بهگزارش کانون صنفی معلمان دوشنبه ۲۲ آذر برای سومین روز متوالی در استانهای مختلف ایران از جمله تهران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس، اصفهان، خوزستان، لرستان، کردستان، کرمانشاه، یزد، بوشهر، مرکزی، قزوین، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، چهار محال و بختیاری، سمنان، قم، کرمان، سیستان و بلوچستان، گیلان، اردبیل، خراسان رضوی، گرگان، همدان و زنجان تجمع اعتراضی برپا کردند.
کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران گزارش داد که در تجمع معلمان تهران و کرج در مقابل مجلس شورای اسلامی مأموران امنیتی به معلمان معترض حمله کردند و معلمان با فریاد زدن «بیشرف» به آنها پاسخ دادند. هنوز گزارشی از شمار بازداشتشدگان این تجمع منتشر نشده است.
در روز نخست این دور از اعتصابهای معلمان نیز نیروهای امنیتی رسول بداقی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان اسلامشهر را بازداشت و آمانج امینی، از اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان را به اداره اطلاعات سقز احضار کردند. در برخی شهرها نیز مأموران حراست و نهادهای امنیتی، معلمان متحصن را به تشکیل پرونده و اخراج تهدید کردند.
روز دوشنبه در برخی از شهرها شمار تجمعکنندگان بسیار چشمگیر بود، بهویژه در شیراز که تعداد شرکتکنندگان «هزاران نفر» گزارش شده است.
از جمله شعارهایی که معلمان در دست داشتند عبارتند بودند از: «معلم زندانی، آزاد باید گردد»، «جای معلم زندان نیست»، «آموزش رایگان، حق همه دانشآموزان است»، «رتبهبندی حق مسلم ماست»، «عدالت آموزشی، اجرای قانون رتبهبندی»، «اعتصاب، تجمع، تشکل، حق مسلم ماست»، «معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است» و «معلم به تبعیض، بیعدالتی و فقر اعتراض دارد».
اعتصابها و تجمعات اعتراضی معلمان در سه هفته اخیر شدت بیشتری گرفته است اما مسئولان حکومتی تا کنون هیچ پاسخ روشنی به معلمان ندادهاند. آنها روز گذشته یکشنبه ۲۱ آذر نیز در بیشاز ۷۰ شهر ایران در اعتراض به وضعیت وخیم معیشتی و پایین بودن دستمزدها دست به تحصن و اعتصاب زدند و خواستار آزادی معلمان زندانی شدند.
اصلیترین خواسته معلمان اجرای رتبهبندی حقوق فرهنگیان است. معلمان معترض خواستار این هستند که در قانون رتبهبندی حقوق معلمان، اعم از معلمان رسمی و قراردادی و تازه استخدام شده، معادل ۸۰ درصد حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاهها تعیین شود.
در فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان آمده است:
«دولت و مجلس از یکسو اجرای کامل طرح همسان سازی بازنشستگان مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری را به محاق بردهاند از سوی دیگر می خواهند با اختصاص تنها ۱۲,۵ هزار میلیارد تومان طرح رتبهبندی را در روز یکشنبه ۲۱ آذر سرهمبندی کنند. در حالی که امروز همهی معلمان نیک میدانند اجرای کامل رتبهبندی بر اساس همترازی با حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه نیازمند حداقل ۷۶ هزار میلیارد تومان است و اگر قرار باشد، در شش ماه دوم اجرا گردد به ۳۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.»
مجلس یازدهم پس از آنکه سازمان برنامه و بودجه با رتبهبندی حقوق معلمان مخالفت کرد، سقف اعتبار این موضوع را کاهش داد و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت که با دولت برای تصویب لایحه با سقف ۱۲,۵ هزار میلیارد تومان در نیمه دوم سال جاری توافق حاصل شده است. رقمی که حتی کمتر از یک چهارم اعتبار مورد نیاز برای اجرای کامل رتبهبندی به صورتی که حقوق معلمان حداقل معادل هشتاد درصد حقوق اعضای هیئت علمی باشد، است.
رسانهها و خبرگزاریهای جمهوری اسلامی هیچ اشارهای به تحصن و اعتصاب سراسری معلمان ایران نکردهاند.
برنامهء زنده: “اعتراضات سراسری امروز (گزارشی از تجمع سراسری امروز)”
پخش از کلاب هاوس
از کانال “حامیان تشکل ها”
کارگر / 13 December 2021