رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه از آغاز به کار نخستین قطار تجاری مستقیم ترکیه و چین خبر داد، قطاری که از دو دریا و پنج کشور میگذرد تا ایران را نپیماید.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایسنا، سید جلال ابراهیمی، رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه گفت که «قطار تجاری مستقیم میان ترکیه و چین از چند روز پیش حرکت خود را از استانبول به سمت شرق آسیا آغاز کرده است.»
به گفته ابراهیمی این «نخستین قطار تجاری است که کالاهای صادراتی ترکیه را به چین میبرد.»
اما مسیر جدید ریلی ایجاد شده ۸۶۰۰ کیلومتر طول دارد و از دو دریا و پنج کشور میگذرد و طوری برنامهریزی شده که از ایران گذر نکند.
رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه تشریح کرد: « ترکیه به دنبال گسترش حضور خود در عرصه ریلی است و در این میان به دنبال اجرای شیوههایی است که ایران در آنها حضور نداشته باشد. مسیر آذربایجان و نخجوان و استفاده از کشتیهای باربری دریایی برای عبور از خزر یکی از این طرحهایی است که مورد استفاده قرار گرفته است.»
بنابراین قطار تجاری جدید از ترکیه وارد گرجستان، و سپس آذربایجان میشود از دریای خزر عبور میکند و با طی مسافت در قزاقستان به چین میرسد.
ابراهیمی گفته است که ترکیه در سال جاری مشکلاتی برای عبور و مرور کامیونهای ایرانی به وجود آورده در حالی که کامیونهای ترک از خاک ایران برای ترانزیت کالا استفاده میکنند.
پیش از این نیز برنامههای ترانزیتی و توریستی میان ترکیه و مناطقی از شرق آسیا وجود داشته که بدون عبور از ایران برنامهریزی شده اند.
ابراهیمی تصریح کرد قطار تجاری ترکیه و چین از جمله تلاشهای جدی ترکیه برای «نقشآفرینی در حوزه حمل و نقل» و «ایجاد مسیرهای جدید» ریلی در کنار دیگر شیوههای حمل و نقل زمینی است.
با شیوع ویروس کرونا رقابت ترانزیتی میان ترکیه و ایران شدت گرفته و ترکیه محدودیتهای زیادی برای تردد ایرانیها و مسیرهای نقل و انتقال به ایران ایجاد کرده است که موجب اعتراض مقامات در تهران شده است.
در شرایطی اکثریت فرودست مردمان ایران همچو یتیم، نه در داخل و نه خارج حامی واقعی ندارند و تحریم ها بجای اینکه نظام سر براه و معقول کند تا دست ایدئلوژی اش دیگر ستیزش بر دارد و با دنیا مصالحه و در آرامش باشد، این خبر خوبی است.
یکی از مصائب مردم ایران در تاریخ موقعیت ژئوپلتیک بوده و چوب این موقعیتش خورده، اگر بشود کردورهای موازی متعدد در اطراف ایران ایجاد شود، به خودی خود اهمیت ژئوپلتیک ایران کم میشود و این موجب حساسیت روی ایران میشود و شاید در نهایت قدرتها جهانی بتواند این نظام بزودی حذف کنند بدون ترس پیامدهایش.
کریدورهای موازی که ایران دور بزند در نهایت به نفع مردم ایران تمام خواهد شد. همان طور که تولید نفت در امریکا و حذف ایران از گردونه انرژی جهان، هم همین مزیت دارد.
متاسفانه وقتی چهل سال یک نظام ضدجهانی و رامنتی و مافیایی ها در ایران باشد، هر چه بیشتر اهمیت ژئوپلتیک ایران کمتر شود برای مردم ایران بهتر است چون به هر حال مثل همین چهل سال مردم ایران چیزی عایدشان نمیشود از این اهمیت ژئوپلتیک بجز بدبختی!
مصائب مهم بودن! / 13 December 2020
پاسخ جمهوری اسلامی به تاریخ همانا بی کفایتی است.
رضا / 13 December 2020
انتظار دیگه ای نباید داشت وقتی همه ی رسانه ها همصدا با پشتوانه مالی عربستان و امارات و ترکیه و اسرائیل علیه منافع ملی ایران هستند.
چپ هم که حاضره طرف جاهطلبی تورک را بگیره به قیمت منافع ایران.
حتما عردوغان هم که به تمامیت ارضی توهین میکنه بخاطر اینه که ایران حقوق اقلیت ها را رعایت نمیکنه و فارسها بر همه حکومت میکنند.
میهنفروش / 13 December 2020