نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا تهران به خبرگزاری دانشجویان ایران گفت: تعداد مرگها در تهران بالا است و همچنان افزایش مرگها ادامه خواهد داشت.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت و درمان آمار فوت بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در مرداد و یک هفته آغازین شهریور نسبت به ماههای گذشته افزایش یافته است. در روزهای آخر مرداد ماه شمار بیماران فوت شده در برخی روزها از ۷۰۰ نفر نیز عبور کرد.
براساس تازهترین گزارش وزارت بهداشت و درمان در هفته منتهی به ۴ شهریور شمار بیماران فوت شده نسبت به یک هفته قبل ۱۰,۴ نفر افزایش یافته است.
در همین هفته شمار بیماران در چند استان کاهش یافته اما کاهش شمار بیماران به کمتر شدن مرگ نیانجامیده است.
دولت جمهوری اسلامی ایران دو هفته قبل با هدف کاهش چرخه انتقال بخشی از فعالیتهای اقتصادی و تجاری را تعطیل اعلام کرد. تعطیلات و محدودیتهایی که به گواه پزشکان بسیار دیرتر از زمانی که باید اعمال میشدند، اجراء شد اما تأثیری در کنترل چرخه انتقال نداشته است.
مسعود یونیسیان اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیوند با همین موضوع به خبرگزاری مهر گفت:
در پیک سوم، تعداد فوتیها به ازای هر یک میلیون نفر، حدود ۶ نفر و در پیک چهارم، این رقم کمتر شد و در پیک پنجم به حدود هفت نفر در یک میلیون نفر رسید.
به گفته او میزان کشندگی در پیک پنجم نسبت به پیک های قبلی همه گیری کرونا در ایران تغییر زیادی نکرده است، تنها تعداد بیماران افزایش یافته است.
نادر توکلی هم با تأیید افزایش شمار بیماران در پیک پنجم گفت: «یکی دو روز ممکن است به صورت موضعی و کوتاه مدت، روند کاهشی را ببینیم، اما به طور کلی تغییر محسوسی از نظر کاهش موارد بیماری نداشتیم.»
«لامبدا در راه است»
وزارت بهداشت و درمان ایران اما در گزارشی که یکشنبه هفتم شهریور منتشر کرد، مدعی شد آمار مراجعه سرپایی و بستری بیماران در بیمارستان ها کاهش یافته و پیشبینی کرد در روزهای آتی آمار مرگ نیز کاهش یابد.
همزمان با این پیشبینی اما برخی پزشکان نسبت به امکان شروع موج ششم همه گیری در ایران هشدار دادهاند. پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری تهران یکی از پزشکانی است که گفته با ورود جهش لامبدا به کشور پیک بعدی کرونا با درگیری بالاتر آغاز خواهد شد.
نادر توکلی نیز خطر بروز موج ششم با نوع جهش یافته ویروس کووید ۱۹ را کاملاً محتمل دانست و گفت: «از آنجایی که مرزها باز است، اگر مسافرتها و انتقال هوایی مسافران وجود داشته باشد، این پیک در کشو ما هم اتفاق میافتد.»
واکسیناسیون: وعدههای تکراری
در این وضعیت روند واکسیناسیون در ایران همچنان کند است. برخی از افرادی که دوز اول را ترزریق کردهاند همچنان به دنبال دوز دوم هستند. مسئولان وزارت بهداشت هم در وعدههایی تکراری قول دادهاند تا پایان دی امسال ۱۰۰ میلیون دوز واکسن از کشورهای اروپایی و آسیایی وارد کنند.
بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت و درمان تنها هفت میلیون و ۵۶۳ هزار نفر از جمعیت ایران به صورت کامل واکسینه شدهاند.
ایران یکی از کندترین کشورها در واکسیناسیون عمومی است. حکومت که در ماههای نخست واکسیناسیون فرصت خرید واکسن از سبد جهانی را از دست داد، تا به حال بیشتر از هر نوع دیگر واکسن سینوفارم ساخت چین را خریداری و وارد کرده است.
در اظهارنظرهای تازه اعلام شده است که به شرکتهای خصوصی اجازه داده شده تا برای واردات واکسن های مدورنا و بایون تک با تولیدکنندگان این دو واکسن مذاکره کنند.
کیانوش جهانپور، مسئول روابط عمومی سازمان غذا و دارو ایران شنبه ششم شهریور وعده کرد تا دی ماه ۱۰۰ میلیون دوز واکسن به ایران وارد شود. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان دارو هم دولت را به کارشکنی در واردات دارو از سوی بخش خصوصی متهم کرد و گفت: بر اساس قراردادهای منعقد شده با شرکتهای تولیدکننده واکسن کرونا تا نیمه دیماه و همزمان با پایان سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۰۰ میلیون دز از این دارو باید به کشور وارد شود.
کشور ۱۰۰ میلیونی مصر در خاورمیانه که ۴۰ میلیون نفر آن به صورت مجتمع در دلتای نیل زندگی میکنند تا الان کمتر از ۱۷ هزار مرگ کرونایی داده.
مدیریت فشل ج.ا / 29 August 2021