آبشار نصب شده در فردو متشکل از ۱۶۶ ماشین است و دومین آبشار سانتریفیوژ آیآر-۶ محسوب میشود که در سایت فردو نصب شده. این تأسیسات در دل کوهها واقع شده است. بر اساس توافق سال ۲۰۱۵ ایران اجازه ندارد در فردو غنیسازی اورانیوم انجام دهد.
به گفته آژانس بینالمللی انرژی اتمی، آبشار سانتریفیوژ مورد اشاره ویژگیهایی دارد که امکان غنیسازی در درجههای مختلف را فراهم میآورد.
شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی که از نمایندگان ۳۵ کشور تشکیل شده است، چهارشنبه ۸ ژوئن/۱۸ خرداد قطعنامهای صادر کرد که در آن از دولت ایران انتقاد شده چرا در مورد فعالیتهای هستهای خود در سه مکان هستهای اعلام نشده، به آژانس اطلاعات لازم را نداده است. ۳۰ کشور به این قطعنامه رأی مثبت دادند، دو کشور چین و روسیه رأی منفی دادند و آرای سه کشور − هند، لیبی و پاکستان – ممتنع بود. قطعنامه، دولت ایران را به خاطر همکاری نکردن با آژانس سرزنش کرده و از جمهوری اسلامی خواسته است بدون تعلل با آژانس همکاری کند. پیشنویس قطعنامه به ابتکار آمریکا و سه کشور اروپایی – فرانسه، آلمان و بریتانیا – تهیه شده بود.
در واکنش به این قطعنامه ایران به تازگی ۲۷ دوربین نظارتی آژانس در تاسیسات هستهای تهران، نطنز و اصفهان را از کار انداخت.
سازمان انرژی اتمی با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود:
«جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاریهای گستردهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشته است که متأسفانه آژانس بدون اینکه در نظر داشته باشد که این همکاریها ناشی از حسن نیت ایران است، نه تنها قدردان این همکاریها نبوده، بلکه به نوعی آن را وظیفه ایران نیز تلقی کرده است. به همین دلیل تصمیم گرفته شد از امروز فعالیت دوربینهای فراپادمانی دستگاه اندازهگیری بر خط سطح غنا OLEM و فلومتر آژانس قطع شود که دستور آن به مسئولان مربوطه داده شده است.»
سازمان انرژی اتمی در این بیانیه همچنین یادآور شده بود:
«البته بیش از ۸۰ درصد از دوربینهای موجود آژانس دوربینهای پادمانی هستند که کمافیالسابق فعالیت این دوربینها ادامه خواهد یافت.»