به‌گزارش شبکه شی‌ان‌ان آمریکا، یک مقام ارشد دولت آمریکا چهارشنبه ۲۰ بهمن / ۹ فوریه با اشاره به از سر گرفته شدن مذاکرات احیای برجام در وین گفت:

«این جلسه، جلسه حساسی است. ما واقعاً در مرحله نهایی هستیم.»

یکی دیگر از مقام‌های دولتی آمریکا نیز گفت:

«هیچ چیز در مورد ایران هرگز همچون یک خط مستقیم پیش نمی‌رود، اما ما به لحظه تعیین‌کننده‌ای رسیده‌ایم.»

دور هشتم مذاکرات وین با برگزاری جلسه دوجانبه میان علی باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی و انریکه مورا هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها عصر سه‌شنبه ۸ فوریه/ ۱۹ بهمن از سر گرفته شد. بنا به گفته منابع نزدیک به مذاکرات تاکنون طرفین توانسته‌اند در زمینه نگارش متن و نزدیک کردن دیدگاه‌ها در موضوعات اصلی پیشرفت‌هایی به دست آورده‌اند.

مقام‌های آمریکایی به سی‌ان‌ان گفته‌اند:

«ما پیشرفت کردیم و فهرست اختلافات را به چند اولویت کلیدی در همه زمینه‌ها کاهش دادیم. به همین دلیل است که اکنون زمان تصمیم‌گیری‌های سیاسی فرارسیده است.»

به‌تازگی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز به صراحت گفته بود که زمان برای مذاکره در حال اتمام است و تأکید کرده بود که تنها چند هفته برای نجات برجام باقی مانده است.

راب مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که این هفته برای مذاکرات در وین به‌سر می برد، روز چهارشنبه در فضایی محرمانه به اعضای کنگره این کشور در مورد مذاکرات احیای برجام اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

دو منبع آگاه در کنگره به سی‌ان‌ان گفتند که در اوایل این هفته، مالی با کارمندان کنگره صحبت کرده و به آن‌ها این احساس را داده که چند هفته آینده مشخص خواهد کرد برجام دوام خواهد یافت یا خیر.

دو مقام ارشد آمریکایی روز جمعه گفتند که دولت بایدن معافیت‌های تحریمی را که به کشورها اجازه می‌دهد با ایران در پروژه‌های هسته‌ای غیرنظامی همکاری کنند، بازگرداند، اقدامی که در لحظه‌ای حساس انجام شد، اگرچه مقامات وزارت خارجه گفتند که این امتیازی برای ایران نیست.

متحدان آمریکا در سفرهای اخیر خود به واشنگتن تأکید کرده‌اند که با توجه به پیشرفت‌های مستمر ایران در برنامه هسته‌ای خود که خارج از چارچوب توافق هسته‌ای است، چند هفته آینده در مذاکرات تعیین‌کننده خواهد بود.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز دوشنبه در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان، گفت:

«اکنون زمان تصمیم‌گیری ایران فرا رسیده است. زمانی برای تمدید باقی نمانده است. ما به وضعیت ایران نگاه می‌کنیم و می‌بینیم آن‌ها با ظرفیت‌سازی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای و امکان استفاده از آن در موشک‌ها در حال پیشرفت هستند و به همین دلیل روشن است که منتظر نخواهیم ماند.»

مقام‌های بریتانیایی نیز همین سخنان را تکرار کردند. جیمز کلورلی، وزیر مشاور دولت بریتانیا نیز این هفته در واشنگتن پس از گفت‌وگو با مقام‌های وزارت خارجه آمریکا  گفت: «طولانی کردن [مذاکرات] واقعاً گزینه معتبری نیست.»

استفنی القاق، مذاکره‌کننده ارشد بریتانیا نیز عصر سه‌شنبه ۸ فوریه/ ۱۹ بهمن با انتشار پیامی در توئیتر اعلام کرد که مذاکرات در مراحل پایانی قرار دارد. او نوشت:

«راه حل دیپلماتیک ممکن است، اما مستلزم آن است که به سرعت تصمیم‌گیری کنیم.»

دو روز پیش، بیش از ۳۰ تن از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا به جو بایدن رئیس‌ جمهوری این کشور هشدار دادند در صورتی که دولت بایدن به سنا اجازه ندهد شرایط بازگشت آمریکا به این توافق را بررسی کند، آن‌ها از «همه گزینه‌ها و اهرم‌های موجود» استفاده می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که دولت او در این زمینه به قوانین ایالات متحده پایبند است. این نامه را تد کروز، سناتور جمهوری‌خواه تدوین کرد و بیش از ۳۳ سناتور امضا کردند.

نمایندگان در این نامه تهدید کردند که چنانچه سنا توافق با ایران را تأیید نکند با به قدرت رسیدن جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۲۴ هر توافقی بین ایران و آمریکا در همان روزهای  نخست از بین می‌رود.