پس از شنیده شدن آژیر خطر در تهران، شماری از کاربران در شبکههای اجتماعی با نگرانی واکنش نشان دادند. تا کنون مسئولان جمهوری اسلامی گفتهاند که دلیل به صدا در آمدن آژیر، آب گرفتگی یک ساختمان در شهرک آزمایش و فعال شدن دزدگیر این سازمان است.
نیمهشب جمعه، ۱۰ بهمن، صدای آژیر خطر در مناطقی از غرب تهران گزارش شد. برخی از کاربران در شبکههای اجتماعی ویدئوهایی را منتشر کردند که صدای آژیر در آن شنیده میشد. همزمان، اعلام شد که پرواز هواپیمایی “ترکیش ایرلاینز” از استانبول به مقصد تهران، تغییر مسیر داده و به سمت باکو رفته و در نهایت در باکو به زمین نشسته است.
همزمانی تغییر مسیر هواپیمای مسافربری ترکیش ایرلاینز و صدای آژیر خطر در غرب تهران، موجب نگرانی کاربران ساکن ایران شد که تعدادی از آنها این نگرانی را با یادآورشدن خاطرات دوران جنگ ایران-عراق بیان کردند.
وبسایت برخی فرودگاههای ایران هم بعد از به صدا درآمدن آژیر در غرب تهران از دسترس خارج شدند و برخی از آنها تا زمان انتشار این خبر از دسترس خارج بودند. از جمله فرودگاه مهرآباد، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز. وبسایت فرودگاه امام خمینی اما در این مدت در دسترس بود.
ساعتی را کاربران شبکههای اجتماعی به حدس و گمان در مورد دلیل صدای آژیر خطر و همزمانی آن با تغییر مسیر هواپیمای ترکیش ایرلاینز پرداختند و بسیاری از عدم پاسخدهی سریع مسئولان ایران شکایت کردند.
احسان آریا، خبرنگار سیاسی تسنیم در توییترش نوشت:
«هیچ مسئولی پاسخگوی علت صدای آژیر خطر در تهران نیست! نه وزارت کشور نه استانداری تهران.»
ساعتی بعد از به صدا در آمدن آژیر وضعیت قرمز، حمیدرضا گودرزی معاون امنیتی استانداری تهران به تسنیم گفت:
«این صدا به دلیل اختلال در سیستمهای صوتی یکی از مراکز در حوالی شهرک آزمایش بوده است.»
او توضیح داد که «هیچ مشکل امنیتیای» در کار نیست و آژیر بعد از چند دقیقه قطع شده است. کاربران در شبکههای اجتماعی میگویند آژیر حدود ۱۵ دقیقه به صدا در آمده است.
منصور درجاتی، مدیرکل بحران استان تهران هم در گفتوگو با شبکه خبر گفت که که دلیل به صدا در آمدن آژیر این است که پس از باران، آب به ساختمان سازمانی نفوذ کرده و دزدگیر به صدا در آمده است:
«بهعلت نفوذ آب ناشی از بارش شدید باران به ساختمان یکی از سازمانها در غرب تهران، سامانه امنیتی فعال شده و صدای آژیر به صدا درآمده بود.»
در مورد تغییر مسیر هواپیمای ترکیه هم شبکه خبر به نقل از روابط عمومی فردوگاه امام خمینی اعلام کرد که تغییر مسیر به دلیل وضعیت جوی نامناسب بوده و خود خلبان پرواز خطوط هوایی ترکیش ایرلاینز تصمیم گرفته است که در باکو فرود بیاید.
رسانههای داخل ایران همچنین اعلام کردند که پس از تغییر مسیر هواپیمای ترکیه، هوا بهتر شده و هواپیماهای شرکتهای مختلف در این فرودگاه فرود آمدند.
خبرگزاری فارس هم به نقل از مدیر روابط عمومی شرکت فرودگاهی امام خمینی نوشت:
«شایعه احتمال سقوط پرواز ترکیش ایر صحت ندارد و خلبان تصمیم به فرود نیامدن در این شرایط جوی نامساعد گرفت. خلبان تصمیم گرفت که به سمت باکو برود و اعلام کرد که پس از مساعد شدن آب و هوا دوباره به فرودگاه امام خمینی باز خواهد گشت».
با وجود این توضیحات اما کاربران شبکههای اجتماعی تا چندین ساعت پس از نیمه شب همچنان نگران بودند و صدای آژیر قرمز بسیاری از آنها را آزار داده بود.
به صدا در آمدن آژیر خطر در غرب تهران، «کاربران» را به دلهره انداخت؟ یا «شهروندان» را؟ یعنی کسانی که «کاربر» شبکه های اجتماعی فضای مجازی نبودند به دلهره نیفتادند؟!
کارو / 30 January 2021