استفانی القاق، مذاکرهکننده ارشد بریتانیا شامگاه جمعه ۱۳ اسفند / ۴ مارس در توئیتی از هشتگ «مرحله پایانی مذاکرات وین» استفاده کرد و نوشت:
«مذاکره کنندگان سه کشور اروپایی وین را ترک میکنند تا به وزیران خود اطلاعرسانی کنند. بهزودی آماده بازگشت هستیم.»
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز همین خبر را تأیید کرده و نوشته است:
«در حالی که مذاکرهکنندگان ارشد سه کشور اروپایی به پایتختهای خود برمیگردند، علی باقری، مذاکرهکننده ارشد ایرانی و تیم مذاکرهکننده ایران در وین باقی خواهند ماند.»
در روزهای اخیر بارها نمایندگان هیأتهای مذاکرهکننده در وین از لحظات نهایی مذاکرات احیای برجام سخن گفتهاند. میخائیل اولیانوف، مذاکرهکننده ارشد روسیه هم روز گذشته (پنجشنبه) گفته بود مذاکرهکنندگان در وین به «خط پایان» نزدیک شدهاند.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی عصر جمعه خبر حرکت خود به سمت ایران را منتشر کرد و در توئیتی نوشت:
«من امروز به تهران سفر میکنم تا فردا با مقامهای ایرانی دیدار کنم و به پرسشهای باقیمانده در ایران بپردازم. زمان حساسی است اما رسیدن به نتیجهای که برای همه مثبت باشد امکانپذیر است.»
رافائل گروسی و هیأت همراه او در تهران قرار است با مقامهای مربوطه جمهوری اسلامی درباره حل مسائل پادمانی دیدار و گفتوگو کند.
گروسی پیش از این، در یک نشست خبری گفته بود:
«آنچه نیاز داریم، این است که با ایران دور یک میز بنشینیم و سعی کنیم مسائل را شفافسازی کنیم. این مسائل تنها زمانی که تمام میشود که از نظر آژانس بهطور کامل شفافسازی شده باشد.»
بحث بر سر ذرات اورانیونم غنیشده در چند مکان هستهای اعلام نشده ایران است که اسرائیل با سرقت اسناد هستهای ایران در تورقوزآباد در اختیار آژانس قرار داده بود.
سفر گروسی به تهران در حالی انجام میشود که خبرگزاری رویترز نسخهای از گزارش فصلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به کشورهای عضو را که ظاهراً پنجشنبه ۱۲ اسفند / ۳ مارس منتشر شده، مشاهده کرد و نوشت این گزارش نشان میدهد که ذخایر اورانیوم غنیشده ایران با خلوص تا ۶۰ درصد تقریباً دو برابر شده و با ۱۵کیلو و ۵۰۰ گرم افزایش به ۳۳ کیلو و ۲۰۰ گرم رسیده است.
روز جمعه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران گفت:
«هر زمانی که طرفهای غربی خطوط قرمز باقیمانده و اعلامشده ما را بپذیرند، آماده حضور در وین هستم.»
عبداللهیان موضوع «تضمین مؤثر اقتصادی» را از جمله خطوط قرمز جمهوری اسلامی دانست و گفت:
«ما برای نهایی کردن توافق خوب و فوری آمادگی داریم.»