بنا براعلام وبسایت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و بهنقل از فاطمه نوروزیان، مدیر روابط عمومی این دانشگاه، تاکنون ۲۸ شهروند اهل قشم و بندرعباس بهدلیل استفاده از مشروب الکلی دست ساز دچار مسمومیت شدهاند که از آن میان تاکنون پنج نفر جان خود را از دست داده و یک نفر نابینا شده است.
نوروزیان در ادامه از وخامت حال برخی دیگر از این شهروندان خبر داده و گفته:
«در حال حاضر یک نفر در بخش آی سی یو بیمارستان پیامبر اعظم قشم با سطح هوشیاری بسیار پایین و یک نفر دیگر نیز در بیمارستان محمدی بندرعباس بستری هستند.»
بهگفته مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، محدوده سنی شهروندانی که در روزهای گذشته بهعلت مصرف مشروب الکلی تقلبی دچار مسمومیت شدهاند، بین ۱۷ الی ۵۴ سال است.
تولید، فروش و مصرف مشروب الکلی در ایران ممنوع است و شهروندانی که تمایل به نوشیدن مشروب دارند اجبارا این نوشیدنی را از مجاری غیر قانونی فراهم میکنند.
یکی از دلایل گرایش بیشتر شهروندان به مصرف مشروب الکلی در ماههای اخیر، ترویج باورهای غلط درباره مصون ماندن از ابتلا به کرونا با استفاده از نوشیدن مشروب است.
از آغاز شیوع کرونا در ایران و در سایه عدم اطلاع رسانی دولت و نبود آموزشهای کافی در زمینه توانمند سازی شهروندان، برخی از افراد از هراس ابتلا به ویروس کرونا، اقدام به نوشیدن مشروب الکلی دست ساز کردهاند که از آن میان، استانهای فارس، خوزستان، البرز و یزد بیشترین شمار قربانیان الکل تقلبی را به خود اختصاص دادهاند.
رئیس دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اوایل فروردینماه امسال در همین رابطه اعلام کرد: «شمار قربانیان مصرف مشروب دست ساز در استان فارس، شش برابر تعداد جانباختگان کروناست.»
او در همین ارتباط گفته بود: «علت سبقت گرفتن مرگ و میر با الکل در استان فارس از کرونا، باور غلطی است که عدهای فکر میکنند با خوردن الکل از کرونا پیشگیری میشود، در صورتی که این موضوع هیچ تأثیری بر جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا ندارد.»
در همین زمینه: مرگ و میر ناشی از الکل در استان فارس شش برابر کروناست
از سوی دیگر طبق اعلام علی احسانپور، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دستکم ۶۷۳ نفر در نیمه دوم اسفند سال گذشته و کم و بیش همزمان با تأیید رسمی شیوع کرونا در ایران، به دلیل مصرف مشروب سمی به مراکز درمانی استان خوزستان مراجعه کردهاند که ۶۳ نفرشان درگذشتهاند.
متانول یا الکل صنعتی، مادهای مرگبار است که در صنعت رنگسازی، تولید چسب، ضد یخ یا محصولات شیمیایی مختلف از آن استفاده میشود و حتی مصرف خارجی آن باید با دستکش و ماسک باشد اما بهدلیل غیر قانونی بودن تولید مشروب در ایران، برخی از فروشندگان برای سودجویی بیشتر از این الکل در محصولات خود استفاده میکنند.
در همین زمینه: