اولاف شُولتس [شُلتْس]، صدراعظم آلمان سه‌شنبه ۲۶ بهمن / ۱۵ فوریه به مسکو رفت تا با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه درباره حل مناقشه اوکراین گفت‌وگو کند. پس از دیدار در کرملین این دو در یک نشست خبری شرکت کردند.

پوتین گفت خواهان جنگ در اروپا نیست و به همین دلیل است که روسیه خواستار تضمین‌های امنیتی از غرب است اما تاکنون پاسخ قانع کننده‌ای در این زمینه دریافت نکرده است. پوتین همچنین از کشورهای غربی خواست تا بر دولت اوکراین برای اجرای طرح صلح مینسک در شرق این کشور فشار بیاورد.

شولتس عقب‌نشینی بخشی از نیروهای نظامی روسیه از مرز اوکراین را نشانه مثبتی دانست و گفت امنیت در اروپا نه «در برابر روسیه» که «با روسیه» امکان‌پذیر است و همه کشورها در ناتو و اتحادیه اروپا در این مورد اتفاق نظر دارند.

اولاف شولتس تأکید کرد که از توصیف وضعیت کنونی به‌عنوان وضعیتی ناامیدکننده پرهیز می‌کند و فرصت‌های دیپلماتیک همچنان باقی است. او گفت اکنون باید قاطعانه و شجاعانه روی راه حلی مسالمت‌آمیز برای بحران کار کرد.

شولتس به مسکو پیشنهاد داد گفت وگوها به‌شکل گسترده‌ ادامه یابند. او در همین حال به صراحت اعلام کرد که تهاجم نظامی علیه کی‌یف پیامدهای جدی خواهد داشت.

روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که شماری از سربازان خود را از مرز اوکراین خارج کرده است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این رویداد را عادی خواند و همزمان از برگزاری مانورهای نظامی بیشتر خبر داد. دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین صبح سه‌شنبه در کی‌یف گفت فعلاً با کمک متحدان از تهدید حمله روسیه جلوگیری شده است.

ناتو اما اعلام کرد که تاکنون هیچ نشانه‌ای از عقب‌نشینی نیروهای روسیه از منطقه مرزی مشاهده نکرده است. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در بروکسل گفت تاکنون تنش‌زدایی در سطح محلی دیده نشده است. با این حال، استولتنبرگ تمایل مسکو برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک را مثبت ارزیابی کرد و گفت این سبب خوش‌بینی محتاطانه‌ای می‌شود.

آنالنا بئربوک، وزیر امور خارجه آلمان نیز نسبت به خروج نیروهای روسیه از منطقه مرزی با اوکراین ابراز نگرانی کرد. این سیاستمدار عضو حزب سبزهای آلمان در جریان دیدار از مادرید گفت تا کنون فقط حرف‌ بوده‌ است که باید به عمل تبدیل شود.