تلاشهای کره جنوبی برای آزادی نفتکش توقیفشدهاش به دست سپاه پاسداران، ادامه دارد. این کشور یک واحد از نیروی دریایی خود را به تنگه هرمز اعزام کرد و سفیر ایران در سئول را احضار و مراتب اعتراض خود را اعلام کرد. کره جنوبی میگوید قصد دارد از طریق دیپلماتیک مسئله را حل کند.
همزمان با اعلام سفر قریبالوقوع معاون اول وزارت خارجه کره جنوبی به ایران برای گفتوگو درباره داراییهای مسدودشده ایران در کره جنوبی، سپاه پاسداران روز گذشته، دوشنبه ۴ ژانویه / ۱۵ دی یک نفتکش با پرچم کره جنوبی را در تنگه هرمز توقیف کرد. از آن زمان دولت کره جنوبی در تلاش است تا این نفتکش را آزاد کند اما هنوز به نتیجهای نرسیده است.
شورای امنیت ملی کره جنوبی سهشنبه ۵ ژانویه / ۱۶ دی در نشستی با وزارتخانههای مربوطه در مورد اقدامات لازم در باره این رویداد گفتوگو کرد. بهگفته وزارت دفاع این کشور، «چئونگهائه»، واحد ضد دزدی دریایی کره جنوبی که در آبهای نزدیک عمان فعالیت میکند، با انتشار خبر توقیف نفتکش کرهای به تنگه هرمز اعزام شد و بامداد روز سهشنبه به این منطقه رسید.
این واحد که در ناوشکن دریایی چوییانگ ۴۴۰۰ تنی مستقر است، قرار است از نزدیک با همکاری نیروهای ناوگان دریایی چندملیتی که در آبهای مجاور فعالیت میکنند، وضعیت را زیر نظر بگیرد و همچنین از سایر کشتیهای کرهای در منطقه محافظت کند.
بهگزارش روزنامه «هرالد» کره جنوبی نظامیانی که مأموریت آنها محافظت از کشتیها و ملوانان است، در این مورد کمتر ممکن است دست به اقدام نظامی بزنند، زیرا مقامهای سئول بهدنبال راه حل دیپلماتیک برای حل این مسئله هستند.
وزارت خارجه کره جنوبی قرار است بهزودی هیئتی را برای مذاکره درباره آزادی این نفتکش و ملوانان آن به ایران اعزام کند، چوی جونگ ـ کون، معاون اول وزیر امور خارجه نیز قصد دارد اوایل هفته آینده به تهران سفر کند.
سپاه پاسداران دوشنبه ۱۵ دی در اطلاعیه خود گفت:
«شناور نفتکش کره جنوبی با نام تجاری هانکوک چیمی صبح امروز [دوشنبه] توسط نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس متوقف شد. این شناور از مبداء بندرالجبیل عربستان سعودی عازم بمبئی هند بود که در خلیج فارس به دلیل نقض پیاپی قوانین زیستمحیطی دریایی توقیف شد.»
این در حالی است که روزنامه کرهای نوشته که اپراتور نفتکش آلودگی آب را انکار کرده است.
سپاه پاسداران در ادامه این اطلاعیه نوشت کشتی توقیفشده حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن اتانول بوده و خدمههای آن که در بازداشت سپاه پاسداراناند از ملیتهای کره، اندونزی، ویتنام و میانمار هستند. کشتی هانکوک چیمی در بندرعباس پهلو گرفته و قرار است پرونده آن به مراجع قضایی تحویل داده شود.
وزارت امور خارجه کره جنوبی میگوید خدمه این نفتکش ۲۰ نفر شامل ۱۱ نفر میانماری، پنج کرهای، دو اندونزیایی و دو ویتنامی هستند و در سلامت بهسر میبرند.
کانگ کیوانگ وا، وزیر امور خارجه کره جنوبی روز سهشنبه گفت سئول تلاش میکند تا بهشکل دیپلماتیک نفتکش و خدمه آن را آزاد کند.
او در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که آیا توقیف کشتی کره جنوبی ربطی به توقیف داراییهای ایران دارد، گفت زمان مناسبی برای بحث در اینباره نیست و «اولویت نخست بررسی واقعیتها و اطمینان از امنیت اعضای خدمه است».
کوه کیونگ سوک، مدیرکل امور آفریقا و خاورمیانه وزارت امور خارجه کره جنوبی، سعید بادامچی شبستری، سفیر ایران در سئول را احضار و اعتراض خود را نسبت به توقیف نفتکش اعلام کرد و خواستار آزادی فوری کشتی و خدمه آن شد.
سفیر ایران قبل از این دیدار به خبرنگاران گفت ملوانان در امان هستند.
وزارت امور خارجه کره جنوبی گفت هیئتی به سرپرستی کوه کیونگ سوک در اسرع وقت به ایران اعزام میشود تا موضوع را از طریق مذاکرات دوجانبه با ایران حلوفصل کند.
چوی جونگ ـ کون، معاون اول وزیر امور خارجه کره جنوبی قرار است روز یکشنبه آینده برای یک سفر سه روزه به تهران عزیمت کند. در این سفر انتظار میرود در مورد مسائل مربوط به توقیف نفتکش، داراییهای مسدودشده ایران در کره و سایر موارد مورد علاقه مشترک دو کشور گفتوگو شود.
۷ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران به واسطه تحریمهای آمریکا در کره جنوبی مسدود شده است. در کره جنوبی، در هر مبادله بانکی خارجی باید «وون»، واحد پولی این کشور، به دلار تبدیل شود، به همین دلیل تمام مبادلات بانکی خارجی آنها در نظام بانکی آمریکا، قابل رصد است و کره از هرگونه تحریم آمریکا بیم دارد.
کره جنوبی در ماه اوت گذشته اعلام کرد که با ایران بر سر داراییهای مسدود شده به توافق اولیه رسیده است و بک کارگروه مشترک برای تهاتر ۷ میلیارد دلار درآمد مسدود شده در سئول تشکیل میشود تا بر سر واردات دارو و غذا و کالاهایی که مشمول تحریمها نمیشوند مذاکره کند.
شامگاه گذشته وزارت خارجه آمریکا با انتشار اطلاعیهای از ایران خواست که نفتکش توقیفشده کره جنوبی را هرچه سریعتر آزاد کند. وزارت خارجه آمریکا در این اطلاعیه ایران را متهم کرد که برای دور زدن تحریمهای اقتصادی جامعه بینالمللی را تحت فشار قرار داده است.
بیشتر بخوانید:
با سلام > ماشاالله بچه های سپاه آفرین بر شما > جواب زور را باید با زور داد خوشم آمد پول کشور مارو بلوکه میکنید پول مارو بدهند بیان لگنشان رو ببرند کوتاه نیایید سپاهیان عزیز
جواد / 06 January 2021