معاون درمان «ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا» از پیشنهاد «کمیته سلامت تهران» برای تعطیلی دو هفتهای تمام دستگاههای اجرایی در پایتخت خبر داد. رئیس شورای شهر تهران میگوید با دوبرابر شدن مرگ و میر در تهران، تعداد جانباختگان کرونا از «تلفات انقلاب و جنگ» نیز بیشتر شده است. رئیس سازمان نظام پزشکی اعلام کرد ۱۵ درصد از بیماران کووید-۱۹ بستری و تا ۵۰ درصد پیش از رسیدن به آیسییو جان خود را از دست میدهند. رقمی که به گفته او ایران را در میان ۵ کشوری که بیشترین مرگ و میر مبتلایان به کرونا را دارد، قرار داده است.
نادر توکلی، معاون درمان «ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا» یکشنبه ۱۱ آبان/۱ نوامبر از پیشنهاد «کمیته سلامت تهران» برای تعطیلی دوهفتهای تمام دستگاههای اجرایی اعم از خصوصی و دولتی در تهران (بجز نهادهای امدادی) خبر داد. توکلی گفت: کمیته سلامت تهران، متشکل از شورای اسلامی شهر، ستاد مدیریت بیماری کرونا و کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، این پیشنهاد را به کمیته امنیتی ستاد ملی مقابله با کرونا ارایه کرده است.
معاون درمان «ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا» همچنین اضافه کرد: در قالب این طرح محدودیتهایی برای تردد مردم در سطح شهر اعمال می شود تا مردم در این مدت در منازل خود بمانند.
مجید مختاری، از اعضای کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هم یکشنبه درباره افزایش بیسابقه موارد مرگ و میر کرونا و لزوم قرنطینه گفت:
«مساله به شدت جدی است و شاید حکومت نظامی لازم باشد».
به دنبال افزایش بیسابقه شمار قربانیان ویروس کرونا در ایران حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران دیروز شنبه ۱۰ آبان/ ۳۱ اکتبر در جلسه ستاد ملی کرونا محدودیتهای جدیدی را برای ۲۵ استان و ۴۶ شهرستان ایران اعلام کرد که از چهارشنبه ۱۴ آبان و به مدت ۱۰ روز اعمال خواهند شد.
کووید-۱۹، قاتل بزرگ ساکنان تهران
روز یکشنبه محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در جلسه این شورا هشدار داد: «تلفات» ویروس کرونا از تلفات انقلاب و جنگ بیشتر شده و در حال تبدیل شدن به یک سونامی فاجعهبار انسانیست. او گفت:
«تلفات کرونا در هشت ماهه نخست سال جاری در تهران، از میزان ماه های اوج انقلاب اسلامی بیشتر بودهاست و متاسفانه برخلاف موج نخست و دوم کرونا که پس از اوج گیری دچار کاهش شد، موج سوم که مهرماه آغاز شد در آبان تشدید شدهاست و اگر اقدام موثری برای مهار آن انجام نشود، ممکن است به یک سونامی و فاجعه انسانی در آذر منجر شود.»
رئیس شورای شهر تهران نیز افزایش ۱۰۰ درصدی آمار مرگ در تهران را در مقایسه با سال گذشته تایید کرد و گفت:
«میزان تلفات کرونا در تهران، در دهه نخست آبان، بیش از سایر علل مرگ بودهاست.»
حسن خلیلآبادی، دیگر عضو شورای شهر تهران نیز روز شنبه گفته بود شیوع ویروس کرونا آمار مرگ و میر را در تهران دوبرابر کرده است و به همین منظور قرار است سه «آرامستان» جدید ساخته شود.
تا ۵۰ درصد بیماران کووید-۱۹ قبل از رسیدن به آیسییو میمیرند
محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی نیز یکشنبه نسبت به وضعیت فاجعهبار شیوع کرونا در ایران هشدار داد و گفت:
«بررسیها نشان میدهد از میان افراد بستری شده در بیمارستان حدود ۱۵درصد جانشان را از دست میدهند و ۴۰ تا ۵۰ درصد از مرگ و میر بیمارستانیمان قبل از رسیدن به آیسییو است؛ یعنی بیمار یا در اورژانس فوت میکند و یا در بخشهای کووید.»
به تایید ظفرقندی، این رقم در مقایسه با میانگین جهانی ۲,۵ درصد، ایران را جزو پنج کشور اول دنیا در موارد مرگ و میر بیماران کووید-۱۹ قرار میدهد.
او افزایش شمار قربانیان ویروس کرونا در ایران را که به گفته او حداقل سهبرابر بیشتر از آمارهای رسمیست، فاجعه خواند و درباره عوامل مسبب آن گفت:
«دلیل اول تشخیص دیرهنگام موارد ابتلا به کرونا و شروع درمان با تأخیر است. دوم، استفاده از روشهای درمانی متعدد که روی ارگانهای بدن مثل کبد و کلیه تأثیر منفی میگذارد. سوم، ضعف در مراقبتهای بیمارستانی است. میزان مراجعهها بالاست و تختها کم است. دلیل چهارم درگیری کادر درمان با کرونا و کمبود پرسنل است. گزارشها نشان میدهد که یک سوم از کادر درمان بیمارستانهایی مثل سینا، شهدای تجریش و امام خمینی هماکنون درگیر کرونا شدهاند. ۵۰درصد تختها در اشغال بیماران کرونایی است و مجموع اینها منجر شده تا مراقبت خوبی از بیماران انجام نشود و آمار مرگومیر آنها بالا برود. پنجم، منابع اکسیژن در بیمارستانها بسیار کم شده است. منابع اکسیژن بیمارستانها برای ۲۰درصد از بیماران درنظر گرفته شده، چون کرونایی در کار نبود. اما حالا ۸۰درصد بیماران بهدلیل ابتلا به این ویروس، نیاز به اکسیژنرسانی دارند. دلیل ششم، ضعف در بیماریابی است. پیشگیری به درستی انجام نشده، روند پیگیری افراد مبتلا به درستی انجام نمیشود»
مرگ دستکم ۳۰۰ نفر از کادر درمان به خاطر ابتلا به کووید-۱۹
رئیس سازمان نظام پزشکی درباره فشار طاقتفرسا و مرگبار شیوع کرونا بر کادر درمان گفت این سازمان مرگ ۱۸۸ نفر از نیروهای کادر درمان براثر ابتلا به کووید-۱۹ را تایید کرده است و آمارهای تایید نشده از مرگ ۳۱۴ نفر خبر میدهند. از این تعداد ۲۱درصد از گروه پرستاری، ۱۹درصد پرسنل اداری، ۱۸درصد پزشک عمومی، ۸درصد متخصص داخلی، ۵درصد زنان و زایمان، ۵درصد متخصص بیهوشی، ۴درصد متخصص کودکان و گروههای دیگر پزشکیاند.
ظفرقندی اضافه کرد: هزاران نفر از همکاران ما در بخش پرستاری و پزشکی به کرونا مبتلا شده و صدها نفر از این افراد هم شهید شدند که طبق آمار ما حدود ۳۰۰ نفر هستند. این افراد یا به صورت دائم یا مدتی از چرخه درمان خارج میشوند. به عنوان مثال در بیمارستان سینا، شهدای تجریش، امام خمینی تا یکسوم پرسنل گرفتار شدند
علاوه بر کادر درمان، ابتلا به ویروس کرونا جان معلمان را نیز در معرض خطر قرار داده است. یکشنبه خبرگزاری فارس به نقل از حسین آقاملاپور رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان ایذه از مرگ ۶ معلم این شهر در روزهای اخیر خبر داد.
در همین زمینه:
این تلفات دیگه در مملکت ما عادیست انگار مردن داره بهتر میشه یک ضرب چکهای من داره برگشت میخوره کاش کرونای نوع ۶ میگرفتم دنبال مردمم کسی نمیمد دیگه راحت میشدم همچین یه دو روز دیگه از بدهی میمیرم
پورشاسب / 01 November 2020
مورد بعدی از حرفهای جدید خامنه ای خوشگله ندارید امروز همچین آدم حرفهای خامنه ای روحانی مجلس را که میشنوه دلش میخواهد با چکش بزنه توی صفحه تلوزیون
پورشاسب / 01 November 2020