با افزایش شمار مبتلایان به کرونا در تهران و بهدنبال بالاگرفتن انتقادها به دولت به دلیل اتخاذ نشدن تمهیدات پیشگیرانه لازم برای مهار بحران، سخنگوی شورای شهر تهران، ضمن تأیید خبر ابتلای یکی از اعضای این شورا به کرونا، از ارائه پیشنهاد قطعی تعطیلی دو هفتهای در تهران به ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داده است.
علی اعطا، روز جمعه ۹ آبان با انتشار یک رشته توئیت در حساب کاربری خود در توئیتر اعلام کرده که شهربانو امانی، بههمراه چند تن دیگر از کارشناسان و پرسنل شورای شهر تهران به کرونا مبتلا شدهاند.
او در توئیتر خود با اشاره به اعمال محدودیتهایی برای حضور اعضا در شهرداری و شورا، نوشته:
«جلسات صحن شورا اما، وضعیت متفاوتی دارد. صحن علنی، نبض تپنده شهر و مدیریت شهری است و تعطیلی آن آسان نیست. به علاوه، جلسات شورا قانوناً نمیتواند در محلی خارج از شورا برگزار شود. اگرچه بر اساس قانون، برگزاری دو جلسه در ماه وظیفه شوراست و ما در شورای تهران هشت جلسه برگزار میکنیم.»
او در ادامه همچنین افزوده:
«در رابطه با چگونگی برگزاری، و یا کاهش احتمالی جلسات به صورت موقف، یکشنبه تصمیم گیری خواهیم کرد و تصمیم نهایی را اعلام خواهم کرد.»
از سوی دیگر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا روز جمعه ۹ آبان در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره میزان نتیجه بخش بودن نتیجه اعمال محدودیتها در ۴۳ شهر ایران که از روز دوشنبه پنجم آبان آغاز شده، گفت:
«به نظر میرسد بتواند مؤثر باشد. ما تجربه خوبی از اسفند و فروردین ماه که مردم سفر نرفتند، محدودیتهایی اعمال شد و… داشتیم و دیدیم موارد بیماری در اردیبهشتماه تا حد چشمگیری کاهش یافت و امیدواریم این محدودیتها نیز مؤثر باشد.»
او با بیان اینکه موج اپیدمیک ۴ تا ۸ هفته بیشتر طول نمیکشد و اکنون مراحل آخر این موج است، افزود:
«بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت که در مصاحبهای از دکتر رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خواندم دریافتیم تاکنون حدود ۳۰ میلیون در کشور به کرونا مبتلا شدند که حدوداً ۳۰ درصد جمعیت است.»
آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت
شیوع کرونا در ایران شرایط را فوق بحرانی کرده و در حال حاضر همه نقاط کشور در وضعیت قرمز یا هشدار قرار دارند. سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، روز دوشنبه پنجم آبان از آغاز اجرای محدودیتهای یک هفتهای در ۴۳ شهرستان کشور خبر داده بود؛ محدودیتهایی که شامل شهرهای بزرگ کشور و تهران نشد.
سیما سادات لاری امروز جمعه ۹ آبان با اعلام آخرین آمار کرونا در ایران اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۳۶۵ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند. همچنین از دیروز تا امروز هشت هزار و ۱۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که دو هزار و ۷۵۴ نفر از آنها بستری شدهاند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسیده است.
در ادامه تحولات مربوط به کرونا در ایران، سیفالله ابوترابی، سخنگوی سازمان ثبت احوال اعلام کرده که در طول چهار ماه نخست سالجاری ۲۴۱ هزار و ۵۹۸ نفر در ایران فوت کردهاند. این میزان مرگ و میر در ایران در چهار ماه اول سال ۹۹، ۹۰ هزار نفر بیشتر از مدت مشابه در سال ۹۸ است.
هر چند سازمان ثبت احوال گزارش تفکیکی از علت مرگ و میر در ایران نداده، همشهری آنلاین در گزارشی به بررسی مرگ و میر در ایران در مدت زمان مشابه در سال ۹۸ پرداخته و نوشته است که در چهار ماه ابتدایی سال ۹۸، حدود ۱۵۰ هزار نفر فوت کردند. این مقایسهها حاکی از آن است که تعداد قربانیان کرونا بر اساس آمارهای رسمی هم بسیار بیشتر از آن چیزی است که اعلام میشود.
وضعیت کرونا در چند استان
مسئولان استان فارس روز جمعه اعلام کردند که طی ۴۸ ساعت گذشته در این استان ۴۴ نفر به آمار قربانیان کرونا در فارس افزوده شده است تا شمار کل جانباختگان این همهگیری به ۱۳۸۷ نفر برسد. شمار کسانیکه در فارس به ویروس کووید۱۹ مبتلا شدهاند نیز به ۸۵ هزار و ۸۶۶ نفر رسیده است.
سیدروحالله حسینی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از تداوم روند رو به رشد تعداد بیماران مبتلا به کووید۱۹ ابراز نگرانی کرد و وضعیت را بسیار خطرناک دانست.
حسینی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد از تختهای اختصاصیافته به بیماران کرونایی در بیمارستانهای فارس، اشغال است، گفت:
«سیستم درمانی استان فارس در آستانه وضعیت قرمز قرار دارد.»
مریم کوشکی، معاون بهداشت و دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان روز جمعه سرعت کرونا در لرستان را هر روز بیشتر از دیروز دانست و گفت ۴۰ هزار نفر در استان به کووید۱۹ مبتلا شدهاند و مرگ ۸۰۳ لرستانی نیز در اثر ابتلا به این ویروس ثبت شده است.
آبتین حیدرزاده، معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز اعلام کرد که طی شبانه روز گذشته ۷۵ بیمار مبتلا به کووید۱۹ بستری شدهاند و در حال حاضر بیش از ۴۲۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند. بهگفته حیدرزاده از اسفندماه گذشته تاکنون در این استان ۱۷ هزار و ۶۰۰ نفر را بهدلیل ابتلا به کووید۱۹ بستری شدهاند.
روز جمعه همچنین ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه «یزد بیشترین میزان ابتلا به کرونا در ۱۰ روز اخیر را داشته است»، گفت:
«میزان موارد بستری در استان یزد تقریباً به خط عمودی رسیده که این مساله به شدت خطرناک است.»
بهگفته حریرچی در مدت اخیر استفاده از ماسک از سوی شهروندان به حدود ۴۲درصد رسیده بود که اکنون این میزان به ۶۰ درصد رسیده است.
در همین زمینه:
یک هزارم مردم ایران بر اثر کرونا درگذشته اند!
آمار رسمی فوتی های کرونا، طبق آنچه وزارت بهداشت اعلام کرده است، از 34 هزار انسان گذشت؛ یک فاجعه انسانی تمام عیار!
دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، چندی پیش اعلام کرد که برای رسیدن به آمار واقعی مرگ های کرونایی، باید عدد رسمی را ضرب در 2.5 کرد. سخنان تقریباً مشابهی نیز دکتر ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت گفته بود.
با استناد به اظهارات این دو مقام رسمی، باید گفت که از ابتدای آمارگیری مرگ و میرهای کرونایی در ایران (اول اسفند 98) تا کنون، بیش از 85 هزار ایرانی بر اثر کرونا فوت کرده اند؛ حال بماند افرادی که قبل از شناسایی کرونا در ایران مبتلا شدند و درگذشتند.
با این وصف و با توجه به جمعیت قریب به 85 میلیونی ایران، به هزاران تاسف و نگرانی باید گفت که “یک هزارم مردم ایران بر اثر کرونا درگذشته اند” !و این روند مرگبار، با سرعتی رعب انگیز ادامه دارد.
البته اگر به سخنان دکتر حسین قشلاقی ،عضو شورای عالی نظام پزشکی ایران، استناد کنیم که بر اساس “گزارشهای میدانی کادر درمان” و “بررسی آمار دفن شدگان” آمار واقعی را تا 4 برابر آمار رسمی می داند، به گزاره ترسناک تری می رسیم: “از هر 625 ایرانی، یک نفر بر اثر گرونا جان خود را از دست داده است.!”
Pouya * / 30 October 2020
سلام امیدوارم به زودی به وضعیت سفید از کرونا برسیم. و به خواست خدا ویروس نابود شود.
بهرام مبینی / 31 October 2020