کلیات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» با ۲۵۱ رأی موافق در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. مضمون آن توقف گام به گام محدودیتهای هستهای در برجام و زمینهسازی برای خروج عملی ایران از این توافق است. سخنگوی دولت گفت: «این مصوبه به لغو تحریمها کمک نمیکند و مخالف هستیم.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی سخنگوی دولت روحانی سهشنبه ۱۱ آذر ساعتی بعد از تصویب طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت:
«به نظر دولت، موضوع از اختیارات شورای عالی امنیت ملی است و مسئولیت هر گونه تصمیم درباره برجام و برنامههای هستهای بر اساس اصل ۱۷۶ قانون اساسی فراقوهای بوده و هیچ نهاد و قوهای به تنهایی نمیتواند خارج از این چارچوب اقدام کند و به نظر میرسد مجلس هم نمیتواند در این موضوعات وارد شود و قطعا شورای نگهبان در مورد این طرح به این موارد توجه خواهد کرد و به محدودیتهای قانونی، ملاحظات و مصلحتهای ملی توجه خواهد شد.»
بر اساس طرحی که کلیات آن در مجلس به تصویب رسید، چنانچه پس از سه ماه روابط بانکی ایران در اروپا و و میزان خرید نفت آنها از ایران به شرایط «عادی و رضایتبخش» بازنگشته باشد، دولت مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند. ربیعی گفت:
«انباشت اورانیوم با غنای ۲۰ درصد و همینطور عدم اجرای پروتکل الحاقی منجر به دائمی شدن تحریمها میشود، در اینصورت به مذاکرات هستهای و برجام نیازی نمیبود. امروز بیش از سه تن اورانیوم غنی شده در اختیار داریم و ماهانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده تولید میکنیم که این میزان تقریبا و حدودا با ظرفیت تولید کشور قبل از برجام برابری میکند. بنابراین برجام تاثیری بر حجم و کمیت عددی اورانیوم غنی شده هم نداشته است.»
مجلس شورای اسلامی طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» را در واکنش به ترور محسن فخریزاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع با قید دو فوریت به تصویب رساند.
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه گفت که توقف بازرسی آژانس از تأسیسات هستهای ایران برای تهران بردی نصیب این کشور نخواهد کرد. کاظم غریبآبادی، نماینده ایران در آژانس در پاسخ به گروسی گفت آژانس در وهله اول میبایست ترور فخریزاده را محکوم کند.
محسن فخریزاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع بعدازظهر جمعه ۶ آذر در آبسرد دماوند ترور شد.
بیشتر بخوانید: