محله خارجینشين هوسبی در استکهلم، برای چهارمين شب پیدرپی، درگير ناآرامی و شورش شماری از نوجوانان و جوانان بود.
اين درگيریها چند روز پس از کشته شدن يک مرد ٦٩ ساله توسط پليس، از عصر روز يکشنبه، ۱۹ ماه مه آغاز شده است.
به گفته پليس استکهلم، حدود ۴۰ نوجوان و جوان منشاء اين ناآرامیها در محله هوسبی شدهاند. اين ناآرامیها که با پرتاب سنگ به سمت نيروهای پليس و آتشنشانی همراه است، از شب سوم به حدود ۱۰ محله ديگر در استکهلم نيز کشيده شده است؛ از جمله شيستا، هاگسترا و یولستا
در اثر اين درگيریها، تا به امروز چندين خودروی پارکشده در پارکينگها و کنار خيابانها به آتش کشيده شدهاند و به چند مرکز اداری و فرهنگی از جمله کتابخانه هوسبی خسارت وارد شده است.
افزايش بيکاری، فقر، کاهش خدمات محلی و گسست روزافزون با جامعه ميزبان، ازجمله نکاتی است که باعث رشد منفی مناطق مهاجرنشين استکهلم، از جمله هوسبی شده است.
افزايش بيکاری، فقر، کاهش خدمات محلی و گسست روزافزون با جامعه ميزبان، ازجمله نکاتی است که باعث رشد منفی مناطق مهاجرنشين استکهلم، از جمله هوسبی شده است
فعالان اجتماعی در سوئد، از سياستمدارانی که نسبت به مناطق حاشيهنشين بیتوجه هستند و از اين مناطق ديدار نمیکنند گلهمند هستند.
بر اساس آمار و اطلاعات موجود، ۴۰ درصد از جمعيت ۲۰ تا ۲۵ سال منطقه هوسبی نه درس میخوانند و نه شغلی دارند.
رهبر حزب سوسيال دمکرات سوئد، استفان لوون در گفتوگو با روزنامه اکسپرسن گفته است ضروری است تا راهکارهايی انديشيده شود برای اينکه بيکاری جوانان منطقه کم شود و آنها بتوانند در درسهايشان موفق شوند و در شرايطی مناسب زندگی کنند.
او در عين حال تأکيد کرده است که “اين غيرقابل پذيرش و بیمعنی است که اتومبيلهای شخصی را آتش بزنند و به ماشين آتشنشانی سنگ پرتاب کنند.”
فرديک رينفلت، نخستوزير سوئد نيز در گفتوگو با اکسپرسن، با تأکيد بر اينکه بايد از همه شرايط از جمله والدين اين نوجوانان و جوانان استفاده کنيم تا آرامش دوباره بر منطقه بازگردد، گفت: “حتماً اين خشونت دليلی دارد، اما نبايد از آزادی خود استفاده کنيم و خشونت را ترويج کنيم.”
اريک اولنهاگ، وزير همپيوستگی سوئد اما معتقد است نبايد چند جوان شورشگر را که تنها به دنبال خرابکاری هستند، سخنگوی تمامی ساکنان اين محل به حساب آورد.
ساکنان منطقه هوسبی از ناآرامیهای اين منطقه خسته شدهاند و خواهان آرامش هستند. شب گذشته به ابتکار شماری از دختران جوان خارجیتبار استکهلم، از جمله دختران ايرانی و سوماليايی، يک گردهمايی در محله هوسبی با هدف مخالفت با رفتارهای خشونتآميز برگزار شد.
اين گردهمايی با استقبال خوبی از سوی شهروندان استکهلم روبهرو شد و در رسانههای سوئد و ديگر کشورهای اسکانديناوی نيز انعکاس وسيعی داشت. برگزارکنندگان اين مراسم تأکيد داشتند: “بايد آرامش را به محل زندگیمان برگردانيم.”
Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
اکثریت این مهاجران با کمک هزینه زندگی یا بیمه بیکاری گذران زندگی میکنند و بعبارتی حاشیه نشین در حیات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه هستند. سیستم سیاسی سوئد،بدلایل دموگرافیک از سویی به مصرف کنندهٔ در یک جامعه پر انبوه کالا و خدمات احتیاج دارد و از سویی دیگر بدلیل بومی و فرهنگی تاب تحمل جماعت مهاجر را ندارد. این حوادث میتواند از طریق دست راستیها هدایت شده باشد و نارضایتیهای بومیان و اکثریت منتقد به سیاست مهاجرتی سوئد را به سود خود برگرداند چونکه در انتخابات سال آینده، نیروهای چپ و سبزها در پیش بینیهای سیاسی، دولت را در دست خواهند گرفت.چند سال پیش، حوادث اینچنینی در فرانسه، برای سارکوزی کاراکتر سیاسی بوجود آورد و او را رئیس جمهور کرد، پس از چند سال نقش اخوان المسلمین در شروع و پایان آشوبهای فرانسه آشکار شد.
یک شهروند با پاسپورت سوئدی / 23 May 2013
بهترین کاری که دولت سوئد میتواند انجام دهد این است که همه این ارازل و اوباش و ناراضیان مهاجر را که خوشی زیر دلشان زده است را به کشورهای خودشان عودت دهد و روی پاسپورتهایشان هم مهر بزند « مال بد بیخ ریش صاحبش »
شهرام / 24 May 2013
این متن نویسنده ندارد؟ اسم عکاس اما قید شده!!
ساکن سوئد / 24 May 2013