع قبلی وکیل و خانواده‌اش و به‌صورت مخفیانه اعدام شد. این زندانی سیاسی شامگاه یک‎‌شنبه ۲۹ خرداد با دست‌بند و پابند برای اجرای حکم از سلول انفرادی به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

روز گذشته خبرگزاری فارس نیز با انتشار خبری به نقل از روابط عمومی دادگستری استان آذربایجان‌غربی، بدون اشاره به هویت فیروز موسی‌لو، از اجرای حکم اعدام یک شهروند خبر داد. در این گزارش خبرگزاری فارس چنین آمده است:

«این شخص با تیراندازی به سمت مرزبانان کشور موجب شهادت دو مرزبان و مجروح شدن سه نفر از مرزبانان جمهوری اسلامی ایران شده بود که پس از طرح پرونده در دستگاه قضایی و رسیدگی در دادسرا و صدور کیفرخواست و متعاقب آن صدور حکم محکومیت اعدام، تأیید و قطعی شدن حکم صادره در دیوان عالی کشور و طی مراحل اجرایی، حکم اجرا شد.»

یک منبع آگاه پیش‌تر در رابطه با انتقال فیروز موسی‌لو به شبکه حقوق بشر کردستان گفته بود: «روز شنبه ۲۸ خرداد ماه، رئیس زندان مرکزی ارومیه به بند زندانیان سیاسی و عقدیتی مراجعه کرده و به فیروز موسی‌لو گفته که هیأتی از قوه قضاییه برای برسی پرونده او به زندان آمده‌اند و از وی خواسته به همراه او به دیدار این هیأت برود.»

به گفته این منبع آگاه پس از آنکه فیروز موسی‌لو به همراه رئیس زندان از بند خارج شد، مستقیم به سلول انفرادی منتقل شد و نهایتا ساعت ۲۳ یک‌شنبه شب توسط ماموران زندان با دست‌بند و پابند از سلول خارج و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

خانواده این زندانی سیاسی در روزهای گذشته در اعتراض به انتقال ناگهانی فیروز موسی‌لو به سلول انفرادی مقابل زندان ارومیه تجمع کردند، اما یک‌شنبه با فشار مدیر داخلی زندان، این زندانی سیاسی با خانواده‌اش تماس کوتاهی گرفته و از آنها خواسته بود به تجمع خود پایان دهند.

آرش صادقی، فعال حقوق بشر درباره فیروز موسی‌لو در حساب کاربری خود در توییتر نوشت:

«فیروز به خاطر فقر خانواده، در ۶ سالگی مجبور شد فرش‌بافی را فرا بگیرد و شروع به کار کرد، وی در جایی زاده شد که باید از کودکی کار می‌کرد و کمک خرج خانواده می‌بود در اوج محرومیت‌ها و فقر و تبعیض او تازه در زندان توانست خواندن و نوشتن را فرا بگیرد.»

فیروز موسی‌لو اسفند ماه ۱۴۰۰ پس از ۳۳ ماه بازداشت موقت از سوی شعبه دو دادگاه انقلاب ارومیه به اتهام «بغی» از طریق عضویت در حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) به اعدام محکوم شد.

این شهروند کُرد اهل بخش قطور شهرستان خوی استان آذربایجان غربی پس از چند سال عضویت در حزب کارگران کردستان با دریافت امان‌نامه از سپاه پاسداران در تاریخ ۲۰ تیر ۱۳۹۸ خود را به سپاه شهرستان سردشت معرفی کرده بود.

در حالی‌که پیشتر مسئولین سپاه به خانواده او اعلام کرده بودند که فرزند آنها پس از چند روز بازجویی آزاد خواهد شد، اما او را به بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه ارومیه منتقل و مورد بازجویی و شکنجه قرار دادند.

این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸ پس از ۵ ماه و ۲۰ روز بازجویی در بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ارومیه، به زندان این شهر منتقل شد.

اعدام مخفیانه زندانیان سیاسی و جرائم مربوط به مواد مخدر در ایران بسیار رایج است. در آخرین موارد حیدر قربانی، زندانی سیاسی کُرد یک‌شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۰ به‌صورت مخفیانه اعدام شد. هدایت عبدالله‌پور، دیگر زندانی سیاسی کُرد و حسین سیلاوی، علی خسرجی و ناصر خفاجیان (خفاجی) زندانیان سیاسی عرب نیز در سال ۱۴۰۰ به‌صورت مخفیانه و بدون اطلاع خانواده‌ها و وکلای‌شان اعدام شدند.