تنش و درگیری میان ارمنستان و آذربایجان بر سر منطقه قرهباغ از سر گرفته شد. هر دو طرف یکدیگر را به شروع درگیری و هدف قراردادن غیرنظامیان متهم کردند. هنوز آمار تاییدشدهای از تعداد کشتهشدگان مخابره نشده است. ارمنستان بهدنبال این درگیریها حکومت نظامی اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز ارمنستان یکشنبه ۲۷ سپتامبر/ششم مهر اعلام کرد نیروهای آذربایجان منطقه مورد مناقشه قرهباغ را گلولهباران کردهاند. همزمان باکو ارمنستان را به گلولهباران مقر ارتش آذربایجان و غیرنظامیان متهم کرد.
هر دو طرف مدعی شدهاند که طرف مقابل درگیری را آغاز کرده است. ارمنستان آذربایجان را به حمله هوایی و توپخانهای به قرهباغ متهم کرده و آذربایجان میگوید به گلولهباران نیروهای ارمنستان جواب داده است.
وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرده است نیروهای این کشور در پاسخ به حملات آذربایجان و هدف قرار دادن غیر نظامیان در استپاناکرت، مرکز قرهباغ، سه تانک را منفجر کرده و سهپهپاد و دو بالگرد نظامی را سرنگون کردهاند.
آذربایجان اما بیانیه وزارت دفاع ارمنستان را رد کرده و گفته «در خط مقدم احاطه کامل داشته است».
تصویر منتشرشده از سوی وزارت دفاع آذربایجان از حمله پهپادی به مواضع ارتش ارمنستان – ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰/۶ مهر ۱۳۹۹
تعداد تلفات این درگیریها هنوز مشخص نیست.
با اینوجود فعالان حقوق بشر ارمنستان از کشته شدن دو غیرنظامی، یک زن و یک کودک در حملات آذربایجان خبر دادهاند و باکو نیز اعلام کرده «تعداد نامشخصی» از غیرنظامیان در حملات ارمنستان کشته شده و شش نفر زخمی شدهاند.
به دنبال این درگیریها ارمنستان شرایط حکومت نظامی اعلام کرد و مردان خود را «برای دفاع از کشور» بسیج کرد.
وزارت خارجه روسیه از هر دوطرف خواسته درگیریها را متوقف کنند و بر سر میز مذاکره بنشینند. اتحادیه اروپا نیز خواستار از سرگیری فوری گفتوگوها میان طرفین شده است. در ایران نیز سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه خواستار توقف فوری درگیریها و آغاز گفتوگو بین دو کشور شد و اعلام کرد: «تهران آمادگی دارد از ظرفیتهای خود به منظور برقراری آتش بس و گفتوگو استفاده کند».
به گزارش خبرگزاری فرانسه اما حلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه از موضعگیری آنکارا به نفع باکو خبر داده و اعلام کرده است این کشور به صورت «همهجانبه» از آذربایجان حمایت میکند.
آذربایجان و ارمنستان دهههاست بر سر منطقه قرهباغ مناقشه ارضی دارند اما تلاشها برای میانجیگری و حل اختلاف میان دو طرف به نتیجه نرسیده است. این در حالیست که مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۸ قطعنامه غیرالزامآوری را با ۳۹ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۱۰۰ رأی ممتنع تصویب کرد که در آن حاکمیت آذربایجان بر منطقه ناگورنو قرهباغ به رسمیت شناخته شده است.
پیش از این نیز درگیری میان این دو کشور در فاصله ۳۰۰ کیلومتری منطقه مورد مناقشه قرهباغ در منطقه تاووش جان دهها سرباز ارمنی و آذربایجانی را گرفت.
- در همین زمینه:
100 رای ممتنع، 35 رای موافق و 7 رای مخالف به این معنی هست که آنچه درباره ش صحبت میشده رای نیاورده!!!!!!
بلبل / 27 September 2020