روابط عمومی منطقه دوم دریایی جاسک اعلام کرد با وجود استفاده از امکانات امداد دریایی عملیات نجات شناور پشتیبانی آموزشی خارک که دچار آتشسوزی شده بود بینتیجه ماند و این شناور در آبهای محدوده جاسک، در نزدیکی تنگه هرمز غرق شد.
شناور خارک در سال ۱۳۵۵ در بریتانیا ساخته شد و در سال ۱۳۶۳ بعد از مذاکرات فشرده با دولت وقت بریتانیا به ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ملحق شد. این شناور از اندک شناورهای نیروی دریایی ایران با قابلیت پشتیابی از شناورهای دیگر در آبهای بینالمللی بود. به این ترتیب با از دست رفتن این شناور بخش عمدهای از توان تداراکاتی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی هم از دست رفته است.
دلیل آتشسوزی هنوز مشخص نیست و اعلام نشده. خبرگزاری تسنیم مینویسد با حضور تیم کنترل صدمات ناو، ضمن مبارزه با حریق تمامی کارکنان تحت آموزش به سلامت از ناو پیاده و به ساحل منتقل شدند.
حجتالاسلام بهزاد جهانیان مسئول روابط عمومی منطقه یکم نداجا در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در بندرعباس گفت:
«متأسفانه روز گذشته ناو لجستیکی آموزشی خارک که در حال انجام یک مأموریت آموزشی با حدود ۴۰۰ نفر از خدمه و دانشجویان بود در نزدیکی آبهای بینالمللی و در آبهای داخلی ساعت ۱۱ روز گذشته دچار حریق شد. دانشجویان و خدمه ناو به جاسک منتقل شدند و خوشبختانه حادثه تلفات جانی نداشت و تنها ۲۰ نفر با مصدومیت جزئی و سوختگی سطحی هستند.»
مسئول روابط عمومی منطقه یکم نداجا در ادامه مصاحبه با تسنیم افزود:
«این کشتی یکی از پیشرفتهترین شناورهای نظامیان ایران است و گاهی ناو هلیکوپتربر هم نامیده میشد. ناو خارک پس از ناو بندر مکران دومین ناو بزرگ خاورمیانه است و با سیستم بخار آب حرکت میکند، برق آن از طریق ژنراتورهای با توان ۵۰۰ کیلو وات تأمین میشد. این ناو میتوانست برق شهری مثل بندرعباس را با ژنراتورهای خود تأمین کند بهطوری که با در مدار گرفتن تمام ژنراتورها و سیستم بخار میتوانست به تولید برق ۶۰۰۰ کیلووات ساعت برسد، بخش زیادی از تجهیزات خارک طی سالیان اخیر توسط مهندسین نداجا بومیسازی و اورهال شده بود.»
امیر موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی آبان ۹۶ در سخنانی گفته بود قرار بود ناو خارک از رده خارج و به یک رستوران یا یک تالار تبدیل شود. اما در زمان فرماندهی حبیبالله سیاری بر نیروی دریایی ارتش ناو به حرکت درآمد و چندین مأموریت انجام داد و به دریای مدیترانه هم اعزام شد.
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ به دلیل برخورد موشکی که به خطا از ناوشکن جماران به شناور پشتیبان کنارک شلیک شد، ۱۹ نفر جان باختند و ۱۵ نفر نیز زخمی شدند. همچنین ناوچه کنارک آسیب کلی دیده و خدمه مصدوم آن به بندر چابهار منتقل شدند.
این حادثه نیز در نزدیکی بندر جاسک در دریای مکران رخ داد.