سهیل عربی، زندانی عقیدتی-سیاسی محبوس در زندان رجایی‌ شهر کرج، توسط ولی‌الله محمدی، نایب رئیس زندان رجایی‌شهر تهدید به شکنجه و ضرب و شتم شده است.

بنا بر اخبار رسیده به زمانه این اتفاق در پی ممانعت سهیل عربی و بهنام موسیوند، فعال سیاسی و مدنی از حضور در جلسه بازپرسی آنلاین و حضور در دادسرای امنیت برای یک پرونده جدید گشوده شده به اتهام اخلال در نظم زندان و توهین به رهبری رخ داده است.

این اتهام در پی اعتراض زندانیان به بردن عبدالرسول مرتضوی، زندانی سیاسی به انفردای برای آنان گشوده شده است.

این چهاردهمین پرونده‌ای است که تا کنون برای سهیل عربی گشوده شده است. بیشتر این اتهام‌ها در زمان حضور آقای عربی در زندان به وارد شده است.

سهیل عربی در تاریخ ۲۸ شهریورماه ۹۹ به صورت تنبیهی از زندان تهران بزرگ به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.

در روزهای گذشته و همزمان با سوم اکتبر، روزی که ازسوی چند نهاد سیاسی و حقوق بشری به نام سهیل عربی نام‌گذاری شده است، طوفان توییتری در حمایت از او اتفاق افتاد.

https://twitter.com/sonofthebeach33/status/1444614328263577600

همزمان با این روز چند تجمع در حمایت از سهیل عربی نیز در جریان بود. از جمله در هلند گروهی از ایرانیان در حمایت از او در میدان دام شهر آمستردام دست به تجمع زدند.

سهیل عربی متولد سال ۱۳۶۴، فارغ التحصیل رشته عکاسی که پیش از زندان به عنوان عکاس و وبلاگ‌نویس فعالیت می‌کرد، در آذر ماه سال ۹۲ بازداشت و به اتهام «سب‌ النبی» به مجازات مرگ محکوم شد. به دنبال تلاش‌های خانواده و وکیلان او و دخالت نهادهای بین‌المللی، پرونده او در شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور بررسی و مجازات اعدامش لغو شد.

او در نهایت به هفت سال و شش ماه زندان محکوم شد اما با پرونده‌‌های جدیدی که در زندان علیه او باز شد، در تاریخ ۳۱ شهریور ۹۷ بابت اتهام‌های «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» این‌بار به سه سال حبس، سه سال تبعید و پرداخت جزای نقدی محکوم شد.

سهیل عربی همچنین در پرونده‌ای دیگر مرداد ماه امسال توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۲ سال حبس تعزیری، جزای نقدی، ممنوعیت خروج از کشور و الزام حضور فصلی در دفتر نظارت و پیگیری ضابطین محکوم شد. بر اساس این حکم که توسط  قاضی ایمان افشاری صادر و ابلاغ شده است، سهیل عربی از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی به وسیله سامانه های مخابراتی” به ۲ سال حبس تعزیری، پرداخت ۵ میلیون تومان جزای نقدی، لزوم کسب مجوز از مقام قضایی به منظور خروج از کشور به مدت ۲ سال و ۲ سال حضور فصلی در دفتر نظارت و پیگیری ضابطین محکوم شده است.

او پیش از این نیز طی پرونده ای مجزا در ۳ خردادماه ۱۴۰۰ از طریق ویدئو کنفرانس توسط شعبه ۳ بازپرسی دادسرای اوین از بابت “فعالیت تبلیغی علیه نظام و تشویش اذهان عمومی” تفهیم اتهام شده بود. مصادیق این اتهام‌ها تهیه چند گزارش از وضعیت زندان تهران بزرگ، انتقاد به عملکرد عوامل زندان به ویژه دادیار ناظر زندان، اقدام به اعتصاب غذا در اعتراض به محرومیت زندانیان سیاسی از حق درمان و صدور چند بیانیه با هدف حمایت از اعتراضات آبان ۹۸ عنوان شده است.

عربی در حالی نزدیک به هشت سال بدون حتی یک‌روز مرخصی در زندان به‌سر می‌برد که به‌دلیل عوارض ناشی از اعتصاب غذای طولانی به چند بیماری حاد از جمله «ترومای بلانت» مبتلا شده و در سال‌های اخیر همواره از رسیدگی پزشکی تخصصی محروم مانده است.