يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی از ايران خواست تا برای نشان دادن تمايل همکاری خود هر چه سريعتر امکان بازديد از سايت پارچين در نزديکی تهران را فراهم آورد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، يوکيا آمانو امروز دوشنبه ۱۴ اسفندماه در نشست شورای حکام آژانس بينالمللی انرژی اتمی در وين گفت: “من بار ديگر از ايران میخواهم بهدور از توافق يا عدم توافق بر سر راهکار ساختاری، امکان دسترسی فوری به سايت پارچين را فراهم سازد.”
آژانس بينالمللی انرژی اتمی از يک سال پيش به اين سو اصرار دارد که از سايت پارچين بازديد کند اما تاکنون ايران اين اجازه را به بازرسان آژانس نداده است.
پارچين سايتی است که به اعتقاد آژانس بينالمللی انرژی اتمی احتمال دارد تحقيقاتی در رابطه با استفاده نظامی از انرژی هستهای در جريان باشد و انفجارهای آزمايشی هستهای در آن صورت گرفته باشد. آژانس چند بار نيز از تلاش ايران برای پاکسازی پارچين خبر داده بود اما دولت ايران همه اين موارد را رد کرده است. تأسيسات نظامی پارچين در جنوب شرقی تهران واقع شده است.
چند ماه پيش آژانس بينالمللی انرژی اتمی در گزارش خود همچنان در رابطه با فعاليتهای موجود در تأسيسات نظامی پارچين ايران اعلام نگرانی کرد اما فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران گفت دلايلی ارائه نشده است که اين کشور را در مورد بازديد از پارچين قانع کند.
يوکيا آمانو: فراهم ساختن دسترسی به سايت پارچين کمک مثبتی خواهد بود برای نشان دادن تمايل ايران به همکاری در راه رفع نگرانیهای آژانس
يوکيا آمانو در سخنان امروز خود تأکيد کرد: “فراهم ساختن دسترسی به سايت پارچين کمک مثبتی خواهد بود برای نشان دادن تمايل ايران به همکاری در راه رفع نگرانیهای آژانس.”
مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی همچنين اظهار اميدواری کرد که در نشست بعدی شورای حکام در ماه ژوئن بتواند از پيشرفت در مذاکرات با ايران سخن بگويد.
آخرين دور مذاکرات آژانس بينالمللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی بر سر برنامه هستهای اين کشور چهارشنبه ۲۵ بهمنماه (۱۳ فوريه) انجام شد که بار ديگر همچون بارهای گذشته دو طرف موفق نشدند به توافق مشخصی دست يابند.
يوکيا آمانو با تأکيد بر اينکه “گفتوگو بايد نتايجی در بر داشته باشد” افزود: “ما نبايد چشمانداز هدفمند خود را برای حل و فصل مسائل مطرح در برنامه هستهای ايران فراموش کنيم.”
آژانس بينالمللی انرژی اتمی در پی دسترسی بيشتر به سايتها، افراد، مدارک و اسنادی است که بتوانند نکات مطرح شده در گزارش سال ۲۰۱۱ اين آژانس در مورد فعاليتهای هستهای ايران را آشکار سازند.
اين گزارش حاوی عناصر “معتبری” عنوان شده که بر پايه آنها ايران پيش از سال ۲۰۰۳ و احتمالا پس از آن در راه تهيه بمب اتمی فعاليت کرده بود.
کشورهای غربی نيز معتقدند ايران تحت پوشش برنامه هستهای خود که آن را “صلحآميز” میخواند در راه دستيابی به سلاح هستهای است اما ايران اين اتهامات را همواره رد کرده است.
درخواست یوگی امانو غیر منطقی هست!.
سازمان بین المللی انرژی اتمی تبدیل شده به سازمان جاسوسی.
کاربر مهمان / 04 March 2013
صالحی که خبراز تقليل تحريمها داده بود؟! باز هم دروغ گفته يا ؟
مردم ايران طبق معمول با آن ريس جمهور قلابی و مجلس تقلبی بع بع نشان نخودی هستند!
کاربر مهمان / 05 March 2013
در دنیای امروز زبان دیپلماسی تنها راه حل مشکلات بین کشورهاست.متاسفانه با اتخاذ تصمیمات اشتباه توسط مقامات حکومتی، ملت ایران بشترین صدمات از تحریم ها را دیدن.بعد از 8 سال تازه متوجه شدیم که این ره که میرویم به ترکستان هست!و داریم به دوران خاتمی برمیگریدم و غنی سازی را به حالت تعلیق در می آوریم.متاسفم برای کارشناسان ناکارآمد که با تصمیمات اشتباه ملت ایران را تحت شرایط سخت قرار دادند
سیاوش ریگی / 05 March 2013